Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Щоденник велопоходу по Киргизії. частина I


Фотографії до статті:

Сторінка 1 - 1 з 3
початок | Перед. | 1 & nbsp 2 3 | Слід. | кінець


Головна мета подорожі - пройти маршрут вищої, шостий, категорії складності (згідно сучасної методиці категорирования) по новому, для команди ProBike, району. При цьому, не піти в напрям «піших» велопоходів. Основна ідея, яка витала в наших умах, - це спробувати пройти цей веломаршрут дійсно в сідлі.
Нитка маршруту: Кара-Балти - перевал Тео-Ашуу - Суусамир - перевал Алабель - Токтогул - річка Кара-Суу - перевал Каргиш - Наринськой водосховище - Таш-Комир - Жалалабат - перевал Сарикир-Казарман - перевал Кара-Гуа - Нарин - перевал Тон - озеро Іссик-Куль - Каракол - Чон-Сари-Ой - перевал Кок-Айрик - річка Чонг-Кемінь - перевал Кашкажол - Токмак
-3 день (поїзд). 02 серпня 2008 р
Зустрілися в 19.00 біля пам'ятника на ж / д вокзалі Єкатеринбурга шість підкручених велосипедистів. П'ятеро з уже відбулася велокоманди клубу Probike:
- Феоктистов Павло - керівник, медик;
- Замятін Дмитро - заступник керівника, завгосп продуктовий, фотограф;
- Єкімов Роман - реммастер;
- Гольтяков Олексій - відеооператор;
- Корбут Данило - учасник
і примкнув до них житель Челябінська, Тимошин Ігор, - завгосп снаряженческій, GPS-трекопісатель.
Навантаження в поїзд бабайского формування з назвою «Свердловськ-Бішкек» відбулася в межах розумного. З урахуванням того, що крім нашої групи, в нього вантажилися ще дві або три, що збираються «накрутити» свої походи по доброзичливою Киргизії. На подив, основна маса велосипедів толком упакована не була, але проблем з провідниками не виникло. Мабуть, масовість позначається.
Наш вагон виявився після капремонту: на вікнах - склопакети, чистенький такий. Помахали ручкою і о 20.05 вирушили в нашу подорож. Решта в поїзді відбувалося як завжди: рассовиваніе речей по вагону, їжа, кожен напій і відбій на перший сон.
-2 день (поїзд). 03 серпня 2008 р
Встали вранці як хто побажав, поснідали і продовжили звичайний залізничний побут. Вночі тривожили митники: обмежилися, як завжди при виїзді з Росії, тільки доглядом документів. Паша нас познайомив з єдиною особою жіночої статі - талісманом лосеня - м'якою іграшкою з симпатичною мордочкою.
Сьогодні почалася роздача подарунків і призів від спонсора, фірми Discovery (г. Екатеринбург). Учасникам, які до цього не були забезпечені, були видані вітрозахисні костюми (анорак фірмової забарвлення ProBike, чорні штани) і спеціально підготовлені до цього походу червоні віндстопперние куртки, блискучі написами «RUSSIA», «ProBike Team» і прізвищем учасника. З останніми вийшов казус: при вишивці прізвищ переплутали розміри і четверо з шести учасників залишилися в безіменних куртках - не будеш же ходити в куртці з чужим прізвищем (що подумають рятувальники коли знайдуть ???). Тому довелося застосувати вишивки другого нашого спонсора - фірми «Альпіндустрія-Єкатеринбург», що надала бивуачное спорядження, і прикрити прізвища. Дуже-дуже шкода…
Весь день провели в неправедних вчинках: їли і пили. Пиво в поїзді коштує 50 рублів, горілка - 150 рублів (всі ціни за 0,5 л). Обговорили нитку маршруту і очікуються ключові перешкоди у вигляді хоженого і неходжених перевалів і долин.
У столиці Казахстану, місті Астана, погода так собі - вітерець, похмуро. Фотографувалися командою. На подив, для серпня на вулиці не жарко, відповідно, в поїзді - теж. В бачили цікавий люксовий потяг «Астана-Алма-Ата» іспанського виробництва: дуже низький, у кожному вагоні тільки одна колісна пара з одного кінця, другий вагон висить на сусідньому.
День пройшов без пригод за винятком того, що керівник намагався донести до учасників шістки, що вони, як приклад для наслідування, не повинні вживати стільки алкогольної продукції. Але йому було резонно відмічено, що нехай краще дідусям випити принесуть.
-1 день (поїзд). 04 серпня 2008 р
Ранок був мутним і незрозумілим. Хто спить, хто їсть, хто п'є, хто шиє - звичайна паровозна життя. Сьогодні у зв'язку з тим, що в'їхали в Балхашський напівпустелю, набагато спекотніше.
У Чу виходити не планували, як роблять зазвичай туристи - щоб заощадити час добираються до Бішкека на автомобілях на п'яту годину раніше поїзда. А ми-то з велосипедами і особливо не поспішали (в столиці треба було відвідати турфірму «Тянь-Шань Тревел»).
Тому купили три кавуна (випадково) і поїхали далі. Один плід в якості подарунка піднесли сусідній групі. Прибуття в Бішкек дуже пізно - о 23.30. На вокзалі так все склалося: нас зустріли, допомогли купити зворотні квитки на 01.09.08 р і за невелику грошики відвезли в гостьовий будиночок до Сергія (вул. Радянська 309). Зварили пельменів, швидко їх оприбутковували в якості закуски і - спати, спати.

