Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Кошаріца


Розташування: Невелике селище Кошаріца розташований в 3 - 4 км від популярного курорту Сонячний берег, біля підніжжя гірської Балканської ланцюга, на березі Чорного моря. Мальовничо розташований між морем і горами, курорт пропонує відмінні умови для відпочинку та туризму, і стає все більш і більш популярним туристичним напрямком.
Історія: На території нинішнього селища знайдені археологічні знахідки з часів фракійців. Пізніше сюди заселяються слов'яни і протоболгари, також знайдені сліди і цінні знахідки римлян.
В один з історичних періодів село захоплено візантійцями, потім повертається болгарам, потім знову захоплено візантійцями, і після цього переходить у володіння Османської імперії. До Визволення Болгарії, територія залишається під турецьким впливом, але це не змінює болгарський побут і самосвідомість.
Нинішнє село засноване на початку XIX століття.
Засновниками села вважаються дід Іван і його спадкоємці. Він оселився на території нинішнього села в 1846 році. Назва Кошаріца виникло пізніше. Його корінь - «кошара, кошари», тобто кошара, споруди для худоби. Скотарство було основним ремеслом населення.
Сьогодні село виключно чарівне, воно зберегло свою чистоту і красу. Село розташоване біля підніжжя гірської Балканської ланцюга (Стара Планіна) і звідси відкривається мальовничий вид на старе місто Несебр, на курорт Поморіє, а в гарну погоду на схили гори Странджа. Поруч з селом Кошаріца знаходиться популярний курорт Сонячний берег з численними розвагами і бурхливим нічним життям.
Околиці: Поруч з курортом серед густого лісу знаходиться природний заповідник «Каліната», де можна побачити болотний пролісок.
Село Кошаріца включена в «Натура 2000» - захищені райони Європи - основна повітряна дорога для перелітних птахів. Прогулянка в заповіднику або в гірській лісистій місцевості і в той же час близькість моря і головних морських курортів забезпечать Вам незабутній літній відпочинок!
Інвестиції та туризм: На відміну від більшості болгарських сіл, Кошаріца стрімко розвивається. У селі є церква і школа. Уздовж берега в бік Сонячного берега розташовані кілька курортних селищ і вілл.
Прекрасно проведуть відпочинок в Кошаріца, як любителі полежати на сонці на піщаному пляжі, так і любителі гучної нічного життя, тому що поруч знаходиться популярний болгарський курорт Сонячний берег. Любителі спокою, знайдуть його в горах Стара Планіна (гірська балканських ланцюг). Місцевість виключно підходяща для велоспорту. Численні еко маршрути забезпечують можливість для пішого туризму і гірських походів. Невеликі водойми порадують любителів рибалки, а густий ліс - мисливців.

Новости