Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Великий каньйон Криму - як дістатися

На цікавить наших читачів питання «Великий каньйон Криму - як дістатися» відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру» Питання:

Люблю природні пам'ятки. Вперше буду відпочивати в Криму, хотілося б з'їздити до Великого каньйону. Як його знайти, який транспорт до нього ходить?

25.08.2018 Lika


Відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру»

ру»

Великий каньйон розташований на Ай-Петринської яйлі. Це глибокий і дуже мальовничий розлом в гірській породі, по дну якого проходить русло стрімкої річки Аузун-Узень.

Є кілька варіантів того, як можна дістатися до Великого каньйону Криму . Найпростіший - це купити екскурсію до каньйону у численних туристичних агентствах, що працюють на всіх місцевих курортах. З боку Ялти громадський транспорт до каньйону не ходить, так як дорога через перевал Ай-Петрі складна і небезпечна. Ризикують по ній їздити тільки приватники і водії екскурсійних автобусів. Якщо ж в послугах екскурсовода ви не потребуєте, то можна відправитися до каньйону на власному або орендованому автомобілі. Переїхавши через перевал, звертайте увагу на інформаційні стенди. Нижче на дорозі встановлено покажчик до Великого каньйону.

З боку Сімферополя , Севастополя і Бахчисарая доїхати до каньйону набагато простіше. Тут навіть ходить рейсовий автобус, який доставляє пасажирів до селища Соколине. Від Бахчисарая автобус йде близько 50 хвилин. Якщо їхати до Соколиного з Сімферополя або Севастополя, доведеться зробити одну пересадку в Бахчисараї. Автобуси ходять з 6 ранку до 8 вечора. Соколине - це найближчий до Великого каньйону населений пункт. Від нього до початку туристичної траси по каньйону потрібно буде пройти ще приблизно 3 км пішки.

Як його знайти, який транспорт до нього ходить?

Новости