Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як подорожувати в поодинці?

Якось так само собою вийшло, що все, з ким ми розмовляли для нашої рубрики «9 питань» подорожують парами. А адже чимало і тих, хто подорожує сам по собі, як, наприклад, наша сьогоднішня героїня Яна. Рік тому вона зважилася на своє перше тривалу подорож наодинці з собою і відправилася в Південну Америку, а точніше - в Еквадор. Про те, як це було, читайте далі :)

Про те, як це було, читайте далі :)

Група Яни під ВКонтакте

Блог Яни

Яна в Instagram

Хтось відлітає в Таїланд або на Балі, хтось пускається в Євро-тур або об'їжджає всі 50 штатів США по черзі ... Яна, а чому саме Латинська Америка, та ще й в одиночку?

Як би банально це не прозвучало, але це не я вибрала Латинську Америку, а вона мене. Можна називати це внутрішнім голосом, знаком згори, - як завгодно, але в один день мені в голову прийшла ідея: "А чому б не зірватися і не поїхати ... в Еквадор?". Є якісь причини мого вибору? Ні.

Чому в поодинці? Тому що колись хтось мені сказав, що, коли ти подорожуєш один, ти ніколи не самотній. Сенс цих слів дійшов до мене тільки, коли я почала свою поїздку по Південній Америці. Спробуйте зірватися кудись без друзів-подруг-родичів і ви зрозумієте, про що я.

Це було пригода навмання або чітко сплановане подорож? Що для тебе, в принципі, більш характерно: їхати і розбиратися на місці або все готувати заздалегідь?

Планувала я тільки матеріальну частину питання - працювала і відкладала гроші на поїздку. Все інше, як показує досвід, прийде саме. Я не самий організований людина не Землі і планування явно не моя сильна сторона. Так що я можу хіба що запланувати поїздку в загальних рисах, без дрібних деталей (в загальних рисах - це країну вибрати або хоча б континент).

Якщо хтось вирішить повторити твій подвиг, до чого він повинен бути готовий?

До всього. Бути укушеним змією, наступити на морського їжака, залишитися без мізинця лівої ноги і т.д. Найголовніше - вміти орієнтуватися по ситуації і НЕ концентруватися на негативі ще до того, як він станеться. Можливо, це і звучить безтурботно, але навіщо кудись їхати з думкою про те, що вас пограбують, уб'ють або принесуть в жертву богу родючості? Повторюся, вміння взяти себе в руки в критичній ситуації - набагато важливіше, ніж тонна ліків, мачете і електрошокер в рюкзаку.

Наскільки бюджетної виявилася Латинська Америка?

Все залежить від країни, куди ви підете, а також від ваших потреб. Бразилія і Аргентина явно дорожче Гондурасу і Болівії, але і в Ріо можна відпочивати супер бюджетно. Однак ідею подорожей без грошей я не підтримую (хіба що, якщо мова йде про відпочинок на природі), але знаю багатьох мандрівників, які примудряються тижнями не витрачати ні песо. Так що про бюджетность якихось країн важко говорити - ціни на продукти, готелі, розваги завжди можна перевірити в Інтернеті перед виїздом в ту чи іншу країну, а ось як ви будете розпоряджатися своїми коштами (чи будете ходити в ресторани або купувати суп в брикетах ) і визначає бюджет подорожі.

Так що про бюджетность якихось країн важко говорити - ціни на продукти, готелі, розваги завжди можна перевірити в Інтернеті перед виїздом в ту чи іншу країну, а ось як ви будете розпоряджатися своїми коштами (чи будете ходити в ресторани або купувати суп в брикетах ) і визначає бюджет подорожі

Хостели, готелі, апартаменти, каучсерфінг в Південній Америці - де краще зупинятися на нічліг і які нюанси потрібно знати, щоб відчувати себе комфортно і спокійно?

Я не уявляю собі подорожей без Каучсерфінг. Навіть, якщо у мене заброньовано номер в готелі, я завжди буду намагатися зустрітися з кимось із місцевих, випити разом пива і прогулятися по місту. Тому особисто для мене, найкращим варіантом для ночівлі залишається каучсефрінг. До речі, всупереч поширеному стереотипу про латиноамериканців, мовляв, небезпечні вони і все таке - каучсерфінг в Південній Америці - це круто!

А як там ідуть справи з їжею?

Вона там є, що вже добре. Правда, іноді поєднання продуктів (або самі продукти) можуть здатися дивними, але тут спрацьовує одне з моїх головних тревел-правил: "Якщо це хтось їсть, то і я зможу". Так я з'їла морську свинку і шашлик з личинок жука.

Люди, що живуть в Латинській Америці, - які вони?

Відкриті, трохи наївні. Для них Європа - це щось далеке і, найчастіше, незвідане. Багато з них думають, що в Україні завжди холодно і сніг. І по-дитячому дивуються, що у нас теж буває тепло і навіть (!) Жарко.

Напевно, задавати питання про те, що запам'яталося найбільше, - нерозумно. Але все-таки, кращі моменти подорожі до Латинської Америки - це ...

Обіймати ламу, підкорювати хвилі Тихого океану на серфі, потрапити на карнавал, бейсджампінг в Андах (незважаючи на мою боязнь висоти), гроза в джунглях і всі ті прекрасні люди, яких я зустріла на своєму шляху ...

І наостанок, найголовніша порада для тих, хто вирішить підкорити Південну Америку:

Чи не робити цього :)

Поїхавши туди одного разу, ви повернетеся зовсім іншою людиною. Хоча, якщо зміни вас не лякають, то саме час збирати рюкзак і вирушати в найпрекраснішу і загадкову частина нашої планети!

Хочете підібрати квитки в подорож?

підібрати квитки

поділіться записом

Яна, а чому саме Латинська Америка, та ще й в одиночку?
В Еквадор?
Є якісь причини мого вибору?
Чому в поодинці?
Це було пригода навмання або чітко сплановане подорож?
Що для тебе, в принципі, більш характерно: їхати і розбиратися на місці або все готувати заздалегідь?
Якщо хтось вирішить повторити твій подвиг, до чого він повинен бути готовий?
Можливо, це і звучить безтурботно, але навіщо кудись їхати з думкою про те, що вас пограбують, уб'ють або принесуть в жертву богу родючості?
Наскільки бюджетної виявилася Латинська Америка?
Хостели, готелі, апартаменти, каучсерфінг в Південній Америці - де краще зупинятися на нічліг і які нюанси потрібно знати, щоб відчувати себе комфортно і спокійно?

Новости