Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Крит о.

  1. Заправка на Криті в районі Агіос Ніколаос Будете брати в оренду авто в А-Ніколаос, значить будете...
  2. піша прогулянка по Превели, уздовж річки
  3. стежка до церкви св.Пантелеймона
  4. доступність пляжу Шайтан лимані (чортова гавань), Греція, о.Крит
  5. Бухта Колімбос (Kolymbos) поруч з пляжем Вулізма
  6. Не полінуйтеся пройти в гору, що зліва від пляжу Матала
  7. де краще на пляжі о.Хрісі
  8. Бухта Балос, о.Крит, Греція
  9. озеро Курна
  10. Місця на кораблі до о.Хрісі (Криси), Греція, Крит
  11. екскурсії
  12. шопінг
  13. Авто напрокат, Крит, готель Iberostar Creta Panotava
  14. Взяти машину напрокат в травні на Криті (готель Iberostar Creta Panorame & Mare)
  15. відпочинок в Ханья
  16. Чи реально на Криті без кондиціонера в вересні?
  17. pogoda.
  18. Покататися по острову
  19. Нічне життя на Криті
  20. немає адреси готелю
  21. Екскурсії з Картерос
  22. маршрут
  23. Екскурсії з Скалетті
  24. дитяче харчування і підгузники
  25. продукти харчування
  26. Погода на Криті в кінці травня
  27. питання по конкретному готелю
  28. ПОРАДИ ТУРИСТОВІ НА орендувати автомобіль на Криті
  29. В який готель з дітьми на Крит?
  30. екскурсії
  31. Підкажіть, де краще взяти в оренду машину на Криті?
  32. Розташування
  33. Печери Сфедоні і Мелідоні
  34. Nikolas Villas, дискотеки та екскурсії
  35. екскурсії
  36. пляж
  37. ласти
  38. Оренда авто в місті Ретімно на о. Крит
  39. Ринок в Іракліоні
  40. Крит: пересуватіся краще на авто
  41. Пориньте в автентичну культуру острова
  42. Відвідаєте найвідоміший монастир острова!

Заправка на Криті в районі Агіос Ніколаос

Будете брати в оренду авто в А-Ніколаос, значить будете шукати, де дешевше заправитися. З власного досвіду (я там накатав 1800км за 5 днів) можу сказати наступне - найдешевший бензин був на шеловской (ну на стовпі великий жовтий логотип був) заправці якщо трохи від'їхати від А-Ніколаос в сторону Іракліону по трасі. Заправка якраз по правій стороні. Черги не було. Обслуговування швидке і один раз навіть порадили інший бензин)) трохи дорожче, на 0.5 євро. сказали він більш гуд і на довше пробігу вистачить)). Бенз хороший. Зазвичай заливав на 15-20 євро вистачало до наступного дня. А каталися ми багато. були пару днів, коли проїжджали без малого 400 км. з ранку до вечора. Всі маршрути у мене відзначені на карті і детально розписані і у відгуках і є відео кожного на ютубі. Якщо цікаво пишіть, дам посилання. Вдалих поїздок.

Магазин кераміки в Маргарітас, Греція, о.Крит

Багато на Криті відвідують цю невелике село через кераміки, якою там безліч. Коштує вона там куди дешевше, ніж на вулицях туристичних міст. Але впевнений, все їдуть в магазин в центрі.
Якщо заїжджати в село з півдня, прямо на початку села з правої сторони буде приватний магазинчик кераміки. Там теж варто зупинитися. Важливий дядечко, який сам же і робить і сам же продає, вам з радістю все покаже і про демонструє. Нас наприклад зацікавила одна хитромудра гуртка. Запитали, що це - він охоче показав. Купили у нього там невелику вазочку. Ціни дуже божеські. Товар так само вартий уваги і до речі, якість у нього трохи краще, ніж у великому магазині в центрі. Єдине, цей приватний магазинчик програє в кольоровій гамі виробів. В основному переважають зелені, смарагдові, бірюза, сині і блакитні.

