Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Перська кухня: перевернута запіканка 'Маклуба' і солодкий рис. Плов по східному, рецепт солодкого рису в 2019 році

  1. Перевернута запіканка «Маклуба»
  2. Солодкий рис по-перському
  3. Придбати цю книгу
  4. незадачка недокулінарная
  5. помріть ви, які на дієті :)
  6. Плов в мультиварці
  7. Я у нас сьогодні тайякі до сніданку :)
  8. любите ви хачапурі по аджарський
  9. Рецепти з рисом: що крім плову? Секрети східної кухні
  10. Рецепт: Овочі для смаження з рисовою локшиною по-східному
  11. Про рис для плову.
  12. help! - вийшло багато відвареного рису
  13. Лагман? навчіть!
  14. Суп курячий з рисом
  15. Солодкий плов?
  16. Хочу смачний рис!
  17. Рис по-арабськи
  18. Рис з овочами
  19. Залишки рису - що зробити?
  20. Як готувати соєву спаржу?
  21. ? Купила рис узбецький на ринку
  22. плов
  23. Рис з підливою.

зміст:

Рис для нас - частіше гарнір, ніж самостійне блюдо, а ось в Індії, Ірані та на Близькому Сході він часто - основа страви. Як приготувати рис по-новому? Вегетаріанці неодмінно оцінять солодкий перський рис з горіхами і морквою, а для любителів складних страв ми припасли рецепт запіканки з рисом, фаршем і овочами, яку дуже люблять на Близькому Сході.

До змісту

Перевернута запіканка «Маклуба»

Назва цього сирійського страви дослівно означає «догори ногами». Маклуба чимось нагадує грецьку мусака , Але є істотна різниця. Рисова основа маклуби створює якусь подобу тесту, на ньому утворюється чудова піджареної корочка - заради неї однієї варто затівати цю куховарство.

На 4-6 порцій:

  • Баклажани - 4 шт.
  • Рис басматі - 200 г
  • Фарш баранячий або яловичий - 500 г
  • Перець духмяний мелений - ½ ч. Л.
  • Чебрець або майоран - 1 ч. Л. подрібненого листя
  • Часник - 2 зубчики
  • Кориця мелена - 1 щіпка
  • Цибуля ріпчаста - 2 головки
  • Помідори - великі 3 шт. або дрібні 6 шт.
  • Бульйон яловичий - 400 мл
  • Сіль, перець чорний мелений
  • Зелень петрушки рубана
  • Оливкова олія рафінована
  1. Наріжте баклажани уздовж на скибочки товщиною 6 мм, посоліть і відставте на 30 хвилин, щоб вийшла зайва рідина і при обсмажуванні вони ввібрали менше масла.
  2. Рис замочіть на 1 годину в холодній воді.
  3. Фарш змішайте з сіллю, подрібненим часником, чебрецем і запашним перцем.
  4. Промийте баклажани під струменем води і обсушити паперовим рушником.
  5. Розігрійте на середньому вогні оливкову олію і обсмажте баклажани з двох сторін до золотистого кольору. Вийміть їх і відкладіть в сторону.
  6. У тій же сковороді обсмажують фарш, поки він не змінить колір, потім перекладіть в миску, додайте чорний перець, корицю і посоліть.
  7. Обсмажте дрібно нарізану цибулю в оливковій олії до м'якості.
  8. Велику сковороду з високими бортиками змастіть оливковою олією. Викладіть на дно помідори, нарізані кружальцями. Зверху покладіть шарами по третині баклажанів, фаршу і цибулі. Повторіть це ще два рази в тому ж порядку.
  9. Злийте воду з рису і викладіть його зверху рівним шаром на м'ясо і овочі. Залийте все половиною бульйону і варіть під кришкою на середньому вогні 20 хвилин. Додайте бульйон і варіть ще 30-40 хвилин.
  10. Тепер найцікавіше. Накрийте сковороду великим жароміцним стравою (або глибокої тарілкою) і акуратно переверніть: рис повинен виявитися знизу. Поставте блюдо в духовку, розігріту до 180 ° С, на 10-15 хвилин, за цей час рис остаточно доварити і вбере всю зайву рідину.
  11. Посипте готову маклубу петрушкою.

