Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

✓ Гарячі тури в Болгарію - пошук гарячих путівок в турагентстві Turskidki.ru

  1. пляжі Болгарії
  2. Найвідоміші пам'ятки Болгарії
  3. Корисні поради тим, хто їде на відпочинок до Болгарії
  4. Погода в Болгарії сьогодні
Готелі Болгарії Пошук турів в Болгарію

Тепле море і чудові пляжі, насичена екскурсійна програма, маса можливостей для веселого проведення часу і занять екстремальними видами спорту, і навіть недорогі гірськолижні курорти - все це можна знайти в Болгарії.

А вже лікувальні та рекреаційні ресурси регіону можуть дати фору багатьом розкрученим європейським здравницям. Тож не дивно, що багато хто вибирає саме тури в Болгарію для проведення відпустки.

Чому купити тур в Болгарію потрібно у Турскідкі.ру:

1. Ми - найбільша мережа турагентств в Росії!
2. Турскідкі.ру з 1992 року на ринку туристичних послуг Росії.
3. Ми даємо знижки на тури, з нами ви економите гроші і отримуєте дешеві тури в Болгарію.

Болгарія позиціонується як відносно недороге туристичний напрямок, але при цьому можна сказати, що за насиченістю відпочинку і за кількістю розваг вона мало чим поступається більш дорогим і престижним країнам.

пляжі Болгарії

Пляжі в Болгарії в основному піщані, безкоштовні для відвідувачів і дуже красиві. Багато з них мають нагородою «блакитний прапор».

Пляж курорту Золоті Піски. Тут берег довжиною близько 4 км покритий чистісіньким дрібним піском золотистого кольору, його ширина досягає 100 метрів. Пляж має всю необхідну інфраструктуру, тут можна зайнятися різними видами спорту, працює кілька кафе, постійно проходять дискотеки і вечірки. Мінус - дуже велика кількість відпочиваючих в високий сезон.

Пляж Какао Біч, Сонячний Берег. Це довга, 8-кілометрова смуга піщаних дюн, яка упорядкована для найбільш комфортного пляжного відпочинку. Пляж досить широкий (близько 50 м), захід у воду пологий. Це ідеальне місце і для відпочинку з дітьми, і для занять різними водними видами спорту. Тут регулярно проводяться дискотеки і вечірки. Пляж зазвичай дуже багатолюдний.

Пляж Болата, Добричі. Він займає прибережну смугу затишній бухти. Берег тут покритий дрібним піском, захід дуже плавний, а вода в бухті відмінно прогрівається - це чудове місце для тих, хто приїжджає за туристичними путівками в Болгарію з дітьми. На пляжі є вся необхідна інфраструктура.

Пляж Албена. Мальовничий піщаний пляж межує з густим ліановим лісом. Узбережжя забудовано красивими, незвичайними готелями, прибережна лінія відмінно упорядкована, захід у воду дуже плавний. На пляжі розвинені різні водні види спорту, в тому числі і яхтинг.

Пляж Золота Рибка, Созополь. Він розташований в 3 км на північ від курорту - це один з кращих пляжів для шанувальників серфінгу. Він небагатолюдний, тут є кілька кафе, школа серфінгу, а також окрема територія наметового кемпінгу.

Найвідоміші пам'ятки Болгарії

Рильський монастир. Він розташований в горах Ріла, в 117 км від Софії. Монастир був заснований ще в Х столітті, він до цих пір діє і є одним з найцікавіших архітектурних пам'яток регіону. Рильський монастир знаменитий своїми фресками, іконою Діви Марії XII століття та іншими реліквіями.

Кафедральний собор Олександра Невського, Софія. Цей храм є символом болгарської столиці, він був побудований тут в 1908 році. Собор вражає своєю масштабністю і монументальністю: висота головного купола сягає 45 метрів, а сам храм може вмістити до 5000 прихожан одночасно.

Роженській монастир, Мелнік. Він розташований в горах Пірін, в 5 км від міста Мелник. Підстава храму відносять до кінця IX століття, він добре зберігся до наших днів. Зовні монастирські будівлі нагадують середньовічну фортецю. Любителі історії, а також глибоко віруючі православні, купуючи тури в Болгарію, обов'язково планують поїздку в монастир.