піша прогулянка по Превели, уздовж річки

Будете на пляжі Превели, а ви там напевно будете, якщо поїдете на Крит, обов'язково прогуляйтеся вглиб вздовж річки. Стежка для прогулянки позначена кілочками з натягнутою мотузкою. Не соромтеся частіше переступати мотузочку і заглиблюватися в зарості. Саме в таких місцях ви знайдете дуже гарні краєвиди. Переступивши "кордон" в черговий раз ми вийшли до річки в тому місці, де відпочивала натовп черепах. Ідіть по стежці далі. Буде місце, де можна погуляти прямо по мілководдю річки і по ганяти косяки дрібних риб. І захопіть з собою маску-біля великих каменів, де вже по глибше, я побачив дуже великих риб (дійсно великих) які повільно і ліниво від мене пішли вглиб. Шкода був без маски і камеру підводний залишив з речами. Було б здорово по тихому пірнути, подивитися і зняти великих рибок.

стежка до церкви св.Пантелеймона

якщо хто збереться дістатися до церкви св.Пантелеймона, яка знаходиться на краю скелястого обриву (я писав про неї замітку-шикарні види), врахуйте, що ходять там мало. Вся стежка всіяна колючками, їх шипами. Самі колючки ростуть тут же. Не знаю, таке відчуття, що прямо спеціально їх розкидали по доріжці). Ці шипи протикають м'яке взуття і йти дуже неприємно. Ми потім сиділи і виколупували колючки з підошов. І ще, що б зняти гарний вигляд самої церкви, треба підійти до краю обриву. Огорож там немає, а пориви вітру бувають сильними.

доступність пляжу Шайтан лимані (чортова гавань), Греція, о.Крит

якщо заплануєте відвідування бухти диявола (або пляжу шайтан лимані, або чортова гавань), яка знаходиться між зигзагоподібними скелями слід врахувати доступність цього пляжу. Спуск до нього є досить круту вузьку стежку. Місцями вам доведеться триматися за камені мінімум однією рукою. Так що з речей беріть рюкзаки або сумки з довгими ручками, що б повісити на плече або шию. Мінімум одна рука повинна бути вільною. І взуття не шльопанці бажано, що б не злітали. На пляжі немає ні парасольок ні лежаків і взагалі нічого з зручностей. Дорога до місця - серпантин з поворотами на 180 гр. Саме місце звичайно дуже красиве. Особливо вид зверху.

Бухта Колімбос (Kolymbos) поруч з пляжем Вулізма

Багато хто прагне потрапити на знаменитий на Криті пляж Вулізма в затоці Мірабелло, фото якого прикрашають багато листівки. Я вам скажу, що колір моря там гарний тільки при певному положенні сонця-після обіду. Вид гарний, якщо робити фото з готелів на верху (наприклад Містраль) і сам пляж як пляж з гарною інфраструктурою. Якщо любите гарні відокремлені місця, раджу прогулятися пішки в праву сторону від Вулізми. Пройдете мимо невеликого пляжу Істра. Йдете далі на мис по грунтовій доріжці. Зліва буде дуже красива невелика бухта - Колімбос. По дорозі, до речі, якщо обернутися, можна зробити знімки затоки Мірабелла за пляжем вулізма. А якщо ще пройтися трохи правіше, то так само буде гарне місце -откроется вид на вже бухту більшого розміру - Пілос (на кшталт так це на гугл-карті)

Не полінуйтеся пройти в гору, що зліва від пляжу Матала

При поїздці на Крит багато з туристів планують відвідати знаменитий на південному узбережжі пляж - Мата. Раджу не полінуватися і пройти в ліво від Маталам до підніжжя невеликої гори. Забратися на неї не складно, там вже протоптана доріжка. А забравшись, Ви будете винагороджені шикарною панорамою зверху на узбережжі і на поруч знаходиться найкрасивіший RED (Червоний) пляж. На нього мало хто ходить насамперед через цю гірки, яку треба подолати. Спускайтеся сміливо з гірки до нього. Пляж відмінний! дуже красивий оранжевого кольору пісочок, ви такого потім ніде не зустрінете. У скель можна поплавати з маскою. Пройшовши трохи далі вліво можна зробити класні фото на чорних каменях. Пляж позиціонується як нудистський, але на ньому багато людей в купальниках-ніхто нікого не ганяє і не змушує роздягатися) Відмінно там провели час і потім пішли на Маталам. Фото цього пляжу є у мене в альбомі на сайті.

