Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Через Чорне море на поромі: сервіс для далекобійників

  1. Клайпедський порт напередодні великих змін
  2. Пороми до Німеччини, Швеції та Данії будуть відправлятися з одного терміналу
  3. В Україні змінять схему митного оформлення морських вантажів
  4. Між портами України та Греції знову хочуть запустити пороми
  5. Китай запускає ще один контейнерний поїзд в Прибалтику

Швидкий розвиток економіки країн Чорноморського регіону сприяє динамічному зростанню вантажопотоків між ними. Раніше при доставці товару з Росії (Східна Європа) до Туреччини (Азія) і в зворотному напрямку водіям великовантажних автомобілів доводилося долати 12 кордонів (Росія - Білорусь - Україна - Молдова - Румунія - Болгарія - Туреччина: вхід - вихід), втрачаючи при цьому час і гроші.

Два роки тому ситуація кардинально змінилася. Тепер водій в Стамбулі або в Одесі може загнати свою фуру на паром і 24 години відпочивати в комфортабельній каюті, набираючись сил перед наступним ділянкою шляху. При цьому 3 країни і 6 кордонів: Молдавії, Румунії та Болгарії, - залишаються «за бортом».

Нова пропозиція сформувала судноплавна компанія «Stena Sealine». Вантажоперевізники, першими дізналися про новий маршрут, не могли не оцінити якості нової послуги. Від Одеси (Україна) до Стамбула (Туреччина) - і назад - їх тепер перевозить пором, який приймає 130 великих вантажівок довжиною до 15 метрів. Економія - 1098 кілометри шляху. Те, що тепер немає необхідності спілкуватися з не самими доброзичливими митниками Молдови, Румунії та Болгарії - ще один плюс нового сервісу перед старими сухопутними маршрутами.

«Ми є першою судноплавної компанією на Чорному морі, яка пропонує регулярні вантажні рейси між Туреччиною і Україною. Раніше таку послугу ніхто не надавав, так як не враховувався потенціал щодо вдосконалення транспортних послуг для кінцевих споживачів. Даний проект є довгостроковими, і ми бачимо великий інтерес з боку наших клієнтів у співпраці зі сприяння розвитку регіону », - говорить Матіас Еклунд, генеральний директор« Stena Sealine ». До останнього часу він був генеральним директором компанії «Sea Lines», яка нещодавно об'єдналася з компанією «Stena Line» і тепер називається «Stena Sealine». Офіс компанії знаходиться в Фінляндії.

Офіційними представниками компанії в Україні і Туреччині є компанії «Lider agent» і «London Sky» (Одеса) та «Inchcape Shipping Services-Turkey».

Поромна лінія почала свою роботу в березні 2011 року. До недавнього часу судно здійснювало два рейси на тиждень. Пором може взяти на борт 130 п'ятнадцятиметрові траків, відповідно, 130 водіїв і ще 80 пасажирів без транспорту. Також судно має право перевозити будь-які інші види транспортних засобів, включаючи мотоцикли. Всі пасажири і водії проводять час у дорозі в комфортабельних каютах зі зручностями. За 24 години паром долає відстань 342 миль (633 км) по морю, по суші ця відстань збільшується до 1098 км. На борту судна водіям і пасажирам надається триразове харчування, в їх розпорядженні бар, ігрові автомати, відео, магазин - все необхідне для комфортного подорожі.

Пором йде - машина відпочиває

Крім економії часу і нервів, транспортна компанія, скориставшись новою послугою, економить паливо, а також скорочує витрати на різних зборах і поборах, на які вельми «щедрі» різні служби, що зустрічаються на сухопутних маршрутах: від митників до автоінспекції. Поки машина мирно пересувається по морю на поромі, не відбувається зносу двигуна, покришок та інших вузлів і деталей.

