Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Чим займаються діти побіжного екс-акима Алмати Храпунова

  1. Даніель Храпунов
  2. Ільяс Храпунов
  3. Ельвіра Храпунова-Бельдімані

ім'я Віктора Храпунова на слуху казахстанців протягом багатьох років. Однак останнім часом про цю сім'ю чутно вкрай мало.

Редакція медіа-порталу Caravan.kz вирішила з'ясувати, що відомо про родину побіжного екс-акима міста Алмати.

Віктор Храпунов, фото YK-newsВіктор Храпунов, фото YK-news

Віктор В'ячеславович Храпунов ( народився 24 листопада 1948 роки) - колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Казахстану, екс-аким міста Алмати, а також колишній глава Східно-Казахстанської області і колишній міністр з надзвичайних ситуацій Казахстану. У 2007 році емігрував до Швейцарії.

Кримінальну справу стосовно Храпунова було порушено 22 листопада 2011 року. В якості запобіжного заходу суд санкціонував його арешт. 8 лютого 2011 року правоохоронні органи ініціювали міждержавний розшук фігуранта. У жовтні 2012 року дружина екс-акима Алмати Лейла Храпунова була оголошена в розшук за підозрою у великому шахрайстві.

За інформацією ЗМІ , У 2009 і 2011 роках члени сім'ї Храпунова фігурували в списках 300 найбагатших жителів Швейцарії за версією журналу «Bilan», зі статком у 300-400 млн швейцарських франків.

У серпні 2013 року в Швейцарії було накладено арешти на банківські рахунки Храпунова до встановлення законності їх походження.

Віктор Храпунов і Лейла Бекетова одружилися в 1998 році. У них є спільний син, а діти Храпунова від першого шлюбу теж взяли прізвище вітчима, - повідомляли швейцарські ЗМІ.

У червні 2014 року стало відомо, що чоловік і жінка Храпунова розлучилися .

разом вони виховали п'ятьох дітей. Дочки: Галина Храпунова, Олена Храпунова, Ельвіра Храпунова-Бельмадані (прийомна дочка Храпунова від першого шлюбу Бекетовой). Сини: Ільяс Храпунов (прийомний син), Даніель Храпунов.

Даніель Храпунов

Даніель - єдиний спільна дитина Лейли Бекетовой і Віктора Храпунова.

У вересні 2013 року казахстанська журналістка Ліра Байсеітова, що живе в Швейцарії, повідомила редактору Forbes : "Не знаю, наскільки цьому можна вірити, але недавно мені сказали, що 17-річний син Храпунова важить під 150 кг і ніякі заняття спортом не допомагають скинути вагу, що він в депресії, часто плаче. Шкода хлопчину: він на два роки молодший мого внука, йому напевно найважче ".

Віктор Храпунов і Лейла Бекетова з Даніелем (2000 р), фото з сайту viktor-khrapunovВіктор Храпунов і Лейла Бекетова з Даніелем (2000 р), фото з сайту viktor-khrapunov.com

Ільяс Храпунов

Син Лейли Бекетовой від першого шлюбу, прийомний син Віктора Храпунова.

Одружений на Мадіна Аблязова (дочки Мухтара Аблязова). Має двох дітей.

Ільяс Храпунов і Мадіна Аблязова з дітьми, фото 365info

У 2010 році ЗМІ по всьому світу облетіло нове потрапляння Храпунова в рейтинги багатіїв. На той період стан Ільяса , Сина Лейли Храпунова, було оцінено в $ 343 млн.

Влітку 2014 року в міжнародний розшук по лінії Інтерполу був оголошений і Ільяс Храпунов, якому було інкриміновано створення і участь в злочинній групі, а також відмивання грошей, отриманих злочинним шляхом.

За інформацією ЗМІ , Ільясу Храпунова належить готель Hotel du Park Holding в Женеві.

Він заснував компанію Swiss Development Group, яка займається інвестуванням в дорогі проекти, в тому числі п'ятизіркові готелі-кондомініуми, приватні готелі в Швейцарії і інших країнах.

У 2013 році продав компанію швейцарському бізнесменові.

Swiss Development Group включає в себе проекти нерухомості Парк Кемпінські, резиденції в Шардон, 51 Дегріс в Лош-ле-Бен, резиденції Піннаклі в Саас-Фе, готель "Голко" у Франції, компанії Рокфеллера Естейт (продаж нерухомості), Рокфеллер ЛІВІНГ (Клуб власників).

Ельвіра Храпунова-Бельдімані

Народилася в 1981 році. Дочка Лейли Бекетовой від першого шлюбу. Взяла прізвище Віктора Храпунова. В даний час, за інформацією ЗМІ , Також відома під ім'ям Ельвіри Кудряшовою.

У 2012 році Ельвіра Храпунова-Бельдімані увійшла в число 300 найбагатших жителів Швейцарії.

володіє ювелірним бутиком "Carrera y Carrera" в Женеві і віллою за 32 млн. франків, житлова площа якої становить 626 кв.м, в кварталі Колоньї (кантон Женева).

Новости