До змісту

Солодкий рис по-перському

Перська кухня по праву повинна займати почесне місце в ряду головних світових кухонь. Вона зробила вирішальний вплив на те, як і що готують на просторі від Кавказу до Індії і Близького Сходу. У моєму репертуарі є ширин поло - солодкий перський рис з морквою, мигдалем і фісташками. Використання в цій страві нерафінованої кокосового масла надає рису ніжний аромат, який добре поєднується з солодкістю моркви.

На 8-10 порцій:

  • Рис басматі - 2 чашки (450 г)
  • Вода - 3 чашки (720 мл)
  • сіль
  • Масло кокосове нерафінована - 5 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 головка
  • Морква велика - 3 шт.
  • Мигдаль смажений подрібнений - 80 г
  • Кориця мелена - 1 ч. Л.
  • Кардамон мелений - 1 ч. Л.
  • Куркума мелена - ¼ ч. Л.
  • Фісташки смажені - 80 г подрібнених плюс 1 ст. л. цілих
  • Цедра 1 апельсина
  • Мед або коричневий цукор - 2 ст. л.
  • Шафран - ½ ч. Л.
  1. Замочіть рис у воді на 1 годину.
  2. У каструлю з товстим дном налийте воду, додайте сіль і доведіть до кипіння. Покладіть добре промитий після замочування рис і, коли вода знову закипить, на дуже слабкому вогні варите під кришкою 20 хвилин.
  3. Зніміть з вогню і дайте рису постояти 5 хвилин, потім розпушите його виделкою і додайте 3 ст. л. кокосового масла кімнатної температури. Рис повинен вийти сухим і розсипчастим.
  4. Розігрійте сковороду з 2 ст. л. кокосового масла і на середньому вогні обсмажуйте подрібнену цибулю протягом 15 хвилин до золотистого кольору. Додайте натерту моркву, мигдаль, корицю, кардамон, куркуму і смажте, помішуючи, поки морква не стане м'якою (близько 10 хвилин).
  5. Покладіть в сковороду подрібнені фісташки, цедру апельсина, мед або цукор і смажте ще 2 хвилини, щоб все розігрілося. Посоліть.
  6. Шафран розітріть пальцями і залийте 1 ст. л. гарячої води.
  7. Викладіть рис на велику тарілку, полийте шафраном, додайте горіхово-морквяний суміш і акуратно перемішайте.
  8. Прикрасьте фісташками.

Автор

Ольга Бакланова

рецепти

Придбати цю книгу

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Персидська кухня: перевернута запіканка" Маклуба "і солодкий рис"

незадачка недокулінарная

Перська кухня: перевернута запіканка "Маклуба" і солодкий рис. Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і солодкий перський рис. Як приготувати рис по-східному: запіканка маклуба і солодкий перський рис.

помріть ви, які на дієті :)

Перська кухня: перевернута запіканка "Маклуба" і солодкий рис. Солодкий рис по- перському. Перська кухня по праву повинна займати почесне місце в ряду головних світових кухонь.

Плов в мультиварці

Плов в мультиварці. Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Чи готуєте ви плов в мультиварці? Поділіться плиз, рецептів в інеті багато, хочеться перевіреного.

Я у нас сьогодні тайякі до сніданку :)

Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і солодкий перський рис. Тайська кухня - 3 рецепта до обіду: суп з чилі і креветками Tom Yum Gung, смажена локшина Pad Thai, пудинг з чорного рису з А що якщо приготувати гарячу страву або десерт будинку?

любите ви хачапурі по аджарський

Перська кухня: перевернута запіканка "Маклуба" і солодкий рис. Солодкий рис по- перському. Перська кухня по праву повинна займати почесне місце в ряду головних світових кухонь.

Рецепти з рисом: що крім плову? Секрети східної кухні

Перська кухня: перевернута запіканка "Маклуба" і солодкий рис. Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і солодкий перський рис. Як приготувати рис по-східному: запіканка маклуба і солодкий перський рис.

