Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Закриті альтанки для дачі: літні, дерев'яні, з полікарбонату, як побудувати своїми руками, відео-інструкція, фото

  1. Технічна інформація і дизайн
  2. Особливості для закритого типу
  3. висновок

Можливо, це здасться неймовірним, але, як правило, закриті альтанки для дачі стає основним елементом дизайну присадибної ділянки, як би задаючи тон для екстер'єру. Але це в першу чергу не дизайнерський хід, а місце для проведення відпочинку або навіть своєрідна літня їдальня з мангалом, а деякі навіть роблять з цього літні спальні.

Безумовно, для таких архітектурних форм існує безліч різних варіантів, про які ми поговоримо нижче, а також, в якості доповнення подивимося тематичне відео в цій статті.

Безумовно, для таких архітектурних форм існує безліч різних варіантів, про які ми поговоримо нижче, а також, в якості доповнення подивимося тематичне відео в цій статті

Засклена закрита альтанка для дачі

Технічна інформація і дизайн

стилізація

Закрита альтанка з полікарбонату і скла в мавританському стилі

  • Перш за все, слід сказати, що для визначення стилю альтанки закритого типу в першу чергу потрібно звертати увагу на архітектурні особливості самого будинку і дизайну ландшафту присадибної ділянки. Так, найчастіше можна зустріти строгий англійський стиль, де архітектурні форми геть позбавлені пафосу й в такому приміщенні досить доречним буде обладнати справжній або штучний камін. До речі, таке доповнення дозволить проводити там час і в холодну пору року.

Східний стиль «Очі саду»

  • Іноді віддають перевагу мавританському стилю зі складними і хитромудрими формами, а їх відмітною особливістю можна назвати зонування простору. А ось для альтанок, виконаних в східному стилі, який ще називають «Очі саду» (див. Фото вгорі) і зводиться в формі китайської пагоди необхідний ходячи б один елемент садово-паркового дизайну.
  • А ось будови в японському стилі виконується з цінних порід дерева, що підкреслюють особливості культури даної країни. Цікаво, що вікна тут прийнято робити з вітражного скла, або зі звичайного, але при цьому розфарбовувати його різними візерунками або картинками. Це робиться для того, щоб підкреслити атмосферу відокремленості у спокійному стані в саду.

Примітка. За своєю формою закриті дерев'яні альтанки, а також їх аналоги з каменю, цегли і / або полікарбонату в основному діляться на чотирикутні і багатогранні. Крім них зустрічаються і округлі форми (коло, овал), але будувати їх набагато складніше.

Особливості для закритого типу

Альтанка закритого типу з мангалом всередині

Перш за все, слід зазначити, що якщо ви захотіли прикрасити свою ділянку такої легкої архітектурною формою, вам доведеться зв'язати її з усім своїм ділянкою та житловим будинком, щоб вийшов єдиний архітектурний ансамбль. Це стосується не тільки стилю, але і матеріалів, з яких ви будете будувати - він не обов'язково повинен бути точно таким, як і на будинку, але якщо він буде поєднуватися з будь-яким параметрам, то можна вважати, що дизайн наполовину вдався.

Зазвичай за своєю конструкцією літні навіси закритого типу являють собою каркас, який по низу обшитий оздоблювальними матеріалами типу каменю, цегли, колод, бруса, вагонки різного типу або полікарбонату. Найчастіше верхня їх частина зроблена зі скла, хоча ця частина може бути прозорою лише з одного боку, наприклад, з навітряного або північного боку можна зробити суцільну стіну, а весь інший периметр склити.

Трапляється, що такі альтанки називають павільйонами (через скління), але це в корені невірно, так як павільйон займає більш значну площу і відноситься до місць громадського відвідування (торговий або виставковий павільйон).

Альтанка з пічним опаленням

Якщо вже у нас намічається така конструкція, як закрита альтанка своїми руками, то ми можемо самостійно подбати про те, щоб вона залишалася функціональної і в холодну пору року і навіть в зимовий період. Це говорить про те, що крім каміна там можна обладнати піч на твердому паливі будь-якого типу або будь-які електрообігрівачі.

Є думка, що найбільш ефективний в таких випадках ІК випромінювач, а ще краще - ІПО (інфрачервоне плівкове опалення), яке можна встановлювати в будь-якій площині, але найкраще, як систему теплої підлоги.

Примітно, що в приміщеннях такого типу (за умови, що там тепло) приємно перебувати в будь-яку погоду, навіть в зимову холоднечу або осінній дощ. А вся справа в тому, що скління створює відчуття свободи і простору, яким не заважають будь-які природні явища, що характеризують погоду на даний момент.

Звичайно, найчастіше ціна такої архітектурної композиції виходить чималою, але це того варто, адже покупка настрою за гроші, це вже нонсенс!

Звичайно, найчастіше ціна такої архітектурної композиції виходить чималою, але це того варто, адже покупка настрою за гроші, це вже нонсенс

Шестикутна альтанка з мангалом і витяжкою

Часто можна зустріти конструкції, де більше чотирьох кутів, але їх кількість, як правило, не більше шести і цьому є просте пояснення. Справа в тому, що коло дуже легко ділиться на шість частин по периметру - звідси і така форма, хоча межі іноді роблять тупими. Але це вже справа техніки, адже кожен з кутів просто досить відсікти на потрібну відстань і правильно закласти під нього підстава.

Наочна інструкція по розбивці шестикутника по колу

Порада. Для того щоб розбити коло на шість однакових частин, тобто, зробити з нього шестикутник, вам знадобиться вимірювати діаметр окружності і розділити його навпіл - отриманий радіус буде дорівнює кожної зі сторін майбутнього багатокутника. Для цього просто берете шматок дроту або рейку, по довжині відповідну радіусу і по периметру відзначаєте кожен кут. Якщо радіус був відміряють правильно, то всі сторони повинні бути рівні всі сто.

Статті по темі:

висновок

Якщо ви задумалися над тим, як побудувати закриту альтанку своїми руками, то вам слід врахувати кілька факторів для її побудови. По-перше, потрібно визначити місце, розміри і форму споруди, а також зробити під альтанку фундамент будь-якого типу, по-друге, визначитися з вартістю і матеріалами проекту, але все це за умови, що ви вже заздалегідь визначили стиль конструкції.

Новости