Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: З Ізраїлю сотні пасажирів не можуть вилетіти через скасування рейсів у зв'язку з бойовими діями

Сотні пасажирів з різних країн не можуть вилетіти з Ізраїлю в зв'язку зі скасуванням міжнародними авіакомпаніями рейсів через побоювання з приводу триваючих в країні бойових дій проти членів радикального руху "Хамас"
Як пояснили в Росавіації, єдиної програми дій у російських авіакомпаній немає, оскільки авіаційна влада Ізраїлю не запроваджували обмежень по роботі аеропорту Бен-Гуріон в Тель-Авіві
Джерело "Інтерфаксу" в авіадиспетчерських колах повідомило, що польоти до Тель-Авіва будуть відновлені в середу вдень, проте поки ніяких повідомлень з цього приводу ні на сайті "Аерофлоту", ні на табло аеропорту "Шереметьєво"

Сотні пасажирів з різних країн не можуть вилетіти з Ізраїлю в зв'язку з скасуванням міжнародними авіакомпаніями рейсів через побоювання з приводу триваючих в країні бойових дій проти членів радикального руху "Хамас".

Що стосується російських авіакомпаній, то в Федеральному агентстві по повітряному транспорту (Росавіація) "Інтерфаксу" заявили в середу, що авіаперевізники самі приймають рішення щодо обмеження польотів до Ізраїлю.

У той час як найбільші компанії "Аерофлот" і "Трансаеро" поки призупинили польоти, авіакомпанія "Росія", як випливає з онлайн-табло аеропорту "Пулково", відправила ранковий рейс (9:24) в Тель-Авів із Санкт-Петербурга і планує провести зворотний політ ввечері. Крім того, з Петербурга вночі в 1:37 був відправлений рейс до Тель-Авіва ізраїльської компанії El Al, ця ж компанія відправить ще один літак назад в Москву близько опівночі.

Як пояснили в Росавіації, єдиної програми дій у російських авіакомпаній немає, оскільки авіаційна влада Ізраїлю не запроваджували обмежень по роботі аеропорту Бен-Гуріон в Тель-Авіві. Росавіація не планує вводити заборону на польоти авіакомпаній в Тель-Авів, повідомив РІА Новини" представник відомства.

Джерело "Інтерфаксу" в авіадиспетчерських колах повідомило, що польоти до Тель-Авіва будуть відновлені в середу вдень, проте поки ніяких повідомлень з цього приводу ні на сайті "Аерофлоту", ні на табло аеропорту "Шереметьєво", ні в прес-службі "Трансаеро "немає.

Нагадаємо, 22 липня одна з ракет, випущених з території сектора Газа, вибухнула в околицях тель-авівського аеропорту Бен-Гуріон. В результаті події постраждали дві людини. Після цього багато провідних авіакомпанії світу прийняли рішення про відміну рейсів до Ізраїлю.

Зокрема, повідомлялося, що авіакомпанія "Трансаеро" прийняла рішення про повернення рейсу 311 Москва - Тель-Авів в російську столицю. Літак вилетів з московського аеропорту Внуково о 20:45 мск і мав здійснити посадку в аеропорту Бен-Гуріон в 23:50 за місцевим часом. Однак літак розвернувся в повітрі і повернувся в Москву.

"У зв'язку із загостренням ситуації в регіоні авіакомпанія" Трансаеро "поряд з провідними світовими авіакомпаніями прийняла рішення призупинити польоти в ізраїльський аеропорт Бен-Гуріон на 22 і 23 липня 2014 року. Відновлення польотів в Ізраїль буде залежати від розвитку обстановки. Пасажири ізраїльських рейсів" Трансаеро "можуть змінити дату польотів або здати придбані квитки без сплати штрафних санкцій", - йдеться в повідомленні на сайті перевізника.

Представник прес-служби "Трансаеро" заявив РБК , Що відновлення рейсів в середу не буде. Авіакомпанія підтримала пропозицію президента авіакомпанії Emirates Тіма Кларка про скликання спеціальної міжнародної конференції авіаперевізників.

"Аерофлот" напередодні теж розвернув літак, що летів до Тель-Авіва з "Шереметьєво", назад до Москви. Поки з онлайн-табло аеропорту слід, що ранковий рейс "Аерофлоту" в Тель-Авів, намічений на 10:25, затриманий і перенесений на 15:10. Джерело "Інтерфаксу" стверджує, що два рейси "Аерофлоту", один з яких повернувся в "Шереметьєво" напередодні, заплановані до вильоту в Тель-Авів в 15:00 і 15:10 мск і відбудуться.

Сотні пасажирів застрягли в Тель-Авіві

Після інциденту з ракетою про припинення рейсів оголосив найбільший авіаперевізник Німеччини Lufthansa, його дочірні компанії Swiss і Austrian Airlines і Germanwings. На невизначений термін всі свої рейси в Ізраїль призупинили французька авіакомпанія Air France і бельгійська Brussels Airlines.

Про тимчасову відміну рейсів також оголосили KLM, Iberia, Air Canada, Turkish Airlines, Norwegian Air, Korean Air, Pegasus Airlines, Corendon Airlines, Tarum, Aegean Airlines, SAS і EasyJet.

Федеральне авіаційне управління США розпорядився, щоб всі три американські авіалінії, що літають в Ізраїль - Delta, United і US Airways, - призупинили свої польоти на добу.

Ізраїльські авіакомпанії El Al і Arkia заявили, що продовжують всі польоти. British Airways також відмовилася скасовувати рейси в Тель-Авів.

Сотні пасажирів зі Скандинавії не можуть вилетіти з Ізраїлю після того, як авіакомпанії SAS і Norwegian скасували свої рейси в Тель-Авів. "Ситуація дуже проблематична. Ми працюємо над тим, щоб знайти з неї вихід", - зазначив представник SAS Тріне Кроман в інтерв'ю шведському телеканалу SVT .

Близько 460 пасажирів замовили квитки на рейси скандинавської авіакомпанії з Тель-Авіва в різні аеропорти Скандинавії, зокрема, в Копенгаген і Стокгольм на найближчі дні. Їм надано нічліг в готелях і харчування протягом доби. SAS намагається знайти місця для своїх клієнтів на літаках інших авіакомпаній, але це стає все більш проблематично через поголовної скасування рейсів.

Більше 100 пасажирів норвезької Norwegian також очікують звісток про те, коли їм вдасться повернутися додому, повідомляє ІТАР-ТАРС. Крім того, фінський авіаперевізник Finnair повідомив, що скасовує окремі рейси в Ізраїль через побоювання за безпеку бортів, але поки не припиняє польотів повністю. Рейс в Тель-Авів, який повинен був вилетіти ввечері, скасований, інший рейс, запланований на п'ятницю, відправиться за розкладом.

Новости