Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

пам'ятки Кушадаси

  1. Що подивитися в Кушадаси
  2. Ефес
  3. голубиний острів
  4. гавань
  5. Приена
  6. Мілет
  7. Дидима
  8. Кіразлі
  9. Національний парк Ділек

Кушадаси - гавань міста сонця, моря і веселих свят. Кушадаси за останні кілька десятиліть став одним з улюблених місць для відпочинку туристів з усього світу. Сюди їдуть за відмінним пляжним відпочинком, а також щоб подивитися на величні стародавні пам'ятники: легендарний Ефес , Приена і півострів Ділек ... Ці та інші які переконають навіть самих непохитних шанувальників сонця струсити з себе пісок і відправитися на екскурсію.

Голубиний острів, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Голубиний острів, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Що подивитися в Кушадаси

Тури в Кушадаси

Наведено ціни турів на 2 чоловік на 7 ночей з вильотом з Москви

Ефес

Недалеко від Кушадаси, біля містечка Сельчук, знаходяться вражаючі руїни найдавнішого Ефеса, другого за величиною міста Римської імперії після. Це один з найкрасивіших стародавніх міст в світі. Він був центром паломництва до храмів богині Кібели, потім Артеміди і, нарешті, вдома Діви Марії. Амазонки, греки, лідійці, римляни, що жили тут, залишили безліч свідчень свого побуту і звичаїв.

Ефес, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Ефес, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Обов'язково відвідайте Ефес, щоб побачити базиліку Св. Іоанна, храм Артеміди і християнську святиню - будинок Богородиці на Соколової горе. Тут також розташований величезний античний театр, вміщав колись до 24 000 глядачів, і знаменита бібліотека Цельса, де були виявлені 12 000 пергаментних сувоїв. На сьогоднішній день Ефес - одна з найбільш відвідуваних визначних пам'яток Туреччини.

Ефес, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Ефес, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

голубиний острів

Недалеко від міської гавані, за по 350-метровій дамбою, знаходиться Голубиний острів. Це один із символів Кушадаси. На пагорбі знаходяться залишки Візантійської фортеці XIII століття, яка пізніше стала піратським лігвом. Цитадель оперізують кріпосні стіни, що проходять навколо острова, побудовані вже на початку XIX століття. Голубиний острів - улюблене місце для прогулянок місцевих жителів і туристів, тут же є прекрасне кафе, де можна відпочити і помилуватися заходом сонця.

гавань

Більшість місцевих туристичних визначних пам'яток Кушадаси знаходяться в районі гавані. У 1618 році для зупинки мандрівників і торговців тут був побудований караван-сарай. Його історичний фасад з бійницями був відновлений в 1960-х роках, а з 1967 року тут розташовується готель Club Caravanserail.

Гавань, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Гавань, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Неподалік збереглася стара міська стіна з південними воротами. На площі прямо перед портом починається традиційний базар, де повно турецьких сувенірів та інших виробів місцевих умільців.

Приена

Розташовані біля підніжжя гори Микале, на південних схилах Самсунского хребта, руїни елліністичного міста Приене дуже фотогенічні. Цей древній порт пережив свій розквіт між 300 р. До н.е. е. і в 45 р. до н.е. е., коли його гавань служила центром торгівлі. Розлив річки Меандр став причиною загибелі міста, і по II століття нашої ери Приена була занедбана. Сучасні розкопки виявили миру один з найкрасивіших прикладів грецького містобудування.

Амфітеатр в Приене, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Амфітеатр в Приене, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Місто розташоване на терасах, які піднімаються вгору по крутому пагорбі, на вершині якого стоїть храм Афіни Паллади. Також дуже добре зберігся театр на 6 500 місць. Характерною особливістю Пріени є те, що він забудовувався за планом сітки, з 6 головними вулицями, що проходять із заходу на схід і 15 вулицями, що перетинають їх під прямим кутом. Таким чином, місто було поділено приблизно на 80 блоків (або insulae), кожен в середньому 46 м на 34 м. Знаходиться Приена всього в 34 км від Кушадаси, і одноденну поїздку сюди багато поєднують з відвідуванням іншого стародавнього міста - Мілета.

