Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Протарас Кіпр - загальна інформація про курорт, пляжі і як дістатися

  1. Як дістатися в Протарас
  2. Як забронювати дешевий готель на Кіпрі
  3. Як орендувати автомобіль на Кіпрі
  4. Як купити дешевий авіаквиток на Кіпр
  5. Читайте також:

Курорт Протарас на Кіпрі. Загальна інформація, пляжі, визначні пам'ятки, що подивитися в Протарасе і коли їхати відпочивати.

Протарас так би й залишився маловідомої селом на південному сході Кіпру в тіні розкішних пляжів Фамагусти. Але турки захопили Кіпр і значна частина греко-кіпріотів переїхала в Протарас, обжилася і перетворила рибальське селище в курорт номер один для сімейного відпочинку.

Протарас витягнувся уздовж берега і зараз фактично являє довгий променад біля моря уздовж якого побудовані готелі та апартаменти різного калібру.

Пляжі в Протарасе піщані, пісок від світло жовтого до темно коричневого, море бірюзове з плавним входом в воду і незвичайним кольором води.

Кращий пляж - міський пляж Протараса, він же Sunrise Beach - довгий і широкий пляж з жовтим піском, дуже жвавий в літній сезон.

Культовий пляж Протараса - Fig Tree Beach або пляж фігового дерева. Названий так на честь зростаючого на ньому інжиру (фіга = інжир). Овальний пляж зі світло жовтим дрібним піском - головна визначна пам'ятка Протараса. Фіг три бич впритул примикає до міського Санрайз Біч.

Крім цих двох пляжів в Протарасе є як мінімум півтора десятка пляжів поменше, але таких же затишних і піщаних. Уздовж всіх пляжів тягнеться пішохідна стежка.

Курорт Протарас на Кіпрі

Протарас, Кіпр

З одного боку Протарас підпирає природний парк мис Греко , А з іншого - селище практично впирається в територію Північного Кіпру . До сусідньої Айя Напи - 10 км. або 20 минту на автомобілі.

Між Протарас і Айя напій є автобусне сполучення, так що вибираючи ці курорти, можливості туриста фактично подвоюються.

Клубне життя в Протарасе звичайно є, але все значно дрібніші і тихіше ніж в молодіжній Айя Напі.

Пам'ятками курорт Протарас небагатий. Крім пляжів можна відзначити церкву Іллі Пророка на пагорбі і гарну церкву Святої Варвари на околиці Протарас якщо їхати в сторону Паралімні на автобусі №102. Ще одна церква святого Миколая знаходиться на березі Середземного моря біля пляжу Каламіс і яхтової марини.

Ще одна церква святого Миколая знаходиться на березі Середземного моря біля пляжу Каламіс і яхтової марини

Протарас, Кіпр

З травня місяця працює шоу танцюючих фонтанів в центрі селища, дітям цікавий морський акваріум, який працює цілий рік.

Але найголовнішою визначною пам'яткою для активних мандрівників можна вважати пішохідну стежку яка починається біля церкви Іллі Пророка, а закінчується біля пляжу Коннос Біч і готелю Grecian Park в природному парку мис Греко.

Але найголовнішою визначною пам'яткою для активних мандрівників можна вважати пішохідну стежку яка починається біля церкви Іллі Пророка, а закінчується біля пляжу Коннос Біч і готелю Grecian Park в природному парку мис Греко

Церква святого Іллі Пророка, Протарас

Протарас справляє враження дуже доглянутого спокійного курорту для сімейного або дитячого відпочинку. Тусовщикам тут буде нуднувато, але до Айя Напи недалеко.

Сезон в Протарасе починається так само як і всюди на Кіпрі з 1 квітня триває до кінця жовтня. У зимовий період практично всі готелі закриваються.

У зимовий період практично всі готелі закриваються

Протарас, Кіпр

Житло в Протарасе - це готелі як класу люкс так і туристичні «трієчки», дуже багато апартаментів - це найбільш бюджетний варіант.

Як дістатися в Протарас

Всі дороги в Протарас ведуть через міжнародний аеропорт Ларнаки. Звідти добираємося в Протарас на таксі, автобусі або орендованому автомобілі. Від аеропорту Ларнаки до Протараса 70 км., Це приблизно 1 година їзди.

З аеропорту Ларнаки можна доїхати на таксі, яке можна замовити заздалегідь на сайті Kiwi Taxi . Вас по прильоту зустріне водій з табличкою на якій буде написана ваше прізвище.

Як забронювати дешевий готель на Кіпрі

В низький сезон взимку і ранньою весною можна бронювати готель хоч за два дні до поїздки. Краще робити це через Booking.com . Чому? Якщо захочете шукати готель по приїзду, господаря просто може не виявитися на місці або апартаменти будуть закритий, ціни у букінга не відрізняються від цін на стійці готелю, ну ви це і самі знаєте.

Готелі в Ларнаці >>

Готелі в Айя Напі >>

Готелі в Пафосі >>

Як орендувати автомобіль на Кіпрі

Я завжди беру машину на Кіпрі і рекомендую це робити всім хто хоче більше побачити. Громадський транспорт тут розвинений слабо, залізниць на Кіпрі і зовсім немає, тому альтернативи прокатному автомобілю не існує.

Читайте також:

Як орендувати автомобіль на Кіпрі - інструкція для туриста

Рух на Кіпрі лівосторонній е - спасибі англійцям, чиєю колонією був острів, але це зовсім невелика проблема. Звикаєш до керма праворуч приблизно за 5-15 хвилин. Орендовані машини мають червоні номерні знаки - по ним місцеві водії визначають туристам і розуміюче відносяться, поступаючись дорогу. Рух на острові коректне, дороги відмінні і в основному роздільні, тобто виїхати на «зустрічку» шансів практично немає.

Ми орендуємо машину на сайті Myrentacar , Який об'єднує більшість місцевих прокатників. Ціни хороші, цілодобова російськомовна підтримка, користувався ними вже 6 разів за три роки. Скарг немає, умови прописані прозоро, тому завжди можна знайти прийнятний варіант.

Як купити дешевий авіаквиток на Кіпр

Ми користуємося сервісом aviasales.ru і завжди купуємо дешеві авіаквитки, головне робити це не менше ніж за пару місяців до подорожі. Користуйтеся календарем низьких цін - дуже зручно.

Читайте також:

Як дістатися з аеропорту Ларнака в місто. Детальна інструкція, всі способи

Летимо до Ларнаки. Прямі авіаперельоти на Кіпр

Чи можливий відпочинок на Кіпрі з дітьми

Чому?

Новости