Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Найбагатша людина світу Карлос Слім "схуд" на $ 2 млрд, повіривши в Європу

Найбагатша людина в світі, мексиканець Карлос Слім Хелу може втратити не менше двох мільярдів доларів, вперше вклавшись в телекомунікаційні активи стагнації Європи

Найбагатша людина в світі, мексиканець Карлос Слім Елу може втратити не менше двох мільярдів доларів, вперше вклавшись в телекомунікаційні активи стагнації Європи, пише Financial Times .

Підконтрольний магнату і його сім'ї найбільший оператор зв'язку Латинської Америки America Móvil минулого літа зважився купити 28% акцій голландської KPN і 23% австрійської Telekom Austria на загальну суму майже чотири мільярди євро в момент економічної депресії, яка торкнулася і галузі зв'язку.

Однак уже через кілька місяців після укладення угод, за оцінками аналітиків Bernstein, вартість купленого Слімом пакета Telekom Austria обвалилася на 42%, а KPN - майже на 46%, повідомляє Forbes.ru .

До нового мінімуму ціна європейських активів Сліма впала в понеділок після того, як стало відомо, що KPN заплатила 1,4 млрд євро за перемогу в урядовому конкурсі на частоти 4G. Ця цифра виявилася набагато вищим за прогнози і привела до обвалу вартості акцій нідерландського оператора на 15%.

А загальна сума інвестицій імперії Сліма в європейські телекомунікації станом на закриття торгів у понеділок скоротилася приблизно на 46-47%, тобто втрати мільярдера вже склали не менше 1,8 млрд євро, підрахувало видання.

Сам Карлос Слім Елу, за даними Bloomberg, "стоїть" 77,5 млрд доларів. У той же час у Forbes він "оцінений" тільки на 69 млрд доларів.

Новости