0 день. 05 серпня 2008 р
Встали досить рано - було багато справ. Ранок здивувало нас сусідами. Ними виявилися французи, ввечері їх не було - ходили в нічний клуб, потім наздоганяли в нумерах.
Як годиться, при зборах в великий похід завжди щось забувається - виявилося, що Данило забув взяти трекінгові черевики. День пройшов у відвідуванні турфірми, поїздці на ринок Дордой за взуттям, деяких справах по велосипедам.
О 17.00 ми на мікроавтобусі «Мерседес» виїхали з гостинного будинку Сергія в бік селища Кара-Балти, звідки починається підйом на перевал Тео-Ашуу. Це 100 км жвавій дороги від Бішкека. В'їзд на перевал платний, тому нас висадили за Кара-Балти. Швидко зібравши велосипеди, поки не встигли смикнути рубильник зі світлом, ми виїхали в сутінках. Вставали табором вже затемна. Примудрилися проколотися на початку походу, ледь від'їхавши, - відзначився Рома. Їли кавун, який купили ще в Чу, і довезли його аж сюди.
втрати:
- Рома забув в гостьовому будинку Сергія самонадувающийся килимок;
- прокол заднього колеса у Роми (виявилося, відірвало латку).
PS: Далі під «проколом» розуміється будь-яке дійство, що приводить до демонтажу покришки і заміні камери: прокол, пробій, вибух або поріз шини з камерою, відшаровування старих латочок.
Погода: сухо, температура не зафіксована (термометр розбили ще в поїзді) - жарко вдень, ввечері добре.

Сторінка 1 - 1 з 3
початок | Перед. | 1 & nbsp 2 3 | Слід. | кінець



Схожі статті Подорож на Маньпупунер: емоції і адреналін (2)

Вранці 27 березня, не забувши забігти з ранку на роботу, зануривши і відправивши напередодні трейлером снігоходи, ми висунулися з Пермі в Свердловську область. Кінцевою точкою автомобільного шляху був намічений селище Віжай.

Підсумки Winter Off - 2009: Додати інтерес до кайтінгу зростає з кожним роком

Ну, що я можу вам сказати, панове кайтери? Було у нас сонячно і вітряно. І це, мабуть, головне. Наш маленький міжсобойчик для довколишніх регіонів відбувся. З чим всіх і хочеться привітати. Єкатеринбург, Іжевськ, Чебаркуль, Челябінськ - хороша географія для відкритого чемпіонату Челябінської області. Все і всі працювали справно. І плов встиг вчасно, і музика грала завжди, і навіть кулер з гарячою водою в цьому році не підводив нестабільною роботою.

Перша зимова альпсмена в Безенгі (4)

Все почалося тоді, коли ми зрозуміли, що злісні начальники не дадуть нам потрапити в Ізгааіль, і треба шукати інші варіанти.

"Критична маса" з елементами кретініческой (8)

15 серпня на вулицях башкирської столиці пройшла стихійна акція велосипедистів під назвою «Критична маса». Близько 400 власників мотоциклів зібралися в районі Міськради, щоб стрункими рядами проїхатися по проспекту Жовтня та звернути увагу влади на проблему відсутності в місті спеціальних велосипедних доріжок. Акція закінчилася скандалом. Міліціонери розігнали натовп неповнолітніх, які намагалися виїхати на проїжджу частину.


НеДома.ру - сервіс гарантованого бронювання
готелів і апартаментів на гірських курортах Росії
2153 пропозиції, 15487 фотографій, 11538 відгуків +78 (800) 555-37-45
допоможемо забронювати, проконсультуємо
© 2002 - 2019 НеДома.ру ™ На головну Контакти Реклама на сайті
О подумають рятувальники коли знайдуть ?

Новости