Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Подорож автостопом по Європі. Дорога на Берлін, ніч в наметі і справжня людська доброта

  1. Вадим Годнев мандрівник 20 липня 2015 року, 8:30 Переглядів: Виїхавши з Кракова 17 липня, ми...

Вадим Годнев

мандрівник

20 липня 2015 року, 8:30 Переглядів:

20 липня 2015 року, 8:30 Переглядів:

Виїхавши з Кракова 17 липня, ми рушили в бік Катовіце. Нас підібрав польський далекобійник. Молодий хлопець, 25 років, і 5 років життя - за кермом фури. Бартек розпитував про Україну: як у нас справи і як ми бачимо нашу країну через кілька років. Розповідав про те, що з кожним роком все більше і більше українців їдуть до Польщі в пошуках нового життя або просто на заробітки. Зазначив, що і поляки не сидять на місці. Багато людей з прикордонних міст проживають в Польщі, а працюють, наприклад, в Німеччині.

Багато людей з прикордонних міст проживають в Польщі, а працюють, наприклад, в Німеччині

Наш новий приятель об'їздив всю Європу і порадив нам їхати не в Прагу, а відразу на Берлін . Говорив, що дорога краще і машин більше. Ми погодилися і доїхали всі разом до околиць міста Лодзь, а там ми рушили в бік траси на Познань. На автостраді ловити машини заборонено, тому ми вирішили йти вздовж траси, тримаючи табличку з написом "Берлін" в руках.

Через кілька хвилин зупинилася новенька "Альфа Ромео", ми заскочили в салон - і ось ми знову в дорозі. Нас підібрав голландець, який вже вісім років живе в Польщі, має тут сім'ю і дітей. Дуже приємна людина, але не дуже горів бажанням поговорити. Проте, був дуже привітний.

Практично близько Познані голландець висадив нас на парковці за автострадою, ми подякували йому і продовжили шлях.

До Берліна ми добиралися ще двома машинами. Один водій підвіз нас до заправки за містом Познань, де ми зустріли молоду польку на ім'я Марлена. Вона підійшла до нас і запитала, чи немає у нас запальнички. У нас були сірники, тому ми з радістю поділилися. Марлена поцікавилася, звідки ми і куди їдемо. Після нашої розповіді дівчина запропонувала підвезти нас ближче до кордону з Німеччиною і сказала, що з радістю підкинула б нас хоч до Берліна, але їде туди тільки завтра. Ми вирішили провести ніч в наметовому містечку і вранці відправитися з Марлене в Берлін. Так що в першу ніч під час подорожі ми спали в наметі.

Марлена розповіла нам, що зі своїм хлопцем об'їздила автостопом пів-Європи і сама завжди підвозить хлопців. Вона не згодна з думкою деяких людей про те, що автостоп і каучсерфінг - це пошук безкоштовного трансферу і житла, адже насправді це якась філософія подорожей, яка дозволяє знайти справжню людську доброту і зустріти тих, хто дійсно бажає зустрічі.

Вона не згодна з думкою деяких людей про те, що автостоп і каучсерфінг - це пошук безкоштовного трансферу і житла, адже насправді це якась   філософія   подорожей, яка дозволяє знайти справжню людську доброту і зустріти тих, хто дійсно бажає зустрічі

І ось ми в Берліні. Де ми будемо жити і куди вирушимо далі - розповімо в наступному стовпчику. Залишайтеся на зв'язку! :)

:)

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Німеччина

, Польща , Європа , далекобійники , траса , подорож , берлін , краков , прага , палатка , Познань , Alfa Romeo , автостоп , Вадим Годнев , каучсерфінг , Лодзь , катовіце , автозаправка

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Новости