Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Особливості німецької кухні

Німецька кухня відрізняється своєю багатогранністю. Як і в більшості країн, кожен регіон держави має свої специфічні гастрономічні риси і особливості. Кулінарна самобутність особливо властива південним районам - Баварії і Швабії.

Отже, які ж типи продуктів воліють високоповажні бюргери? Кухня Німеччини може запропонувати своїм прихильникам велика кількість страв з м'яса (свинини, яловичини, телятини, птиці, дичини), риби і овочів. Останні, до речі, найчастіше використовуються в складі тягучих супів-пюре або як гарнір. Кухарі та господині відварюють різні види овочів і подають разом з м'ясом, рибою або ковбасками. Широке поширення отримали капуста (особливо кисла), морква, бобові, шпинат, цвітна капуста, зелена квасоля, помідори.

На «перше» німці часто вважають за краще різнотипні бульйони, заправлені помідорами, рисом, галушками або яйцем. Жителі країни також знають толк в супчиках з цвітної капусти, птиці, гороху. А в Мюнхені популярний (увага!) Пивний суп, серед інгредієнтів якого, крім пива, числяться яєчні білки і вершки. У холодну пору року відмінно «йде» і зігріває спеціальний м'ясний суп «айнтопф» - густий і ароматний.

Німецька кухня відрізняється своєю багатогранністю

Німецький пивний суп. Фото з сайту bauformat.ru

М'ясом блюдо не зіпсуєш

До м'яса німці ставляться з особливою повагою. Середньостатистичний житель Німеччини в рік з'їдає 84 кілограми м'яса. Бюргери, наприклад, люблять свинину. Взагалі, натуральне м'ясо тут широко використовується для приготування других страв. Відбивні, шніцелі, котлети, біфштекси, місцеві «шнельклопс» і «шморбратен» є міцно улюбленими німцями м'ясними стравами. А в Баварії в якому-небудь ресторанчику вам обов'язково запропонують «швайнехаксе» - неймовірних розмірів свинячу ногу. І спробуйте тільки не доїсти!

Абсолютно у всіх районах Німеччини споживають ковбасні вироби, до яких, крім ковбаси, відносять сосиски і сардельки. У країні виробляється приблизно 1 500 сортів ковбас. Причому найчастіше любов жителів до тих чи інших видів ковбас залежить від міста проживання: скажімо, в Мюнхені віддають перевагу «вайсвурст» - білим товстим сардельок, а в Нюрнберзі - дуже тонким сосисок. Ласують німці свинячими сардельками «швайнвурст», товстими довгими смаженими сардельками і сотнями видів інших ковбасних виробів. Варіантів незліченна кількість!

Німецькі сардельки. Фото з сайту www.rp1990.ru

Що ще займає важливе місце на німецькому столі? Безумовно, закуски і бутерброди. Овочеві, рибні та м'ясні салати, закуски з сардин, шпротів, оселедця з соусами, сири, бутерброди з печінковим паштетом і сирною масою - всі ці страви входять в щоденний раціон жителів Німеччини. Ще одна шановна німцями закуска - «картофелькнодель» - велика і апетитна картопляна галушка.

Кнедлі з копченим м'ясом. Фото з сайту olsanka.livejournal.com

Якщо говорити про десертах, слід зазначити популярність всіляких желе, солодких мусів, запіканок, морозива і фруктових салатів, які зазвичай заправляють сиропами, спеціальними соусами і цукровою пудрою. Тим, кому і цього мало, може бути запропонований фруктовий пиріг, штрудель або «дампфнудель» - булка в вершково-ванільному соусі.

Дампфнуделі. Фото з сайту trampampulkanat.livejournal.com

У пошуках пива

Заїжджому гурману слід знати, які види закладів громадського харчування функціонують в старенькій Німеччини, щоб не заплутатися в різноформатних ресторанчиках, кожен з яких має свої характерні риси. Бажають перекусити смачно, дешево і сердито йдуть до шинку, по-німецьки - «віртсхаус» або «гастштедте». Тут гостям пропонуються страви домашньої кухні за досить доступними цінами.

Багато страви німецької кухні ви завжди можете спробувати в іркутських ресторанах .

Отже, які ж типи продуктів воліють високоповажні бюргери?

Новости