Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Бучанський парк. Що треба знати туристам

У 20 км від Києва, причаївся в тіні високих сосен і первозданної природи, маленький дачний містечко Буча. Дістатися до нього з Києва зовсім не складно - 15 - 20 хвилин на маршрутному таксі від станції метро Академгородо - і ви можете насолоджуватися тишею і спокоєм, свіжим повітрям, насиченим квітучим різнотрав'ям і розігрітими на сонці соснами.

Ви можете запитати у мене, чому варто вийти в свій вихідний з квартири, відірватися від комп'ютера або телевізора, не посидіти просто в тіні дерев найближчого скверу або у дворі між пісочницями, а їхати в таку далечінь? Запевняю вас, що ваші зусилля будуть з лишком винагороджені, і ви проведете незабутній день, а потім захочете ще і ще раз повернутися сюди.


Отже, спробую запропонувати навскидку вам, дорогі читачі, 5 причин, за якими відвідування Бучі може стати для вас приємним і корисним подорожжю. Поїхали?
Перша причина: «Смак» провінції
Знайомство з містечком починається прямо на маленькій площі, куди підвозить вас маршрутне таксі. Краєзнавців тут чекають приємні і несподівані відкриття - в Бучі любили відпочивати багато відомих в Україні художники, письменники, вчені. Прогуляйтеся вулицями містечка, відчуєте свій зв'язок з минулим і відчуйте себе частинкою цього космосу під назвою Україна.

Але, напевно, головна мета нашої подорожі - це насолода незвичній для міського жителя атмосферою тиші і спокою. Незвично тихо, без суєти тече життя невеликого дачного містечка далеко від суєтних магістралей мегаполісів, таких як Київ.


Неспішно прогулюються молоді мами з дитячими колясками, іноді проїде хтось на велосипеді, промчить машина, і знову запанував тиша, в якій чути спів птахів і шум далекій електрички.
Через кілька хвилин ви з подивом виявляєте, як і самі починаєте сповільнювати темп своєї вічної погоні за часом, занурюючись в цю розмірене і спокійне життя. І ось ви вже зовсім щасливо прямуєте в аркаді величних, що йдуть верхівками в небосхил, корабельних сосен, вдихаючи їх цілющий смолистий аромат, і насолоджуєтеся цим незвичайним станом спокою і душевної рівноваги. Така «підзарядка» дуже корисна, а часом просто необхідна для жителів мегаполісів. Ось вам перша причина, поспішіть нею скористатися.
Причина друга: Бучанський парк
А ще в Бучі розташований дивовижний, великий англійський парк. На центральному вході, за білою, ажурною колонадою ротонди, гостей зустрічає величезний дуб. Він привітно махає всім, хто входить і запрошує насолодитися прохолодою і красою свого парку.

Притуліться до нього, обійміть його стовбур і прислухайтеся до історій, які він розповість вам з радістю - він багато бачив і багато знає. Наберіться у нього сил і позитивної енергії, а потім відправляйтеся гуляти по доріжках парку. Це не прівичнре для киян доглянуто-підстрижені з акуратними доріжками і розкішними клумбами місце прогулянок, це майже справжній ліс - з непрохідними хащами, полянами, зарослими травою, з буреломом.


І раптом поряд - доглянуті галявини, асфальтовані доріжки, красиві дерев'яні хатинки кафе, фонтанчики в витончених озерцях, золоті японські карасики в химерних зрошувальних каналах, що нагадують дніпровські шлюзи під Запоріжжям, що оперізують всю територію парку. Кожен поворот паркової доріжки дивує і захоплює - то кованої фігуркою жабки або казкового героя, то кам'яної скульптурою білосніжних коней, как-будто прискакав з казки Єршова «Коник-Горбоконик», то гранітними постаті Лесовичка, то лісової царівни Мавки, задрімала під берізками, заслухавшись співом сопілки кам'яного Музиканта.


Кожен поворот паркової доріжки дивує і захоплює - то кованої фігуркою жабки або казкового героя, то кам'яної скульптурою білосніжних коней, как-будто прискакав з казки Єршова «Коник-Горбоконик», то гранітними постаті Лесовичка, то лісової царівни Мавки, задрімала під берізками, заслухавшись співом сопілки кам'яного Музиканта


Уздовж доріжок з відмінним покриттям, розставлено безліч зручних дерев'яних лавок. На них так затишно подрімати в тіні дерев, послухати спів птахів, обмінятися з друзями новинами, просто посидіти в тиші. Зголодніли? Загляньте в кафе, що дерев'яними казковими хатинками примостилися на горбочку під розлогими в'язами і на галявині, що недалеко від озерця на краю парку. Ароматна кава, морозиво, солодощі, а для бажаючих пообідати, і смакоту всякі, запропонує вам меню. І зовсім недорого, якщо порівнювати з київськими цінами.


