Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пам'ятки Мадрида: Топ-20 (БАГАТО ФОТО)

  1. Що подивитися в Мадриді в першу чергу
  2. 1. Королівський палац
  3. 2. Палац і фонтан Сибелес
  4. 3. Арена Лас-Вентас
  5. 4. Ворота Алькала
  6. 5. Вулиця Гран-Віа
  7. 6. Площа Пласа-Майор
  8. 7. Площа Пуерта-дель-Соль
  9. 8. «Ворота Європи»
  10. 9. Королівський театр
  11. 10. Кафедральний собор Альмудена
  12. 11. Монастир Дескальсас-Реалес
  13. 12. Монастир Ескоріал
  14. 13. Стадіон Сантьяго Бернабеу
  15. 14. Парк розваг Warner Brothers
  16. 15. Парк Буена-Ретіро
  17. 16. Парк Каса де Кампо
  18. 17. Музей Америки
  19. 18. Музей Прадо
  20. 19. Центр мистецтв королеви Софії
  21. 20. Музей Тіссена-Борнеміси
  22. Пам'ятки Мадрида: що ще відвідати в Мадриді?
  23. 21. Національна бібліотека Іспанії
  24. 22. Храм Дебод
  25. 23. Ж / д вокзал Аточа
  26. 24. Блошиний ринок Ель Растр
  27. 25. Ринок Сан-Мігель

Прочитавши наш огляд «головні визначні пам'ятки Мадрида», кожен турист зможе скласти для себе захоплюючий екскурсійний маршрут. Ми розповімо вам про те, що подивитися в Мадриді, орієнтуючись на відгуки та рекомендації досвідчених мандрівників і гідів.

Що подивитися в Мадриді в першу чергу

Екскурсії в Мадриді настільки різноманітні і численні, що в їх виборі можна без праці розгубитися. Якщо ви хочете зробити незабутню і пізнавальну подорож, ваша поїздка повинна включати огляд таких об'єктів, як:

1. Королівський палац

Прочитавши наш огляд «головні визначні пам'ятки Мадрида», кожен турист зможе скласти для себе захоплюючий екскурсійний маршрут

Збройна площа перед головним парадним входом Королівського палацу Jean-Pierre Dalbéra

Архітектурний пам'ятник, який гідний бути включеним в рейтинг « головні визначні пам'ятки Іспанії ». Велична і красива резиденція королів, в якій до цього дня проводяться різноманітні урочисті зустрічі та прийоми. Будівля палацу, часто порівнюється з Версалем в Парижі, розташовується на узбережжі Мансанареса. Фасад облицьований мармуром і каменем, інтер'єри внутрішніх залів прикрашені вишуканими скульптурними композиціями, меблюванням з позолотою, фламандськими гобеленами, люстрами з кришталю і старовинними фресками. Гостям пропонується огляд колекції скрипок Страдіварі, коштовностей правлячої іспанської династії, зброї і стародавніх годин.

Офіційний сайт: http: //www.patrimonionacional

2. Палац і фонтан Сибелес

Фонтан і прекрасна будівля палацу Комунікацій на площі Сабелес

І перший, і другий розташовані на головній площі міста - Пласа-де-Сибелес. Дата зведення палацу - початок 20 століття, монументального фонтану - 18 століття. Такі цікаві місця Мадрида слід відвідати, перш за все, шанувальникам історії та архітектурних шедеврів.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com

3. Арена Лас-Вентас

Арена Лас-Вентас - монументальна споруда червоного кольору в кварталі Саламанка

Більше 90 років тому на проспекті Алкала створили найбільшу в Іспанії майданчик для кориди. Вид цієї пам'ятки Мадрида вражає своєю розкішшю і величчю: арена вміщує понад 23 000 гостей, її діаметр - понад 60 метрів. Об'єкт прикрашають склепінні арки і декор з кераміки. Якщо ви не знаєте, що відвідати в Мадриді в березні-жовтні, але захоплюєтеся боями биків і виступами тореадорів, купуйте квиток на кориду. Також ви можете відвідати місцевий музей, або стати глядачем проведених тут концертів, спортивних змагань і фестивалів.