де краще на пляжі о.Хрісі

Коли прибудете на о.Хрісі вас всіх поведуть через острів на найкращий пляж острова з лежаками і парасольками. Якщо не бажаєте витрачатися на оренду місця під парасолькою і не любитель тюленячого відпочинку (ви ж півтори години сюди пливли нема на лежаку полежати, сподіваюся) і не бути в гущі народу, одразу можете йти повз лежаків уздовж берега на право. До чорних каменів, побачите. Основна маса людей осяде там же, де прийшли, а ви будете майже на порожньому пляжі, з таким же морем, з таким же пісочком, тільки не в натовпі. І поруч дуже красиві камені про які розбивається хвиля-відмінне місце для фото. Можна побродити по барханах піщаним на самоті. А якщо ви не полінуйтеся і прогуляєтеся трохи далі по стежці вгору, на пагорб. Перед вами відкриється панорама острова і можна буде навіть побачити те місце, куди ви причалили на кораблі.

Бухта Балос, о.Крит, Греція

При плануванні поїздки на Балос намагайтеся потрапити туди хоча б до 11 годин. Пізніше стоянка буде переповнена, авто доведеться ставити на дорозі в один ряд і такий ланцюжок машин може розтягнутися на 2 кілометри. Вам треба буде пройти по пилу та спеки ці 2 км. і потім ще стільки ж до самої бухти. А шлях назад уявіть! немає, краще не уявляти .. :)
До речі, дорога до Балос хоч і вузька (особливо якщо 1 сторону займають авто пізно приїхали туристів) але за нею добре дивляться, великі камені прибирають на узбіччя. Так що на орендованих авто цілком нормально можна доїхати. Головне акуратно.

озеро Курна

Якщо ви захочете відвідати це озеро, раджу їхати на нього в першу чергу. А краще взагалі не їхати :)
Нічого примітного там немає. Нас туди завезли після Балос і Шайтана. Взагалі не вразило. Підійшли до берега -Пара фото і все. Пішли в кафе їсти місцеву баранину. Якби не їжа, то поїздка на Курна просто втрата часу. Краще б заїхали в Ретімно в фортеця (але от не вистачило часу). В інтернеті вам показані красиві прикрашені фото цього озера зроблені з височини на іншому березі. нічого цього ви не побачите. Якщо самі не захочете туди вгору топати.

Місця на кораблі до о.Хрісі (Криси), Греція, Крит

хто буде брати поїздку на кораблі до о.Хрісі (поруч з о.Кріт) не обов'язково намагатися зайняти сидячі місця на лавочках. Поездочка пройде нудно і нецікаво, серед купи жують людей. Ми, наприклад, встали прямо спереду, збоку від капітанської рубки. Прекрасно все видно, то, що стояли більше години навіть і не помітили, цікаво спостерігати і за роботою капітана. А на зворотному шляху ми так само встали на тому ж місці. Встигли під час тому бажаючих значно додалося. мабуть прочухал :) А тут ще хвиля пішла і у нас було забезпечено найцікавіше і екстремальне плавання. Чи не передається відчуття, коли ніс корабля здіймає вгору на гребені і потім пірнає вниз до підніжжя іншого хвилі при цьому тебе обдає купою бризок. Вереску і веселощів було у всіх, хто стояв поруч. Я ще все це і на камеру зняв.

екскурсії

Підкажіть ціну екскурсії з Ретімно в кносскіц палац

шопінг

Дайте відповідь, будь ласка, чи в усіх магазинах можна розраховуватися по терміналу. У великих зрозуміло. А в маленьких, наприклад, сувенірних крамничках. Або краще розраховувати на готівку.