«Водії та транспортні компанії, одного разу скориставшись послугами даної поромної лінії, по достоїнству оцінили всі її переваги, - каже Костянтин Лічікакі, директор компанії« London Sky », LTD. - Особливо популярна ця послуга взимку, коли різко зростає небезпека смертельних ДТП на гірських перевалах болгарсько-турецькому кордоні. Не одна транспортна компанія вже втрачала на цих ділянках транспорт і людей. Минулої зими, коли випала рекордна кількість снігу, у нас стояли черги фур, які бажають потрапити на пором ».

Честолюбні задуми Матіаса Еклунда полягають у тому, щоб «Stena Sealine» стала лідером на ринку вантажопасажирських перевезень в Чорноморському регіоні. «» Stena Sealine »пропонує своїм клієнтам комплексний сервіс, сформований завдяки доброму знанню місцевості нашими фахівцями. Ми прагнемо найкращим чином задовольнити потреби клієнтів в транспортних послугах по усіх напрямках », - говорить він.

З точки зору переваг і потреб, клієнти були поділені на дві основні групи. Першій групі необхідні регулярні маршрути з постійним розкладом. Для іншої групи клієнтів важлива ефективність комерційних транспортних послуг в регіоні Чорного моря. І тим, і іншим поромна лінія Одеса - Стамбул відкриває нові можливості, яких не було ще два роки тому.

Зараз навіть важко повірити, що до позаминулого року цей сервіс, в якому так потребувало безліч керівників транспортних підприємств і водіїв, які здійснюють міжнародні автоперевезення, був відсутній на ринку. Втім, мистецтво логістики в тому і полягає, щоб першим побачити відкривається можливість більш швидкого, економічного і комфортного способу доставки вантажу з однієї точки в іншу - і надати необхідну послугу споживачам.

Дана лінія стала настільки популярною у автоперевізників, що недавно судновласник прийняв рішення збільшити кількість рейсів і поставити на лінію додаткове поромне судно, а також додати ще один порт Деринже. Тепер відправитися на поромі на інший берег Чорного моря далекобійники можуть чотири рази на тиждень.

Тепер відправитися на поромі на інший берег Чорного моря далекобійники можуть чотири рази на тиждень

Клайпедський порт напередодні великих змін

Нинішній рік проходить для Клайпедського державного морського порту в підготовці до великих змін. Це і робота над стратегією подальшого розвитку, включаючи будівництво глибоководного аванпорту, і розробка менш масштабних проектів, в тому числі реконструкція морських воріт, поглиблення судноплавного каналу до 17 м і акваторії бухти Малку до 14,5 м. З наступного року дирекції порту належить змінити статус і стати акціонерним товариством.

2018-11-20 226

Пороми до Німеччини, Швеції та Данії будуть відправлятися з одного терміналу

Всі пороми DFDS, що працюють на лініях в Німеччину, Швецію і Данію, з 2-го жовтня будуть обслуговуватися на новому Центральному Клайпеди терміналі (ЦКТ).

2017-09-28 277

В Україні змінять схему митного оформлення морських вантажів

Розгальмовує морські вантажі в українських портах хочуть по-новому. На сайті УКРІНФОРМ з'явився проект урядової постанови, яким пропонується змінити типову технологічну схему проведення митного контролю суден і їх вантажів. Терміни громадського обговорення документа вже минули, так що незабаром проект повинні передати на затвердження в Кабмін.

2017-08-04 107

Між портами України та Греції знову хочуть запустити пороми

Україна готова до переговорів про відновлення поромного сполучення з Грецією, а також може залучити грецькі пороми для виконання вантажоперевезень на чорноморському ділянці Нового Шовкового шляху.

2017-03-27 106

Китай запускає ще один контейнерний поїзд в Прибалтику

InterRail спільно з китайською CRIMT здійснив тестовий рейс контейнерного поїзда з Китаю (Іу, Цзіньхуа) в Латвію, повідомляє SeaNews. Маршрут прямування поїзда проходить по території Росії (через Забайкальск, Іркутськ, Тюмень, Казань і Москву).

2016-11-30 361

Новости