Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Драма "Жол: шлях боксера" отримала приз на кінофестивалі в Росії

Міжнародний фестиваль спортивного кіно проходив з 13 по 20 квітня.

Фільм казахстанського режисера Аскара Узабаева "Жол: шлях боксера" отримав премію на міжнародному фестивалі спортивного кіно "Красногорський" в Росії, передає Today.kz з посиланням на прес-службу АТ "Казахфільм" імені Ш. Айманова. Картина Узабаева взяла премію в номінації "Кращий сюжет".

У 2017 році близько 100 кінострічок були заявлені в програму фестивалю. Для участі відібрали близько 70 художніх і документальних кінострічок з 15 країн світу, серед яких: Росія, Австрія, Білорусь, Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія, Казахстан, Канада, Молдова та інші. Фестиваль спортивного кіно "Красногорський" є найбільшою спортивною кіноконкурсі в Східній Європі і країнах СНД.

Картина "Жол: шлях боксера" оповідає про історію молодого вуличного бійця-самоучки, який працює на Алматинської барахолці і паралельно бере участь в підпільних боях без правил. Згодом герой приходить до розуміння того, що великий ринг професійного боксу - це його життя. Він виривається із замкнутого кола вуличних боїв і ставок, коли приходить в боксерський клуб. Але минуле не відпускає його. Хронометраж фільму: одна година і 30 хвилин.

На фестивалі був представлений ще один казахстанський фільм - "Воля до перемоги".

Документальна картина Тохтаров Карсакбаева розповідає про борця класичного стилю, заслуженого майстра спорту СРСР, заслуженого тренера Казахської РСР, першому олімпійському чемпіонові Казахської РСР Жаксилика Ушкемпірове.

Новости