Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Потяги Ізраїлю. Розклад. Ціни. Карта і інша необхідна інформація

Потяги Ізраїлю: Аеропорт-Тель-Авів, Єрусалим, Хайфа та ін. Основні напрямки. Ціни на квитки. Мапа залізничного транспорту і все що знадобиться туристу в Ізраїлі, ви зможете дізнатися на цій сторінці.

Головним напрямком для будь-якого туриста, що прибуває до Ізраїлю через «повітряні ворота» країни, звичайно ж є потяг: аеропорт «Бен-Гуріон» - Тель-Авів Головним напрямком для будь-якого туриста, що прибуває до Ізраїлю через «повітряні ворота» країни, звичайно ж є потяг: аеропорт «Бен-Гуріон» - Тель-Авів.
Залізнична станція аеропорту розташована надзвичайно зручно. Пасажиру достатньо вийти із залу прильотів (термінал 3), спуститися на один поверх, як він потрапляє прямо на перон. Якщо ж ви прилітаєте (відлітаєте) на термінал 1, призначений для внутрішніх рейсів і міжнародних лоу-кост, то на ж-д вокзал і назад вас доставить спеціальний шатл, який відправляється кожні 15 хвилин. Сівши в потяг, ви через 21 хвилину опинитеся на центральній залізничній станції Тель-Авіва, звідки можна пересісти на інші напрямки, або продовжити свою подорож наприклад автобусом, міжміський станція якого знаходиться майже там же.

Квиток на поїзд до Тель-Авіва вам обійдеться в 13.5 шекеля (близько 3.5 $), що на порядок дешевше ніж таксі. Квитки можна придбати в спеціальному автоматі, який приймає як готівку, так і кредитку, або у віконці каси.

Купуючи квиток, вказуйте відразу кінцевий пункт призначення, навіть якщо він включає в себе пересадку. Наприклад інше популярний напрям для поїзда Ізраїлю: «Бен-Гуріон» - Єрусалим включає одну пересадку на ж-д. вокзалі Тель-Авіва. Квиток на нього коштує всього 20 шекелів. А чистий час поїздки займе приблизно 1ч. 40 хв. До цього треба додати ще час очікування пересадки, яке залежить від розкладу і може змінюватися. Поїздка з аеропорту в Єрусалим на таксі займе у вас близько 40 хвилин (якщо не потрапите в пробку), але її ціна буде на порядок дорожче, і обійдеться вам приблизно в 100 доларів. Втім, в ці дні закінчується будівництво нової швидкісної залізничної лінії Тель-Авів - Єрусалим. Час поїздки по якій обіцяють не більше півгодини. І поїзд буде доставляти вас на нову центральну станцію Єрусалиму, що є зручним транспортним вузлом для пересадки на автобуси і трамвай.

Однак якщо у вас є достатньо часу, то врахуйте, що нинішній маршрут на ділянці Бейт-Шемеш - Єрусалим буде неспішно везти вас через красиві зелені ущелини, звиваються між юдейськими пагорбами. Так, що це подорож вже саме по собі - відмінна екскурсія. Для найкращого огляду, я раджу вам вибирати місця біля вікна по ліву сторону руху поїзда (в напрямку Єрусалима).

Час, ціни, годинник відправлення і прибуття на вже згадані, і інші популярні напрямки ви можете заздалегідь перевірити на сайті Залізниць Ізраїлю російською мовою:
Посилання на сайт залізниць Ізраїлю.

Важлива інформація, обов'язкова до прочитання:
Не викидайте залізничний квиток до закінчення поїздки, так як він вам знадобиться для виходу зі станції в вашому кінцевому пункті. Квиток, із спеціальною магнітною стрічкою потрібно вставляти в автоматичні турнікети як на вході, так і на виході зі станції.

Залізниці в Ізраїлі не працюють в Шабат. Обов'язково врахуйте це при плануванні вашої поїздки. Про те коли починається і закінчується шабат, і що він із себе представляє, ви можете дізнатися на моїй сторінці, пройшовши за цим посиланням.


Інші корисні сторінки:
Шабат. Що це означає для туриста.
Оренда автомобіля в Ізраїлі - підводні камені.
Платні дороги в Ізраїлі. Як не заплатити більше.
Що вам не розкажуть про готелі в Ізраїлі.
Медузи. Як не зіпсувати собі відпочинок на морі.
Екстрені, і інші важливі телефони.

Назад…

Новости