Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В Індії народилися сіамські близнюки з однією особою

В Індії стався унікальний випадок. У штаті Гуджарат на світ з'явилися сіамські близнюки, які мали загальну голову, повідомляє The Daily Mail. В Індії стався унікальний випадок

Джерело: AP

Кожен близнюк мав свої серце, руки і ноги, вони народилися з вагою близько одного кілограма. Близнюки з'явилися на світ 22 квітня 2016 року у сході Індії в Раджкоті, штат Гуджарат. Лікарі констатували смерть близнюків через шість хвилин після їх народження.

Навіть незважаючи на те, що хірургізналі про патологію близнюків, він були шоковані їх зовнішнім виглядом. Близнюкам вдалося з'явитися на світ після кесаревого розтину.

Доктор Киртан Віас (Kirtan Vyas), який був асистентом професора гінекології, яка проводила операцію, зазначив, що медичний персонал був упевнений в тому, що близнюкам не вдасться вижити.

"Ми були готові до смерті дітей, так як мозок був з'єднаний, а операцій з роз'єднання мозку не існує. Ми попередили сім'ю про можливі серйозні наслідки", - сказав Віас.

Також він додав, що такі випадки досить рідкісні в Індії: ймовірно, один на мільйон.

"Лікарня існує близько 140 років і за весь час її існування було зафіксовано три або чотири випадки народження сіамських близнюків. Але цей випадок був набагато більш шокуючим. Діти мали вкрай унікальну зовнішність", - додав Віас.

Мати близнюків, яка вирішила зберегти свою особистість в секреті, зазначила, що про патології плода вона дізналася на сьомому місяці вагітності.

Лікарі стверджують, що вони були так званими цефалопагамі, тобто тих рідкісних підвидом сіамських близнюків, які мають зрощені голови і роздільні частини тіла. Імовірність народження сіамських такого виду близнюків майже дорівнює нулю.

Читайте останні новини Pravda.Ru на сьогодні

Новости