Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Скільки годин летіти від Лондона до Нью-Йорка

  1. Переліт прямим рейсом
  2. транзитні перельоти
  3. Особливості польоту на лайнері Конкорд

Багато російські туристи вважають Америку привабливою для подорожі країною, перш за все, завдяки їх протилежного укладу життя. Невідоме завжди викликає інтерес, тому красиві американські міста викликають бажання познайомитися з ними і упевнитися, чи відповідає побачене у фільмах реальності. Мегаполіси, забудовані хмарочосами, і тихі провінційні містечка з комфортабельними приватними будинками залучають мільйони гостей. Одним з найбільш популярних пам'яток є колосальна Статуя Свободи, яка включена до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Розвиток сучасного транспортного сполучення дозволяє досить швидко, безпечно і з комфортом подорожувати на великі відстані, тому дістатися до Америки, покривши понад 7 500 кілометрів, нескладно повітряним шляхом. Існують альтернативні варіанти дороги з Росії в США, але часу і грошей буде витрачено набагато більше. Авіалайнери допоможуть заощадити кошти та сили, залишивши пасажирам достатню частину відпустки на знайомство з американським народом і його особливостями, а також з пам'ятками, якими дуже багаті Сполучені Штати Америки.

Переліт прямим рейсом

Найбільш зручним для туристів, безумовно, є прямий рейс, що триває приблизно від 10 до 12 годин - стільки часу зазвичай займає політ від Москви до Нью-Йорка. Більш точно сказати складно, так як на тривалі перельоти впливає багато чинників:

  • швидкість зустрічних потоків вітру;
  • стан погоди під час перебування в повітрі;
  • тип авіалайнера;
  • розклад авіакомпанії, що займається перевезеннями пасажирів по даному напрямку.

Вартість найпростіше дізнаватися перед плануванням поїздки, взявши інформацію з сайтів авіаліній, пошукових систем або зателефонувавши менеджерам повітряних перевізників, так як вона часто змінюється через тривалість польоту. Авіаперевізників, що виконують прямі перельоти Москва - Нью-Йорк, безліч, завдяки популярності напрямки.

Найбільшими і найнадійнішими є:

  • Aeroflot;
  • Lufthansa;
  • Air Berlin;
  • Air China;
  • Air Europa;
  • Air France;
  • British Airways;
  • Brussels Airlines;
  • China Southern / Eastern;
  • Alitalia;
  • Czech Airlines;
  • Delta;
  • Emirates;
  • Finnair;
  • Japan Airlines;
  • KLM;
  • LOT;
  • S7 Airlines;
  • SWISS;
  • Condor.

Звичайно, летіти без стикувань найзручніше, але вартість авіаквитків на такі рейси досить висока.

Навіть в зимовий сезон, на початку грудня, коли ціна перельотів сильно знижується, долетіти від Москви до Нью-Йорка і назад вийде не менше, ніж за 25-26 000 рублів економ-класом. Влітку, в період відпусток, вартість підвищиться мінімум до 46 000 рублів на обидва кінці.

транзитні перельоти

По даному напрямку існує кілька пересадочних маршрутів, також досить популярних серед любителів знайомитися з новими країнами. Звичайно, такі перельоти збільшують час подорожі, але багато туристів навмисно вибирають тривалий час очікування в пункті стикування, щоб оглянути місто транзиту. Ціна квитків на літак при польотах з пересадками стане вище, так як буде підсумовуватися вартість кожного сегмента шляху, а не весь маршрут цілком.

Найбільш оптимальним варіантом для російських мандрівників стане маршрут зі зміною літака в Лондоні. Уточнивши тривалість польоту Лондон - Нью-Йорк, можна буде детально розпланувати час, що залишився вільний час. Треба відзначити, що вартість авіаквитків на даний переліт не стане дорожче прямого рейсу з Москви в Америку, а в «високий» сезон може вийти навіть трохи дешевше. Таким чином, відвідати столицю Великобританії мандрівники можуть практично безкоштовно або за дуже символічну суму.

Від Москви до Лондона мінімальний час польоту складе 3 години 55 хвилин. У разі сильного вітру, несприятливих погодних умов або труднощів при зльоті та посадці воно трохи збільшиться. Політ з Лондона в Нью-Йорк при максимально комфортних факторах займе від 7 годині 30 хвилин. Загальний час знаходження в повітрі вийде приблизно рівним часу прямого рейсу зі столиці Росії до найбільшого міста Сполучених Штатів Америки. Але тут потрібно врахувати також час пересадки, що займає від кількох годин до доби, залежно від уподобань пасажира.

Виконують польоти з однієї або декількома пересадками ті ж авіалінії, що і прямі рейси, тільки в разі стикувальних маршрутів здійснюється більше спільних польотів, часто змінюються авіаперевізники на відрізку шляху Лондон - Нью-Йорк. Комбінації авіакомпаній можуть бути найрізноманітніші, в тому числі, складатися з членів відомих повітряних альянсів SkyTeam, Star Alliance, oneworld. Плануючи подорож в «Місто Великого Яблука», варто уточнити розкладу вильотів їх лайнерів, знайшовши оптимальний пересадочний рейс.

Крім того, бажано підписатися на розсилки авіаліній, щоб бути в курсі «гарячих» пропозицій. Повітряні перевізники часто проводять акції, розпродажі та дисконтні періоди, так що купити авіаквиток онлайн на політ Лондон - Нью-Йорк може вийти за значно зниженою ціною.

Активні туристи також користуються програмами накопичення миль і балів, що дозволяють оплачувати частину польоту, підвищувати клас перельоту і отримувати інші бонуси, передбаченими авіакомпаніями. Такі заходи проводяться з метою залучення клієнтів в умовах високої конкуренції.

Особливості польоту на лайнері Конкорд

Кілька років тому переліт Лондон - Нью-Йорк виконувався на надзвуковому літаку Конкорд, призначеному для пасажирських авіаперевезень. Потім польоти на цьому стрімкому повітряному судні припинилися, на превеликий жаль багатьох пасажирів, котрі цінували швидкість польоту між цими містами, що складав всього 3 години.

Згодом Конкорд перестали випускати взагалі. Однак, не так давно публіці був представлений оновлений авіалайнер, здатний розвивати надзвукову швидкість, несучи на борту всього 55 чоловік. Оснащення новітніми технологіями дозволило встановити на літак 3 реактивні двигуни проти 4 на попередній моделі. Кількість пасажирів виробники збільшувати не планують, оскільки заплатити досить високу ціну за авіаквитки зможуть дозволити собі далеко не всі клієнти авіакомпаній.

Лайнер став значно легше, завдяки виробництву зі спеціального вуглецевого матеріалу, відповідно, знизяться витрати палива на польоти і вартість авіаквитків. Правда, коштувати задоволення все одно буде недешево. Зате і час польоту, наприклад, між Лондоном і Нью-Йорком складе близько 3,5 годин, а між Лос-Анджелесом і Сіднеєм - близько 7 годин проти 15 годин на даний момент.

Нові літаки поки не введені в експлуатацію, але, як стверджують розробники, в найближчі кілька років пасажири зможуть скористатися послугами моментальних перельотів з міста в місто.

Вартість авіаквитків на рейс Лондон - Нью-Йорк, звичайно, не стане рівною ціні економ-класу, але і навряд чи перевищить вартість перельоту бізнес-класом, тобто буде перебувати в районі 90-100 000 рублів без пільг і акцій. Польоти на Конкорді обходилися клієнтам в 5-6 разів дорожче.

Нью Йорк

Новости