Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Гості фестивалю "Московська Масляна" спробують екзотичні млинці

Фото: портал Москва 24 / Михайло Сипко

Понад 170 видів млинців зможуть спробувати гості фестивалю "Московська Масляна", який пройде з 9 по 18 лютого, повідомляє портал мера і уряду Москви.

Це будуть млинці як з традиційними начинками з сьомги, ікри, меду або сметани, так і незвичайні помаранчеві, зелені, фіолетові і навіть чорні оладки. З напоїв запропонують чай на шишках, фруктові і ягідні морси з журавлиною, брусницею, малиною або обліпихою.

Наприклад, на площі Революції можна буде спробувати кедрові, черемхові і гречані млинці з варенням із соснових шишок, пелюсток троянд, кульбаб або з сиром маскарпоне і ягодами. Там же можна купити кольорові млинець-доги з сосисками або сирними ковбасками, корейські парові булочки Пян-се на пару з м'ясом, рибою і капустою або пряний морквяний суп на кокосовому молоці.

У Камергерском провулку спечуть зелені, червоні, сині, чорні і жовті млинці. Їх приготують з додаванням натуральних барвників, наприклад, шпинату або харчового вугілля. На цьому майданчику можна замовити і страви східної кухні, наприклад, татарські пироги, біляші та чак-чак з медом.

На Манежній площі пригощати будуть оладками з баклажанами і базиліком, а також з козячим сиром і бобами. На Тверській площі млинці будуть пекти на відкритому повітрі. У ресторанах можна замовити млинці з м'ясом бичка або з червоною рибою, а також пельмені з м'ясом кролика. На Ковалем Мосту можна буде купити рисові або картопляні оладки. Млинці починаючи різними видами ікри, копченим лососем, а також суницею з вершковим морозивом.

Всього в центрі міста і на околицях будуть працювати 70 шале-ресторанів, розміщених на 25 майданчиках фестивалю. Крім того, вперше в рамках фестивалю можна буде замовити млинці на будинок. Зробити це можна в одному з мобільних додатків, але сума покупки не повинна бути нижче 300 рублів.

Крім частувань, для гостей фестивалю організують концерти, театралізовані вистави, традиційні ігри та забави. Майданчики прикрасять масштабні арт-об'єкти у вигляді символів свята - сонця, ляльки Масляної в народному костюмі.


Головними місцями для ярмарків і уявлень стануть Манежна і Тверська площі, площа Революції, Тверський бульвар, Камергерский провулок і Новий Арбат.

Раніше Сергій Собянін запросив москвичів на фестиваль "Московська Масляна". Гостям запропонують стати учасниками маскараду, жартівливих дуелей гусар, анімаційних уявлень з птахами, битв на тямбарах, різних ігор і боїв на колоді. Пройдуть заняття в школі танців і етикету і майстер-класи з виготовлення масок.

Програма фестивалю розповість про традиції та звичаї різних регіонів Росії. Дізнатися про них можна буде, наприклад, відвідавши виставу і інтерактивну програму "Царська Масляна" за участю 20 акторів. Творчі та кулінарні майстер-класи будуть присвячені народним промислам і приготування млинців за старовинними рецептами.

Спеціальний проект фестивалю - театральна програма від лауреатів і номінантів "Золотої Маски": свої вистави представлять театри Якутії, Чувашії і Марій Ел. Всього - 11 постановок, які будуть зіграні 72 рази. Глядачі зможуть познайомляться з національною культурою, легендами, традиціями, обрядами, піснями і танцями народів, які проживають в цих республіках.

Новости