Мадарський вершник, Мадара. Цей кам'яний рельєф початку VIII століття відомий далеко за межами Болгарії. Він висічений на стрімкій скелі на висоті 23 метрів, а навколо можна побачити три написи на візантійському мовою. Пам'ятник розташований в 380 км від Софії.

Печерні церкви, с. Іваново. Тут можна побачити цілий комплекс церков, келій і невеликих каплиць, які висічені прямо в скелі. Найбільшого розквіту комплекс досяг в XIV столітті, сьогодні ж це одна з найпопулярніших визначних пам'яток регіону.

Корисні поради тим, хто їде на відпочинок до Болгарії

1. Болгарія пропонує дуже багату екскурсійну програму - обов'язково варто оглянути місцеві визначні пам'ятки. Вибираючи гарячі тури в Болгарію, обов'язково цікавтеся, чи не входить у вартість путівки кілька екскурсій.

2. Ціни в Болгарії в ресторанах і кафе зовсім невисокі і вартість обслуговування тут в рахунок не включається. Тому варто залишати офіціантам чайові в розмірі 10% - 15% від суми.

3. Вибираючи сувеніри, варто звернути увагу на недорогу вишитий одяг з натуральних тканин, тканинні сумки і килимки, на недорогі срібні прикраси, високо цінуються місцева кераміка і рожеве масло. Але будьте уважні - тут часто трапляються сувеніри, зроблені в Китаї.

4. Міняти гроші на місцеву валюту варто тільки в офіційних обмінних пунктах або банківських відділеннях (пам'ятаєте, що вони часто беруть 10% комісії!). Приватні особи, що пропонують купити у них болгарські леви, можуть бути шахраями.

5. У Болгарії багато циган, які, часом поводяться досить розв'язно. У пізній час в Софії краще не заходити в сад у Центральній лазні, не відвідувати вулиці близько Жіночого ринку і околиці Центрального вокзалу.

6. Тут водопровідна вода цілком придатна для пиття і в готелях, і в приватних будинках. Також багато фонтанчиків з питною водою зазвичай можна побачити на пляжах.

7. Обов'язково варто спробувати місцеві болгарські вина. У південних регіонах традиційно займаються виробництвом червоного вина, в північних - білого. Дуже гарні і домашні вина.

8. Купуючи путівку до Болгарії, завжди звертайте увагу на рік будівлі готелю. Якщо він побудований після 2000 року, сміливо купуйте - тут будуть гарні номери середнього європейського рівня, якщо ж готель старіший, ви ризикуєте потрапити в готель радянського типу.

9. Вирушаючи в глиб країни, враховуйте, що тут далеко не скрізь є банкомати, а в магазинах не приймають картки для оплати. Тому варто заздалегідь запасатися місцевою валютою.

10. При спілкуванні з місцевими жителями пам'ятайте, що кивок у болгар означать заперечення, а похитування головою з боку в бік - згоду. Це дуже плутає, особливо спочатку.

Погода в Болгарії сьогодні

Територія Болгарії відноситься до континентальної і середземноморської кліматичних зонах. Зими тут досить м'які, але снігові, в середньому температура повітря рідко опускається нижче позначки в -5 ˚С, проте трапляються і морози до -20 і більше.

Дешеві тури в Болгарію, на гірськолижні курорти найкраще купувати з грудня по березень. Влітку тут не буває виснажливої ​​спеки - температура повітря тримається на позначці в +25 - +27 ˚С і рідко перевищує +30 ˚С. Чорне море у болгарських курортів взимку холодну - його температура не перевищує +6 - +8 ˚С.

Починаючи з березня вона поступово підвищується від +9 на початку весни і +11 ˚С в квітні до +16 ˚С в травні. Влітку вода прогрівається досить добре, досягаючи показників в +20 - +21 ˚С в червні, +23 - +24 ˚С в липні і +25 ˚С в серпні. На початку вересня температура води ще цілком дозволяє купатися - вона становить +22 ˚С, але цей показник швидко опускається до +18 ˚С в жовтні і до +12 в листопаді.

Кращий час для придбання путівок до Болгарії - це липень і серпень.

Переваги відпочинку в Болгарії по місяцях

Болгарія в червні

Болгарія в липні

Болгарія в серпні

Болгарія у вересні

Новости