Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Місто-курорт Огляд

Огляд - місто-курорт на березі Чорного моря. Місто розташоване вздовж великої затоки, який починається від мису св. Атанаса і закінчує у гори Еміне, де річка Двойніца впадає в море. Огляд знаходиться в 65 км на південь від міжнародного аеропорту Варни і в 74 км на північ від міжнародного аеропорту Бургаса. Pасстояние до Несебра - 37 км.
Історія міста налічує близько 3 тисяч років. Початком міста послужило фракійське поселення Навлахос. У 1 тисячолітті до н. е. на його місці грецькими переселенцями був заснований Гелиополис ( «Місто сонця»). Після завоювання римлянами в 1 столітті до н. е. в ньому був побудований храм Юпітера, і місто отримало ім'я Теополіс ( «Місто Бога») або Темпул Йовіс ( «Храм Юпітера»). Залишки цього храму збереглися до цих пір в центрі міста. Після поділу в 395 році Римської імперії на Західну і Східну (Візантійську) в місті перебувала літня резиденція візантійських імператорів. Пізніше була побудована болгарська фортеця Козяк. Після завоювання Болгарії Османською імперією на цій території виникло селище Гёзекен ( «Огляд» по-турецьки). Своє нинішнє ім'я Огляд отримав в 1936 році, а статус міста - 9 вересня 1984 року.
Огляд став курортом з 1934 року. Пляжна смуга міста становить в довжину близько 8 км і завширшки від 20 до 60 метрів. Пісок дрібний, золотистого кольору. Особливо гарні південний пляж і пляж Іраклі. Гості міста можуть насолоджуватися як чудовим морем, так і горами з чудовими дубовими, липовими, буковими і грабовими лісами. Околиці курорту багаті цінними видами лікарських рослин і диких ягід.
Місто володіє розвиненою туристської інфраструктурою. Тут є як великі, так і маленькі сімейні готелі. В Огляді ресторанна справа є традиційним сімейним бізнесом. Численні ресторани, бістро і маленькі павільйони пропонують багатий вибір традиційних болгарських страв і рибних делікатесів.
Основними історичними пам'ятками Огляду є залишки античного храму Юпітера і руїни фортеці Гелеополіс. У центрі містечка знаходиться невелика православна церква. В околицях Огляду можна подивитися на руїни античної фортеці Козьяк.
В Огляді тихо, провінційно, розмірено. Відпочинок тут несуетлів, але приємний. Прогулянка по Оглядом обов'язково Вам сподобається. Пройшовшись по маленьких вуличках повз потопаючих в зелені будинків, вдихнувши аромат виноградників і фруктів, Ви відчуєте атмосферу спокою і затишку.

Новости