Рецепт: Овочі для смаження з рисовою локшиною по-східному

Як приготувати рис по - східному: запіканка маклуба і солодкий перський рис. 2 рецепта з овочами: фарширований перець і рис по-індійськи. Вегетаріанські рецепти: що можна їсти в піст?

Про рис для плову.

Про рис для плову .. - посиденьки. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей Товариші, я виявила ідеальний рис для плову - Аборе. З чого я плов тільки не готувала, як я тільки не перекручувалися, але з ...

help! - вийшло багато відвареного рису

Всім доброго ранку! Що можна зробити з відвареним рисом? Може, запіканку якусь? Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і солодкий перський рис.

Лагман? навчіть!

Секрети східної кухні. Як приготувати рис по-східному: запіканка маклуба і солодкий перський рис. Фунчоза, слово нагадує про дивовижних азіатських стравах, з особливими приправами і ароматами. Рецепти з рисом: що крім плову?

Суп курячий з рисом

Суп курячий з рисом. Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради приготування страв, святкове меню і прийом гостей Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і солодкий перський рис. Як приготувати рис: страви східної кухня.

Солодкий плов?

Солодкий плов?. Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей Розділ: Навчіть готувати! (Люди, а хто-небудь знає рецепт солодкого плову (з родзинками, курагою і морквою)?) Солодкий плов?

Хочу смачний рис!

Солити рис можна тільки в кінці зовсім, конгда Ви вже його накладати собіраетес. Я намагаюся взагалі не солити, солю суміш овочеву. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей Рецепти з рисом: маклуба з фаршем ...

Рис по-арабськи

Рис по-арабськи. Мій рецепт !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Рис окремо, м'ясо окремо. Як приготувати рис по-Східна: запіканка маклуба і солодкий перський рис.

Рис з овочами

Рис з овочами. Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради по святкове меню і прийом гостей Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і Кулінарія. роли японські та все можна з рисом робити-запіканку як картофельную- ну ...

Залишки рису - що зробити?

Рецепти з рисом: маклуба з фаршем і баклажанами і солодкий перський рис. Як приготувати рис: страви східної кухня. Рис для нас - частіше гарнір, ніж самостійне блюдо, а ось в Індії, Ірані та на Близькому Сході він часто - основа страви.

Як готувати соєву спаржу?

Готувати рис досить непросто. Рецепти з рисом: що крім плову? Секрети східної кухні. Як приготувати рис по-східному: запіканка маклуба і солодкий перський рис. Вона зробила вирішальний вплив на те, як і що готують на просторі від Кавказу до Індії і ...

? Купила рис узбецький на ринку

Рис прибирають з полів і складають в необмолотом вигляді в тіні на кілька років, зазвичай на два-три роки, і кілька разів поливають його водою, що А для плову ж не варять рис .Я його спочатку в одному маслі припускають разом вже з цибулею, морквиною, м'ясом, спеціями (ну, як за рецептом ...

плов

Плов. Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Плов - це такий вид блюд з рису, існує неозоре кількість способів його приготування, тому не може бути ...

Рис з підливою.

Рис з підливою .. Навчіть готувати !. Кулінарія. Кулінарні рецепти, допомога і поради з приготування страв, святкове меню і прийом гостей, вибір продуктів. Моя дочка досі згадує, який смачний рис з чудовою підливою давали їм в саду.

Як готувати соєву спаржу?
Як приготувати рис по-новому?
Чи готуєте ви плов в мультиварці?
Тайська кухня - 3 рецепта до обіду: суп з чилі і креветками Tom Yum Gung, смажена локшина Pad Thai, пудинг з чорного рису з А що якщо приготувати гарячу страву або десерт будинку?
Рецепти з рисом: що крім плову?
Вегетаріанські рецепти: що можна їсти в піст?
Що можна зробити з відвареним рисом?
Може, запіканку якусь?
Лагман?
Рецепти з рисом: що крім плову?

Новости