Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як знайти житло в Малайзії

Місто Куала-Лумпур, що є столицею Малайзії, офіційно заселений всього півтора мільйонами жителів, згідно з даними п'ятирічної давності. При цьому багато мандрівників і жителі міста часто називають цифру в 6-7 мільйонів. У цьому він схожий на Київ, де при офіційній цифрі в 2,5 млн, реально проживають не менше 5-ти. Правда, на цьому схожість майже і закінчується.

Куала-Лумпур (часто скорочено місцеві і приїжджі його називають «КЛ», так простіше) - найбільше місто і діловий центр Малайзії. Його часто відвідують через веж-близнюків нафтової компанії Петронас, найбільшого в Азії підземного акваріума з акулами і гігантськими скатами, чудового шопінгу і, звичайно ж, китайського та індійського кварталів. Він футуристичний, дуже зелений і його центр «населений» великою кількістю хмарочосів в 100 і більше поверхів. У будь-яку точку міста зручно дістатися на автоматичному - без машиніста - метро, ​​таксі або на автобусі. Куала-Лумпур (часто скорочено місцеві і приїжджі його називають «КЛ», так простіше) - найбільше місто і діловий центр Малайзії

Місцева валюта - рінггіт, 100 одиниць якої стоять, станом на 16.07.2015 р, 579 українських гривень або +1493 російських рублів. Всі ціни, для зручності, в цій статті наводяться в ринггіта.

Ринок житла столиці величезний. Зняти житло тут можна під будь-який гаманець. Найбільші і відомі майданчики оренди житла, www.ibilik.my і www.mudah.my, пропоную більш трьохсот тисяч варіантів знімання!

Насправді, для приїжджого, знайти пристойне місце на кілька днів стає певною проблемою. По-перше, через рівень цін. Суб'єктивно, КЛ дорожчий, ніж Київ, але, безумовно, в кілька разів дешевший за показником вартості житла на кілька днів, ніж Пітер чи Москва. При великих термінах оренди він реально дешевше Києва.

Зняти недороге житло на тривалий період

Квартири або кімнати, якщо ви відвідуєте столицю Малайзії, знайти на ультра-короткий термін не можна. Переважна більшість господарів воліють здавати такі об'єкти мінімум на 6-12 місяців або на кілька років. Залежно від району і близькості до центру, можна знайти кімнати за 350-850 рінггіт, або підселитися як 2-3-4 чоловік до кого-небудь в їх кімнатку. Підселення обійдеться починаючи від 125 рінггіт за місяць. Як правило, додатково оплачуються всі комунальні послуги, розміром від 10 до 40 рінггіт за кімнату.

Квартиру можна знайти від 500 до 1900 рінггіт, без комунальних, які складуть від 100 до 300 рінггіт в місяць.

Майже ніде в ціну не включена місячна ціна на інтернет, воду і прибирання. І, звичайно ж, вимагають депозит за останній місяць, але його розмір може варіюватися. Наприклад, депозит за кімнату можуть взяти і 100 рінггіт і 600, навіть якщо сама кімнатка буде коштувати 400. Ще поширене таке явище, як депозит за майбутні комунальні послуги. Для кімнати звичайна ціна 100, для квартири - 200 одиниць місцевих грошей.

Зняти недороге житло на кілька днів

Більшість дауншифтерів, бекпекеров і просто молодих людей, з мінімальними витратами мандрують світом, вважають за краще зупинятися в Гест-хауса і дорміторій (це там, де в одній кімнаті по 4-12 чоловік і ти орендуєш ліжко).

Такі місця можуть виглядати набагато достойніше, ніж здаються на довгий термін варіанти, але за свою кімнату доведеться віддати від 30 рінггіт на добу (900 в місяць). За ліжко - від 15. Дешевше варіантів, навіть в найдешевшому китайському кварталі, просто не знайти. За менші гроші - тільки переночувати на вулиці або в одному з храмів, на підлозі.

Зупинитися з різним ступенем комфорту можна і в звичайних готелях. Ціни на номер стартують від 70 рінггіт за ніч і йдуть вгору, подібно місцевим хмарочосах, разом з підвищенням класу готелю. Хочете королівський люкс? Будь ласка! З вас 15 000 доларів. Але, безумовно, навіщо зупинятися в безликих місцях, коли буквально під рукою є прекрасні містечка, давно уподобані туристами з багатьох країн. Одним з таких душевних місць є суперський Гест-хаус «Пташине гніздо», в якому можна зупинитися за ніч в кімнаті за 40 одиниць грошей, а ліжко зняти за 20. Зате можна познайомитися з різними людьми з більшості куточків світу на затишній спільній кухні або подивитися на двох ігуан в клітці. Послухати Боба Марлі, портретами якого тут прикрашені всі стіни або просто почитати книжку з особистої бібліотеки гестхауса в холі, на одному з численних пуфів. Подібних місць по місту - десятки і у всіх ціни приблизно такі ж, плюс-мінус 15%.

Подібних місць по місту - десятки і у всіх ціни приблизно такі ж, плюс-мінус 15%

Зняти комфортабельне житло на кілька місяців

Для любителів комфорту і тривало проживають в Куала-Лумпурі, без проблем буде знайти безліч хороших, комфортабельних, сімейних варіантів. Будучи ІТ-столицею (до речі, тут найдешевші в світі гаджети Apple), КЛ щорічно приманює до себе сотні тисяч фахівців у всіх областях інформаційних технологій - програмістів, web-дизайнерів, аналітиків і тестувальників. Приїжджаючи сюди зі своїми родинами, вони орендують комфортне житло від 1000 до 3000 рінггіт в місяць. Уже починаючи від 1000 або 1150 рінггіт, можна отримати величезні апартаменти на 60-90 квадратних метрів, з особистим басейном, кондиціонером, високошвидкісним інтернетом і кухнею. Власне, в Києві таке ж житло, поруч з метро, ​​обійшлося б мінімум в 8-10 тисяч гривень.

Окремі будинки

Вже за 1300 рінггіт, ви знімете великий будинок, правда, без меблів, або частково мебльований. Але, якщо пошукати варіанти подалі, то ціну можна знайти і на 150-200 рінггіт менше.

Зауважимо, що в країнах Південно-Східної Азії, чим більший термін оренди вас цікавить, тим менша підсумкова ціна вам може бути запропонована. Наприклад, те, що коштує 1500 за місяць, при 6-12 місячному контракті, цілком може коштуватимуть 1000 рінггіт при контракті на 3, або навіть 2 роки. Знижку в 50% можна зустріти і в Таїланді і в Лаосі, правда, там терміни більш зручні для самостійних мандрівників, тому що знижки починаються від року.

Дальність від метро - несуттєвий фактор, тому що майже всі довго живуть тут мають свою машину або їздять зі знижками, завдяки т.зв. «Картці куала-лумпурца», що дає істотні привілеї. Швидше, важливий район міста. Чим далі від центру - тим менше ціна. Чи не мебльовані варіанти можуть коштувати в 1,5 рази дешевше мебльованих і, в підсумку, вам буде вигідніше самостійно обставити квартиру на свій смак, особливо, якщо плануєте тут жити роки.

Хочете королівський люкс?

Новости