Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Маршрут 9: Гастрономічний Берлін

У безпосередній близькості від площі Жандарменмаркт знаходиться легендарний ресторан і винний бар Lutter & Wegner (Charlottenstraße 56). Заклад було відкрито ще на початку XIX століття. Серед іменитих гостей - Генріх Гейне, Гегель, Марлен Дітріх і інші. Під час війни ресторан був зруйнований і відновлений лише в кінці 90-х років. Зараз в Lutter & Wegner можна спробувати правильну австрійську кухню і сотні видів вин, в першу чергу - німецьких і австрійських. Влітку перед рестораном відкривається тераса. Відкрито до 3-ї години ночі.

Lorenz Adlon Esszimmer (Unter den Linden 77) в готелі Adlon Kempinski - рай для гурманів і цінителів високої кухні. Починаючи з відкриття готелю в 1907 році, ресторан пропонує нові кулінарні ідеї. Ресторан під проводом шеф-кухаря Хендріка Отто відзначений двома зірками Michelin. Відмінна кухня і багатий вибір вин в поєднанні з розкішною обстановкою і видом на Бранденбурзькі ворота зроблять вечерю незабутнім.

За традиційної берлінської кухнею можна відправитися в кав'ярню і ресторан   Zillemarkt   (Bleibtreustraße 48a) в районі Шарлоттенбург За традиційної берлінської кухнею можна відправитися в кав'ярню і ресторан Zillemarkt (Bleibtreustraße 48a) в районі Шарлоттенбург. Заклад відкрито на початку XX століття, особлива атмосфера цього часу відчувається тут і до цього дня. Ресторан уособлює собою затишок і якість і, кажуть, що Zillemarkt також невіддільний від Берліна, як Бранденбурзькі ворота і річка Шпрее. Крім свинячих ніжок і ковбасок тут можна спробувати пироги і торти місцевої випічки та пиво Zillebräu з власної броварні ресторану.

гастрономічний ресторан Vivaldi (Brahmsstraße 10), що знаходиться в готелі Schlosshotel im Grunewald, - прекрасне місце для того, щоб насолодитися середземноморської кухнею. Тут гарантовані свіжі і натуральні інгредієнти, а також затишна атмосфера. Серед спеціальних страв - Бранденбурзька качка з вершковим картоплею і смажений палтус з соусом з лобстера, шпинатом і пюре з цвітної капусти.

На Унтер-ден-Лінден є ще один рай берлінської кухні - ресторан Nante Eck (Unter den Linden 35). Оформлений в стилі 1920-х років, він давно приваблює туристів і місцевих жителів своєю традиційною кухнею. В меню - берлінська теляча печінка і шпреевальдская сковорода з рибою, а також освіжаючий берлінське біле пиво. У Nante-Eck дуже рекомендують спробувати свинячу ніжку. До речі, щопонеділка в ресторані готують її з кислою капустою і картоплею всього за 6,99 євро.

Zur letzten Instanz (Waisenstraße 14-16) - один з найстаріших ресторанів Берліна, де ще бував Наполеон Бонапарт. Нинішню назву він отримав лише в 1924 році (в перекладі з німецької - «До останньої інстанції») після будівництва будівлі суду поблизу. Інтер'єр ресторану нагадує сільський трактир, а меню традиційної берлінської кухні складається з юридичних термінів: «показання свідків», «Мова обвинувача», «Вердикт». Також цікаво заклад і тим, що тут знімалися сцени фільму «Сімнадцять миттєвостей весни» - вечеря пастора Шлага і Штірліца і відпочинок Штірліца в ресторані з кухлем пива після того як він відірвався від «хвоста» агентів Мюллера.

За японською кухнею в Берліні коштує відправитися в ресторан Uma (Behrenstraße 72). В інтер'єрі місця відразу виділяються дві античні статуї коней, які тепер уже стали символом ресторану (Uma в перекладі з японської - «кінь»). Заклад пропонує традиційну японську кухню, в комбінації з сучасною технікою і новаторськими ідеями. В меню є закуски, головні страви, десерти, а крім того суші, сашимі і спеціальне меню «Омакасе» (коли шеф-кухар сам вибирає страви) на вибір з шістьма, вісьма або дванадцятьма стравами.

ресторан Mani (Torstraße 136) в однойменному готелі порадує своєю середземноморською кухнею і затишною атмосферою. Шеф-кухар ресторану Мартін Шаніннгер постійно експериментує з їжею і спеціями, так що гостей чекають приємні сюрпризи.

Ще більше цікавого в нашому каналі Яндекс.Дзен. Підпишіться!

Читайте також

Новости