Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Свиленград


Розташування: Місто Свиленград знаходиться поруч з Месету, де стикаються три государственниe кордону - болгарська, грецька та турецька. Місто розкинулося на обох берегах річки Маріца, в 300 км на південний схід від Софії, в 70 км на південний схід від Хасково, в 150 км на південний схід від Пловдива. Місто Свиленград - один з головних прикордонних міст Болгарії.
Історія: У стародавні часи тут існувало фракийское поселення, пізніше римське, яке перетворило місто в важливу фортецю, що охороняла військову дорогу в Константинополь. Сучасний місто було побудоване після турецької навали. Місто було побудоване біля мосту «Мустафа паша». Місто стало відоме виробництвом шовку, а його ім'я походить з турецького слова «звила», що означає «шовк». Офіційно ім'я Свиленград було прийнято після Балканської війни в 1913 році, коли місто було остаточно включено в межі Болгарії.
Пам'ятки: Міст «Мустафа паші», біля якого утворилося місто. Міст був побудований в 1529 році - 300 метрів в довжину, 6 кілометрів в ширину, з 20 арками. Цей міст вважається одним з кращих в Південно-Східній Європі тієї епохи.
У 7 км від міста розташоване село Мезек з безліччю фракійських курганів, в одному з яких археологи знайшли ряд цінних знахідок. Над селом підносяться добре збереглися руїни Мезекской фортеці Неутзікон з ХI - ХII століть.
У 30 км від села знаходяться відома вежа з ХII - ХIII століть і скельні церкви (Х століття).

Новости