Авто напрокат, Крит, готель Iberostar Creta Panotava

Підкажіть, будь ласка, як і ДЕ краще взяти авто напрокат на Криті? Будемо відпочивати в вищевказаному готелі з 26 травня по 2 червня, 6 дорослих 2 дітей 4 роки. Чи є в готелі фірми, що надають дану послугу або краще бронювати заздалегідь десь? На сайтах знайшла ціни, але в різних компаніях ціни можуть відрізнятися

Взяти машину напрокат в травні на Криті (готель Iberostar Creta Panorame & Mare)

Підкажіть, як краще і ДЕ взяти в оренду авто на кілька днів (відпочиватимемо з 26 травня по 2 червня у вище зазначеному готелі)? Варто бронювати заздалегідь або в готелі є агентства, які надають такі послуги? І за цінами незрозумілий розкид, на різних сайтах ціна за однакову авто може доходити більш

відпочинок в Ханья

Добрий вечір!
Плануємо подорож до Греції, зацікавила Ханья. Чи варто їхати туди на пляжно-прогулянковий відпочинок, як колорит, Ціни, їжа?
Заздалегідь вдячна

Чи реально на Криті без кондиціонера в вересні?

Вирішили спробувати подорожувати самостійно, без турфірми.
Зайшли на всім відомий airbnb, стали вибирати будинок.
І ось що вразило: більшість будинків там без кондиціонерів! Подивилися щоденники погоди - у вересні і під 40 буває, як же вони там існують?
Тому питання: у кого був досвід оренди

pogoda.

Zdravstvuite! Hoteli posetitj Krit s 19 oktjabrja po 1 nojabrja. No o4enj perezivaju za pogodu. Mozete podskazatj kakaja v eto vremja pogoda na Kite. Spasibo

Покататися по острову

Буду в Гувес з 11 по 21 жовтня, пропоную скооперірораваться;) на авто для вивчення острова, нас двоє.
пишіть [email protected]

Нічне життя на Криті

Добридень!
Підкажіть гарне місце на Криті для веселого вечірнього та нічного проведення часу - місце, де можна потанцювати, познайомитися і т.д ...))) територіально відпочивати будемо в Георгіополісе, також підходить Ханья і Ретімно. Заздалегідь дякую!

немає адреси готелю

здрастуйте! підкажіть будь ласка точну адресу готелю Haris Studios 3 * ОН перебувати в Кокін-хана або в поліахоре? ато в інтернеті немає адреси точного

Екскурсії з Картерос

Питання по місцю: Бухта БалосЕсть чи екскурсії з Картерос на Плато і Балос з агенством серапе і ціна питання? Наперед дякую

маршрут

Агіос Ніколаус (Греція) Банско (болгарія) маршрут розклад

Питання по місцях: Курорт Елунда, Церква Святих Костянтина і Олени в ЕлундеЗдравствуйте скажіть будь ласка чи можемо ми з чоловіком обвінчатися в церкві Костянтина і Олени в кінці червня. Ми офіційно зареєстрували наш шлюб в 2006 році в Санкт-Петербурзі.

Екскурсії з Скалетті

Доброго часу доби всім!
Хлопці, підкажіть будь ласка, чи можливо придбати екскурсії на російській мові в надійному туристичному бюро в Скалетте на Криті. Будемо відпочивати в Скалетте з 01.06-10.06.17г. в готелі Гортіна.
У тур.оператор, як правило, дорогі екскурсії. Хочемо спробувати взяти "на вулиці".

дитяче харчування і підгузники

добрий день. підкажіть, ми збираємося їхати з дитиною 1 рік. яке дитяче харчування можна купити в магазинах курорту і які є підгузники? так само якщо підкажіть ціни, було б здорово

продукти харчування

прочитала що не можна ввозити продукти пітаніяю. що, взагалі ніякі? а якщо привезти ковбаску копчену, печиво, що викинуть?

Питання по місцю: Дайвінг-центр «Блакитної дельфін» варто брати з собою повністю дайв комплект: компенсатор регулятор костюм маску ласти або компенсатор і регулятор взяти в клубі?

Погода на Криті в кінці травня

Добридень!
Підкажіть, яка погода на Криті в кінці травня? Плануємо поїздку з маленькою дитиною, хотілося б накупатися в морі вдосталь.