Причина третя: Атракціони

Всякий, хто прийшов в парк, знайде собі справу до душі. Для мам з малюками є кілька ігрових майданчиків - верхня, схожа на величезний різнобарвний корабель з синьо-жовтими вітрилами. Тут простір для всюдисущих маленьких дослідників: прокотитися з гірки, повисіти на канатах, полазити по палубах і реям кораблика дитинства. А пливе кораблик по великій пісочниці, і впадеш - не боляче, а можна і «пасочки» приготувати, і замок побудувати.

Другий дитячий майданчик знаходиться в другій половині парку. Тут дітлахів чекають різні атракціони: надувні гірки, басейн з човниками у вигляді лебедів, весела рибалка, гойдалки.





А можна і просто побігати босоніж по зеленій галявині, пограти в м'яч, насититися сонцем і щастям єднання з природою.



А головне, парк такий великий, що можна і голосно сміятися, і кричати, але ніхто не зробить тобі зауваження - всім вистачає простору, навіть гучних звуків. Якщо ви вже не малюк, і хочете зайнятися чимось іншим, більш цікавим для вас заняттям, а не просто грати в пісочниці, або стрибати на надувному гірці, то відправляйте на роллердром зі своїм ськейтом, на волейбольний майданчик, або тенісний корт. Спорт це здоров'я! А ще в парку є те, чого немає в доглянутих київських парках - це спеціально обладнані велосипедні доріжки.
Прекрасне гладке покриття, розмітка для пішоходів і велосипедистів, робить велоподорож безпечним і приємним. На такому покритті і на роликових ковзанах покататися - одне задоволення. До речі, якщо у вас немає свого велосипеда або ковзанів - не біда.

У парку є прокат різних колісних засобів «100 коліс» - команчі, велокрилья, велосипеди та веломобілі, Велобайк і самокати, ролики і дитячі машини - рай для дітвори. І ціна на них цілком по кишені всім бажаючим. А ще є і прокат м'ячів, ракеток для бадмінтону та багато іншого. Так що, щоб добре відпочити і розважитися, зовсім не обов'язково везти з собою важкі атрибути для рухомого відпочинку.


Причина четверта: Мотузковий парк «Шалена Білка»

Не тільки для маленьких дітей цікавий парк, сюди із задоволенням приходять і підлітки - самі і в компанії однолітків, цілі класи, сім'ї. Словом все, кого цікавить екстремальний спорт. А, тому що саме тут розташований природний мотузковий парк «Шалена Білка». Але і в Києві теж є такий парк, і не один, заперечать мені кияни. Так звичайно є.
Але вони розташовані в закритому приміщенні, в спортзалах. А тут все просто неба! Ось можливість відчути себе справжнім Тарзаном, піднятися високо над землею і парити птахом над лісом. Мотузковий парк - прекрасна можливість випробувати себе і отримати непередаване відчуття підкорювача природи.
Не тільки для маленьких дітей цікавий парк, сюди із задоволенням приходять і підлітки - самі і в компанії однолітків, цілі класи, сім'ї

Для кожної вікової аудиторії - малюкам, підліткам і дорослим в екстрим-парку підготовлені траси різної висоти і складності. А за безпеку життя відвідувачів відповідають висококласні фахівці-рятувальники. Що ще приємно порадує відвідувачів «Шаленої Білки» - це цілком прийнятні ціни - вартість залежить від дня тижня, віку відвідувача і кількості трас. Чим їх більше - тим менше ви заплатите, але отримаєте масу задоволення.


Причина п'ята: Свято в парку


Побувавши вперше в Бучацькому парку, ми були здивовані, що там є дві сцени. Виявилося, що тут часто проводяться різноманітні свята та фестивалі, як для дорослих, так і для дітей.
Побувавши вперше в Бучацькому парку, ми були здивовані, що там є дві сцени

Працівники парку з гордістю виставляють фотозвіти своїх досягнень - всеукраїнський фестиваль дитячої творчості «Сузір'я талановитих дошкільнят»; всеукраїнський телевізійний дитячий пісенний фестиваль-конкурс «Соловейко України»; Всеукраїнські дитячі велозмагання «Дивогонка - 2013». А для поціновувачів класичної оперети пропонуємо Перший міжнародний фестиваль «Мюзік фест».

Тільки уявіть - ажурна балюстрада літнього майданчика, насичений смолистий аромат нічного парку, різнокольорові вогники паркової галявини - і над всією цією пишністю життєрадісна музика Кальмана і Легара! Надихнулися? А ось ще, підглянуте в місті - «Буча - місто комфортного життя!». А ви сумнівалися? Приїжджайте в Бучу і переконайтеся, що це дійсно так!


Поїхали?
Зголодніли?
Надихнулися?
А ви сумнівалися?

Новости