4. Ворота Алькала

Ворота Алькала - монумент з граніту на Майдані Незалежності

Ворота мають кілька малих і три великих бічних прольоту. Фасад в стилі «неокласика» багато декорований скульптурами і таблицею з ім'ям Карла Третього. Монументальна конструкція зведена в серці міста - на площі Незалежності.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com/ru/turist

5. Вулиця Гран-Віа

Будівля Metropolis прикрашено куполом зі статуєю перемоги Ніки на вулиці Гран-Віа

Куди сходити в Мадриді абсолютно безкоштовно? На головний бульвар столиці, який «ніколи не засинає». Вулиця, облаштована в 1910 році, тягнеться через весь центр міста, і пропонує вам відвідати численні ТРЦ, ресторани і бутіки. Найвідомішим об'єктом Гран-Віа вважається Telefónica (перш найбільш висотна будівля Європи).

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com

Подивіться чудові види Мадрида в цьому красивому відео!

Подивіться чудові види Мадрида в цьому красивому відео

6. Площа Пласа-Майор

Площа Пласа-Майор в вечірніх сутінках Sebastian Dubiel

Також одна з головних площ іспанського міста, виконана в формі чотирикутника. По периметру її оточує близько 135 оригінальних споруд - із зображеннями чарівних істот на фасадах, з арками і балкончиками. У центрі площі зведена скульптура Філіпа Третього в бронзі. У колишні роки тут проводилися публічні страти і кориди. Сьогодні на Пласа-Майор виступають артисти, організовуються міські святкування, ярмарки, шоу і карнавали. Такі найкращі пам'ятки Мадрида зацікавлять і шанувальників сучасності, і цінителів історії.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com/

7. Площа Пуерта-дель-Соль

Панорама площі Пуерта-дель-Соль

Також як найбільші готелі в Мадриді, ця площа не замовкає ні на хвилину. Територія виконана в формі півмісяця: вставши на її нульовий кілометр, туристи загадують бажання. На прилеглих вулицях відкрито велику кількість ресторанів і кафе, в яких подають страви національної кухні. У темний час доби Пуерта-дель-Соль висвітлюється трьома сотнями протекторів: у їх світлі фонтани і пам'ятники площі здаються казковими декораціями.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com/ru

8. «Ворота Європи»

«Ворота Європи» - похилі вежі-близнюки на площі Пласа-де-Кастії Bjaglin from

Сучасний символ міста - два скляних «падаючих» хмарочоса, висотою в 115 метрів. Будинки нахилені один до одного, і утворюють своєрідні ворота. На дахах розташовуються майданчики для вертольотів. Розробкою об'єкта займалися архітектори з США. При будівництві були використані інноваційні матеріали і технології. Напередодні Різдва між хмарочосами встановлюють Головну ялинку Іспанії. Крім того, тут щорічно влаштовуються неймовірні світлові вистави.

Офіційний сайт: https: //www.esmadrid.

9. Королівський театр

Східна площа перед Королівським оперним театром Luis García (Zaqarbal)

Будівля була побудована в середині 19 століття, і з тих пір вважається основною оперною сценою Іспанії. Численні революції і війни не раз руйнували театр, перетворювали його в склад, місце проведення важливих засідань, казарму військових. Починаючи з 1997 року, на сцені даються лише опери та інші музичні постановки.

Офіційний сайт: https://www.teatro-real.com

10. Кафедральний собор Альмудена

Величний кафедральний собор Альмудена присвячений Діві Марії Альмуденской Bernard Gagnon

Храм, зведений в пам'ять про покровительці Мадрида - св. Марії Альмуденской, прикрашають вітражі, гігантський 75-метровий купол і фасад з сіро-блакитного грамотного каменю. Будівля знаходиться навпроти Королівського палацу. Комплекс включає в себе велику оглядову площадку, що дозволяє побачити всю панораму міста. Усередині храму - величний вівтар з мармуру смарагдово-зеленого кольору.

Офіційний сайт: http: // museocatedral.