питання по конкретному готелю

Питання по місцях: Село БаліЗдравствуйте. Вкажіть пжлс контакти - пошту, сайт готелю Lisa Mari Beach Hotel, цей готель знаходиться в Балі, в 50 метрів від води. Чи є у даного готелю інша назва? На такому зібранні як слетать.ру є різні готелі, наприклад є таку назву як Liza Mari, є

ПОРАДИ ТУРИСТОВІ НА орендувати автомобіль на Криті

ПОРАДИ ТУРИСТОВІ НА орендувати автомобіль на Криті
1. Хабарі поліцейським не пропонувати.
2. Не повторюйте маневрів місцевих (зазвичай це обгони на поворотах) місцевим ці повороти знайомі, хоча вони теж ризикують.
3. Під час дощу, як можна мінімальна швидкість, так як дороги під час дощу дуже слизькі і не залишайте важіль швидкостей в нейтральне положення.
4. Де б ви не припаркувалися, на увазі в автомобілі не залишайте цінних речей, навіть порожній чохол від фотоапарата.
5. Праву суцільну лінію перетинати можна, щоб Вас могли обігнати місцеві або ті яким знайома дорога, так як в деяких місцях дороги вузькі, а приїжджим дорога незнайома і їдуть повільно.
6. Штрафи якщо Вам і виписали, не ховайте і не викидайте, якщо ви протягом 10-ти днів його оплатіть в найближчому поштовому закладі, Ви оплатите половину тієї суми зазначеному на квиточки.
7. Багато разів ви побачите під заборонним знаком (парковка або зупинка заборонена) припарковані автомобілі, не повторюйте цього, так як ці автомобілі припарковані на короткий час (10-20 хв), Ви ризикуєте штрафом від 20-200 €, а парковки в середньому від 2-5 € в день, в деяких місцях а зазвичай у великих містах парковка оплачується по годинах, знайшовши паркування завжди уточнюйте цей момент.
8. Пристібатися обов'язково, штраф від 250 € за кожного.
9. Допустимі промо алкоголю 0.3-0.5, але небажано.

В який готель з дітьми на Крит?

Підкажіть, будь ласка, який готель вибрати з дітьми з перелічених четвірок? Нам головне харчування і піщаний пляж. Ми вже потрапляли в готелі з заявленим дитячим меню, але це включало в себе виключно фастфуд.

TheNewCrete TheNewCrete

радить про Греція : Крит о.
Коли їхати, погода, Віза, документи, закони, Як дістатися, транспорт, Тури, путівки, Де оселитися, Де і що поїсти, Що подивитися, екскурсії, Чим зайнятися, Що і де купити, ціни, Місцеві особливості, Що взяти з собою , Безпека • Порада • 06 січня 2017, 1:48

Добре запам'ятати дорогу назад!

екскурсії

Питання по місцю: Винарня ДуракісЕсть чи в цю виноробню екскурсії від туроператорів з району Іракліон? зокрема від туроператора бібліо-глобус

Підкажіть, де краще взяти в оренду машину на Криті?

Планую наступного літа відпустку з донькою, хочемо потрапити на Крит, з квитками і готелем на кшталт вже визначилася, а хочеться взяти машину в оренду, але у мене маленький стаж .. Підкажіть, будь ласка, в яку контору краще звернутися?

Питання по місцю: Монастир святої ІріниНа якому транспорті доїхати до монастиря святої Ірини і яка ціна

Розташування

Питання по місцю: Ущелина St. AnthonyКак доїхати до сховища St Anthony Gorge на громадському транспорті від Іракліону або з Ретімно. Якщо немає можливості, то скільки приблизно буде коштувати таксі до туди?

Печери Сфедоні і Мелідоні

Питання по місцю: Печера СфендоніКакую з них зручніше відвідати (швидше) з урахуванням поїздки Коккини Хані-Ретімно-Коккини Хані
складна чи дорога для новачка критських доріг?

