Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Американський військовий розповів, що бін Ладен має особливий магнетизмом

  1. Орфографічна помилка в тексті:

23 жовтня 2008, 12:54 Переглядів:

Усама бін Ладен. Фото АР.

На думку Дальтона Ф'юрі, неважливо, хто прийде в Білий дім в майбутньому році.

"Якщо ви не впевнені, де знаходиться бін Ладен, в Білому Домі може сидіти хоч Міккі-Маус. Якби у них були хороші розвіддані, вони б могли б вдарити по ньому ракетою Hellfire або послати туди загін спецназу. Це не так просто, як сказати: "Коли мене оберуть, я його вб'ю", - якби ми знали, де він зараз, ми б уже спробували його вбити ", - говорить військовий.

За словами Ф'юрі, незважаючи на постійне підвищення рівня розвідки, дуже важко боротися з "Аль-Каїдою" традиційними методами.

"Можна купити ще тисячу безпілотних розвідників і зайняти ними весь повітряний простір, але ці люди не дурні, вони знають, коли прилітають безпілотники. Звичайно, ми зробимо, щоб вони літали вище, поставимо на них більш потужні камери і все таке, але мені здається , що через те, що вони живуть в землянках і не миються, ми чомусь вважаємо їх людьми нижчого сорту ", - зазначив колишній командир спецназу.

На його думку, терористи досить розумні і знають, як уникнути затримання.

Він каже, що бін Ладен користується підтримкою народу, тому що може, як і прості афганці або пуштуни, жити в суворих умовах, є два рази в день хліб з рисом, аби у нього була можливість читати Коран і публікувати свої аудіо- та відеозаписи , коли він вважає за потрібне.

"Навряд чи хтось із західних лідерів зміг би так", - сказав Ф'юрі.

Він розповідає, що бен Ладен оточує себе людьми з такою ж групою крові, як у нього, щоб в разі поранення можна було зробити переливання крові. Чутка про те, що бін Ладен нібито наказав своїм охоронцям убити його, якщо він буде поранений в бою, відноситься, на думку Ф'юрі, до області легенд.

"Якби це було так, він залишився б в Тора Бора, а не біг. Це мене дуже здивувало. Я думав, він залишиться і буде битися, як говорив", - сказав Ф'юрі.

Здивувало його й те, що під час бою в Тора Бора він наказав своїм дружинам і дітям взяти зброю, вийти з печер і боротися з американцями.

"Після його проповідей складається враження, що він вище всіх цих страхів, а він просить жінок і дітей йти і боротися за нього", - сказав Ф'юрі.

Ф'юрі зізнається, що не так уже й добре знає, що вдає із себе бін Ладен, тому що той довгий час жив дуже приховано і про нього дуже мало відомо.

На його думку, американці не розуміють, наскільки потужною силою є Коран і іслам для певної частини мусульманського співтовариства, людей, готових заради бін Ладена надіти на себе "пояс шахіда", сісти в начинену вибухівкою машину або підірвати будівлю.

"Мені здається, він володіє таким величезним магнетизмом, що це навіть викликає повагу. Жоден американець не начепить на себе бомбу і не піде когось вбивати заради Барака Обами або Джона Маккейна, це просто неможливо", - сказав Ф'юрі. - "Багато американців думають: послухайте, ми ж пропонуємо винагороду 25 млн доларів. Ми шукали цього хлопця сім років, так в чому ж справа? Невже це так складно? Але, коли ви бачите цих людей (вкривають лідерів" Аль-Каїди ") , ви розумієте, наскільки вони шляхетні, незалежні, гостинні - вони роблять все так, як вчить їх релігія. Це зовсім не те, що комунізм. Ми ніколи не стикалися з цим під час холодної війни. Це зовсім інший ворог ".

Ф'юрі розповідає, що тепер він - простий громадянин, який проводить час з сім'єю і дивиться новини в очікуванні, коли американці нарешті схоплять Усаму. "Сподіваюся, він помре болісною смертю. Сподіваюся, він не помре від старості або хвороби. Особисто я думаю, він повинен померти так само, як померли три тисячі осіб 11 вересня", - сказав Ф'юрі.

Він зізнався, що не хоче, щоб бін Ладена судили, і не думає, що будь-хто цього хоче, тому що "це був би цирк".

"Якщо у випадку з Саддамом Хусейном був сенс влаштовувати судовий процес, тому що мільйони іракців його ненавиділи, то ніхто в Афганістані або Пакистані не ненавидять бін Ладена, у нього немає мільйонів ворогів, які були у Саддама", - підкреслив він.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Американський військовий розповів, що бін Ладен має особливий магнетизмом". інші Світові новини дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Ми шукали цього хлопця сім років, так в чому ж справа?
Невже це так складно?

Новости