Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Катар заплатив терористам $ 1 мільярд за викрадених членів королівської сім'ї

12:19 06 червня 2017

світ

2185

REUTERS / Fadi Al-Assaad

Катар заплатив терористам мільярд доларів як викуп за членів королівської сім'ї, які були викрадені під час полювання в Іраку, повідомляє Financial Times .

За інформацією видання, Доха витратила гроші на операцію, яка забезпечила звільнення 26 осіб, захоплених на полюванні на півдні Іраку, і близько 50 бійців, захоплених джихадистами в Сирії. Видання зазначає, що кошти були перераховані угрупованням, пов'язаним з Аль-Каїдою, а також службам безпеки Ірану.

Читайте також Ряд країн закликали до компромісів в "катарському кризі"

Як повідомляв УНІАН, Об'єднані Арабські Емірати, Бахрейн, Саудівська Аравія, Ємен і Єгипет розірвали дипломатичні відносини з Катаром, офіційна Доха звинуватила ці країни в порушенні суверенітету і фабрикації "безпідставних звинувачень".

Формальним приводом для такого кроку називають підтримку Катаром терористів, зокрема "Ісламської держави" (ІГ) і "Аль-Каїди". Коаліція під керівництвом Саудівської Аравії також звинувачує Доху в "підтримці терористичних організацій в Ємені". Рішення арабських країн було прийнято після оприлюднення в кінці травня мови еміра Катару про підтримку нормальних відносин з Іраном, яке викликало критику на саміті країн Перської затоки. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Новости