Nikolas Villas, дискотеки та екскурсії

Доброго часу! Збираємося з чоловіком в Nikolas Villas. Машину брати НЕ БУДЕМО. Що можна подивитися в режимі "пішки", екскурсії, дискотеки, клуби в околицях. Де можна навколо снідати-обідати-вечеряти? Дякуємо)

екскурсії

У яких туристичних агенствах (місцевих) Істра можна придбати екскурсії?

Хто бував, скільки коштує, як добиратися? ???))

пляж

Питання по місцю: Пляж ПалекастроНасколько спокійне море на центральному пляжі м Ретімно в другій половині серпня м-ца?

ласти

чи є в цьому прекрасному готелі ласти для панянки з розміром ноги 36-37

Питання по місцю: Золотий пляж Хрісі АктіКто знає, напишіть, плиз назва населеного пункту поруч з золотим пляжем? чи є готелі поряд із золотим пляжем?

Оренда авто в місті Ретімно на о. Крит

Питання по місцю: Історичний центр РетімноЗдравствуйте! Підкажіть, будь ласка, де можна безпечно і вдало орендувати машину в районі готелю Olimpic Palladium 3 * в місті Ретімно? Чи є поблизу парковки (якщо платні, то скільки коштує)? Наскільки серйозно треба ставитися до випадкового (через незнання

Ринок в Іракліоні

Питання по місцях: Ринок в ІракліонеРинок працює кожен день? В який час? Ми вчора приїхали за даною адресою о 16:30. Якась подоба ринку знайшли, але це було зовсім не те, що ми очікували побачити. Пару десятків магазинчиків сувенірів, косметики, одягу, трохи продовольчих товарів: мед

Питання по місцю: Парк «Лабіринт» Як далеко від готелю знаходиться парк Лабіринт і Аквапарк

Крит: пересуватіся краще на авто

Щоб встігнуті максимально повно насолодітіся красою острова, краще орендуваті авто и об'їхати Північне Узбережжя. Для того щоб взяти в прокат автомобіль на Криті, досить мати при собі російські права, міжнародне посвідчення водія (IAA), пластикову картку і гроші. Оренда машини відбувається наступним чином - ви приходите в прокатну контору, де вибираєте потрібний автомобіль, надаєте документи, з яких переписуються дані, оформляєте страховку і документи на право керування автомобілем, оплачуєте за всі дні, в які будете користуватися машиною і власне, отримуєте саму машину .

Пориньте в автентичну культуру острова

Відчути тонкий аромат критської життя і насолодитися усіма його особливостями допоможе подорож по автентичним крітським деревенькам - рибальським, гірським, ремісничим. Найяскравіші з них - Балі, Маргарітес, Хору Сфакіон, ЛУТРІ, Аргируполи.

Відвідаєте найвідоміший монастир острова!

Монастир Аркадії унікальний, тут поєднуються не має аналогів в світі природна краса, яскрава і славна історія, глибоко вкорінені в часі легенди, багатство артефактів і скарбів. Кожен паломник і відвідувач знаходить в монастирі і розуміє щось своє, особисте, отримує свій власний духовний досвід.
Монастир, а також його музей відкритий протягом усього року для паломників і відвідувачів.

Чи є в готелі фірми, що надають дану послугу або краще бронювати заздалегідь десь?
Варто бронювати заздалегідь або в готелі є агентства, які надають такі послуги?
Чи варто їхати туди на пляжно-прогулянковий відпочинок, як колорит, Ціни, їжа?
Подивилися щоденники погоди - у вересні і під 40 буває, як же вони там існують?
Підкажіть будь ласка точну адресу готелю Haris Studios 3 * ОН перебувати в Кокін-хана або в поліахоре?
Ке дитяче харчування можна купити в магазинах курорту і які є підгузники?
О, взагалі ніякі?
А якщо привезти ковбаску копчену, печиво, що викинуть?
Питання по місцю: Дайвінг-центр «Блакитної дельфін» варто брати з собою повністю дайв комплект: компенсатор регулятор костюм маску ласти або компенсатор і регулятор взяти в клубі?
Підкажіть, яка погода на Криті в кінці травня?

Новости