Мілет

Мілет розташований в 22 км на південь від Пріени. Це центральний з трьох стародавніх пам'ятників (Приена, Мілет і Дідім), які ви можете відвідати під час одноденної поїздки з Кушадаси. Тут жив і працював Фалес з Мілета (VI - V століття до н. Е.), Один з семи мудреців Греції, який був названий «засновником науки» за великий внесок в області геометрії і астрономії. Саме в Мілеті апостол Павло зустрівся зі старійшинами Церкви в Ефесі до його останньої подорожі в Рим.

Руїни Мілета, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Руїни Мілета, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Тут знаходяться руїни самих різних періодів часу. Чого вартий тільки величезний театр, з його 15 000 місць і прекрасним видом з верхнього ярусу. Побудований в грецькі часи, він був повністю перероблений римлянами. Над театром збереглися залишки візантійських кріпосних стін, а на сході залишки храму Аполлона. Дивно добре збереглися терми Фаустини ви можете побачити на півдні міста, пройшовши повз сельджукского Караван-сараю і більш древніх греко-римських руїн міста.

Дидима

Цей період еллінізму релігійний центр був домом для легендарного оракула і другого за величиною в стародавньому світі храму. Згідно з давньою легендою, саме тут народився бог Аполлон, син Зевса. Значний храм Аполлона і раніше може похвалитися своїми колонами (яких колись налічувалося 122, а сьогодні залишилося лише три), масивними стінами і центральним святилищем.

Храм Аполлона в Дидиме, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Храм Аполлона в Дидиме, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Це один з кращих збережених прикладів грецької архітектури в Туреччині. І дійсно, розміри храму вражають - він простягнувся на 120 метрів в довжину, 50 метрів в ширину, і становив 25 метрів у висоту.

Кіразлі

Якщо ви хочете зануритися в місцевий колорит, їдьте в Кіразлі, що в 10 км від Кушадаси. Химерна село, оточена садами і виноградниками, зберегла класичний національний образ. Це ідеальне місце для неспішної післяобідньої прогулянки по звивистих вуличках, на яких вишикувалися традиційні сільські будинки, і споглядання розміреним сільського життя.

Кіразлі, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Кіразлі, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Тут є кілька прекрасних ресторанчиків і кафе, щоб скоротати декілька годин, а якщо ви гурман, приїжджайте сюди в суботу на фермерський ринок, який спеціалізується на місцевих органічних продуктах.

Національний парк Ділек

Повний чудових гірських пейзажів і мальовничих краєвидів на узбережжі, Національний парк Ділек в 26 км від Кушадаси - це природна краса, де можна здійснювати прогулянки і пікніки протягом семи місяців в році, з квітня по листопад, а влітку - ще й купатися. Він розташований на території однойменного півострова, відкритий з 09:00 до 20:00 щодня. Тут категорично забороняється розпалювати багаття і зупинятися в кемпінгу, крім кількох ресторанчиків на півострові практично немає ніяких будівель, але є питні фонтанчики, душові та громадські вбиральні на березі, а також дерев'яні столи і стільці для пікніка в лісі.

Національний парк Ділек, Кушадаси, Туреччина   Дізнатися ціни на тури в Кушадаси
Національний парк Ділек, Кушадаси, Туреччина Дізнатися ціни на тури в Кушадаси

Найчастіше туристи відвідують Ділек Міллі парк (Національний парк Ділек) в ході морської екскурсії з Кушадаси або Гюзельчамли . На території парку знаходиться Печера Зевса з природним басейном, де можна викупатися. Північний берег півострова найкращий для купання, тут є чотири основних пляжу. Ічмелер - найбільш популярний з них: море тут неглибоке, його вважають за краще сім'ї з дітьми. Якщо ви любите природу або хочете просто відпочити від суєти - Ділек найкраще місце для одноденної поїздки з міста.

Новости