11. Монастир Дескальсас-Реалес

Монастир "босоногих принцес" був заснований для дівчат з аристократичних родин Zaqarbal

Що подивитися в Мадриді за 1 день релігійній людині? Одну з головних святинь столиці - чудовий храм Дескальсас-Реалес. Викликає зацікавлення як архітектурна складова об'єкта, так і його багата історія. Свого часу він був 4-х по значущості монастирем Іспанії.

Офіційний сайт: http: //www.patrimonionacional

12. Монастир Ескоріал

Архітектурний ансамбль "Королівський монастир Ескоріал" Turismo Madrid Consorcio Turístico

Храм облаштований поблизу від Сьєрра-Невади, і перш був резиденцією для королівських сімей. Зведення суворої фортеці тривало понад 21 років. Розкішне і пишне внутрішнє оформлення становить контраст з лаконічним і досить простим фасадом будівлі. У внутрішніх залах зберігаються останки всіх королів Іспанії (з Карла П'ятого).

Офіційний сайт: http: // monasteriodelescorial.

13. Стадіон Сантьяго Бернабеу

Футбольне поле і трибуни стадіону Сантьяго Бернабеу

Якщо ви захоплені футболом, і, особливо, іграми Реал Мадрида, неодмінно відвідайте цей знаменитий стадіон. До речі, гіди в Мадриді рекомендують його також тому, що свої тренування тут проводить національна збірна країни. Місткість - вище 80 000 гостей.

Офіційний сайт: https://www.realmadrid.com

14. Парк розваг Warner Brothers

Популярний тематичний парк розваг Warner Brothers Pablo Costa Tirado (...

На площі в півсотні гектарів розташувався унікальний парк з тематичними зонами: кіностудією, Диким Заходом, Миром супергероїв, містечком Мультиків і т.д. У кожній зоні проводяться власні шоу і виступи, працюють атракціони для відвідувачів різного віку.

Офіційний сайт: https: //www.parquewarner.

15. Парк Буена-Ретіро

Невелике озеро і пам'ятник Альфонсо XII в парку Ретіро

Найкраще місце для тих, хто хоче відпочити від шуму і суєти. Власні пам'ятки парку: філія музею Прадо, павільйон з кришталю і металу, в якому проводяться виставки художників, і скульптурна група «Падіння ангела». Крім того, тут є штучне озеро і прокат човнів. Дістатися до парку, що знаходиться в центральній частині столиці, нескладно.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com

16. Парк Каса де Кампо

Канатна дорога на території парку Каса-де-Кампо

Не менш простора зелена зона, на цей раз в видаленні від центру міста. Для відпочиваючих працює вулиця кафе і ресторанів Пасео де Гастрономія, атракціони, дельфінарій, акваріум і зоопарк.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com/ru

17. Музей Америки

Національний музей Америки, присвячений відкриттю Американського континенту Luis García (Zaqarbal)

Всі експонати музею розповідають про відкриття Америки, побут і культуру її аборигенів до того часу, як континент був завойований іспанцями. Ви зможете оглянути зразки мистецтва колоніальної епохи, зброї конкістадорів, особисті речі індіанських племен.

Офіційний сайт: http://www.mecd.gob.es

18. Музей Прадо

Мадридський музей Прадо на бульварі Мистецтв

Національний символ країни, в якому зберігається понад 500 статуй і близько 8 000 творів художнього мистецтва. В тому числі, картини Рубенса і Босха. Багато полотна були взяті з особистих зібрань іспанських монархів.

Офіційний сайт: https: //www.museodelprado.

19. Центр мистецтв королеви Софії

Національний музей Центр мистецтв королеви Софії Zarateman

Перше, на що ви звернете увагу - оригінальний ліфт зі скла, що примикає до фасаду центру і виведений на вулицю. Друге - цинково-алюмінієвий червоний навіс. У колекціях представлені роботи авангардистів Іспанії 20 століття. У виставкових приміщеннях також проводяться тимчасові інсталяції. Ключова картина музею - «Герніка». Для іспанців це саме прославлене полотно рук Пікассо. Крім того, відвідувачі можуть розглянути твори Сальвадора Далі, скульптури і художні твори Міро.

