Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Міста Болгарії: Петрич - основна інформація, фотографії, історія, пам'ятки, готелі та розміщення в місті.


Розташування: Місто Петрич знаходиться в крайній південно-західній частині Болгарії в 13 км від прикордонного пункту з Грецією - Кулата і в 20 км від прикордонного пункту з Македонією - Златарево. Петрич розташований біля підніжжя гори Беласиця, в 23 км від відомого бальнеологічного курорту Санданські і в 189 км від Софії.
Петричко поле, що розкинулося в долині річки Струмешниця, є одним з найбільш родючих в Болгарії. Тут ростуть деякі види цитрусів (лимони, ківі), вирощуються ранні фрукти та овочі.
Історія: Ще з давніх часів на території нинішнього міста з'явився фракийский - римське місто-фортеця. Пізніше слов'яни приходять у ці землі і називають це місто - Петрич. За часів правління князя Бориса I (852-889), місто Петрич стає частиною болгарської держави і грає важливу оборонну роль в війнах царя Самуїла (997-1014) з візантійцями.
Під час османського панування Петрич зберіг свій болгарський характер. У ХVI столітті християнське населення становило 90%.
Під час періоду болгарського національного Відродження місто стає важливим центром торгівлі і ремесел. У 1868 році побудована перша православна церква «Св. Миколая »і перша болгарська школа в місті.
Під час національно - визвольної війни місто брав діяльну участь. Петрич звільнився від турецької влади під час Балканської війни (1912-1913 г).
Пам'ятки: Гості міста можуть відвідати Міський історичний музей, церква «Пресвятої Богородиці», збудованої в 1857, храм Успіння Богородиці, церква «Св. Георгія », церква« Св. Ніколи ».
Околиці: В околицях Петрича знаходяться цікаві пам'ятки.
У 18 км від міста можна відвідати Національний музей-фортеця Самуїла. В ХI столітті між горами Беласиця і Захищений болгарський цар Самуїл побудував оборонну систему проти візантійських набігів.
Всього в 10 км від міста Петрич знаходиться відома місцевість «Рупіте». Тут жила болгарська пророчиця Ванга. Про неї нагадують будинок і церква Св. Петки, побудована за її ініціативи і на її засобах.
У 13 км знаходиться бальнеологічний курорт село Марикостиново з лікувальними грязями і численними мінеральними джерелами з температурою води 38 ° - 62 ° С.
Своєю красою вражають гори Беласиця. За їх північних схилах розташоване найбільше родовище їстівного каштана в Болгарії.

Новости