Офіційний сайт: http://www.museoreinasofia.es/en

20. Музей Тіссена-Борнеміси

Експозиція картин в залі музею Тіссена-Борнеміси Kostas Limitsios

Гостям виставкових залів пропонується огляд шикарною експозиції картин. Полотна створювалися різними майстрами протягом 8-ми сторіччя. Всі шедеври є власністю іспанської держави.

Офіційний сайт: https: //www.museothyssen

Пам'ятки Мадрида: що ще відвідати в Мадриді?

Ми розповіли вам про головні визначні пам'ятки Мадрида коротко. Якщо після їх огляду у вас залишиться вільний час, присвятіть його візиту до таких пам'ятників історії і архітектури, як:

21. Національна бібліотека Іспанії

Головна публічна бібліотека на бульварі Пасео-де-Реколетос

За три століття роботи в будівлі зібрали понад 26 000 000 творів, створених завдяки писемності та друкованим верстатів. Тут є не тільки старовинні книжкові томи, але також неповторні плакати, оригінальні партитури, журнали, гравюри і карти.

Офіційний сайт: http://www.bne.es/en/Inicio/

22. Храм Дебод

Ворота і храм Дебод на світанку

Неподалік від Королівського палацу, в центральній частині парку Оесте розташована сама незвичайна визначна пам'ятка столиці. Храмовий комплекс був зведений на честь Ісіди (богиня Єгипту) і раніше знаходився на узбережжі річки Ніл. Багато років тому, при облаштуванні греблі в Єгипті, пару архітектурно-історичних цінностей вирішено було перенести - в іншому випадку вони були б знищені потопом. Влада Іспанії вирішили допомогти Єгипту в будівництві, за що в знак подяки отримали від спекотної країни цей прекрасний храм.

Офіційний сайт: https://www.esmadrid.com

23. Ж / д вокзал Аточа

Тропічний сад в старій будівлі ж / д вокзалу Аточа

Найбільший в країні ж / д вокзал знайшов своє ім'я в пам'ять про Аточи (храм богоматері знаходиться неподалік). Перша споруда 1851 роки не збереглося, зараз замість нього тут працює ТРЦ з екзотичним садом, рестораном, бутиками та нічним клубом. Прийомом високошвидкісних поїздів приміського та міжміського сполучення займається гарний сучасний термінал. Сумну славу пам'ятки принесли теракти, що забрали життя великої кількості людей. На згадку про них на станції відкрито меморіал.

Офіційний сайт: https: //www.esmadrid

24. Блошиний ринок Ель Растр

Блошиний ринок Ель Растр під відкритим небом victorgrigas

Найбільший, відвідуваний і знаменитий базар столиці, в якому працює понад 35 000 торгових точок. Перераховувати вироби, які можна придбати в місцевих наметах, можна нескінченно довго. Тут є самі немислимі товари. Приділіть особливу увагу незвичайним, рідкісним і цінним предметам, що пропонується в антикварних крамницях. Порівняти базар можна з гігантською барахолкою. Однак величезна кількість «мотлоху» може піднести покупцям неймовірний сюрприз, наприклад, у вигляді прекрасної вінтажного одягу і аксесуарів. Не забувайте про можливість торгуватися. Навіть якщо ви не налаштовані на шопінг, приїжджайте сюди заради неповторним і колоритним атмосфери Іспанії.

25. Ринок Сан-Мігель

Ринок Сан-Мігель - гастрономічна мекка Мадрида Herry Lawford

Яскравий гастрономічний базар, на якому ви зможете покуштувати і придбати будь-які делікатеси і продукти харчування. Спеції, трави, хамон, свіжі устриці, які вам подадуть з келихом ігристого напою. У кожного прилавка вам буде запропонована можливість дегустації (проте зловживати їй не слід, поставтеся з повагою до місцевих торговцям).

Офіційний сайт: http: //www.mercadodesanmiguel

Ми впевнені в тому, що ті пам'ятки Мадрида, фото з назвами і описом яких ви зараз побачили, викликали ваш непідробний інтерес. Приїжджайте в гостинну іспанську столицю і замовляйте послуги досвідчених гідів. З ними ваші екскурсії будуть ще більш захоплюючий. Читайте також про пам'ятки Малаги і надихайтеся на подальшу подорож по Іспанії.

Новости