Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Наступного тижня Біг-Бен замовкне на п'ять років

  1. Наступного понеділка знаменитий дзвін Біг-Бен замовкне до 2021 року, поки в найвідомішою вежі будівлі...

Наступного понеділка знаменитий дзвін Біг-Бен замовкне до 2021 року, поки в найвідомішою вежі будівлі британського парламенту будуть проводитися відновлювальні та ремонтні роботи.

21 серпня в полудень Біг-Бен прозвучить в останній раз. Після цього його від'єднають від годин, щоб відреставрувати і годинник, і саму вежу.

Годинники розберуть на складові частини, а всі чотири циферблата почистять і відреставрують.

Всупереч поширеній думці, Біг-Бен - це неофіційна назва не самою вежі Вестмінстерського палацу, де засідає парламент, а величезного годинного дзвони, який відбиває час і звук якого використовується в традиційних позивних Бі-бі-сі.

Сама вежа більше століття офіційно залишалася безіменною, поки в 2012 році їй не присвоїли ім'я Єлизавети - з нагоди 60-річного ювілею правління британської королеви. Друга вежа палацу - більш висока, але менш відома - носить ім'я королеви Вікторії.

Годинникова вежа з чотирма величезними циферблатами - один з найвідоміших символів Лондона і, за деякими даними, найбільш часто фотографованих пам'ятка британської столиці.

Вежа височить над столицею Великобританії вже більше 150 років - її годинник стали свідками правління п'яти монархів і двадцяти трьох прем'єр-міністрів і пережили дві світові війни.

Навіть коли на місто два місяці поспіль сипалися німецькі бомби, гігантський дзвін Біг-Бен не припиняв відбивати час, зберігаючи вірність традиціям і піднімаючи бойовий дух англійців.

В останній раз він ненадовго замовкав в 2007 році, а до цього - в ході реставрації 1983-1985 років.

Представники парламенту заявили, що годинниковий механізм Біг-Бена зупинений заради безпеки робітників, які працюють на відновлювальних роботах.

Втім, протягом ремонту дзвін кілька разів будуть на короткий час підключати назад - в особливих випадках, наприклад, в новорічну ніч або в День поминання.

Хранитель годин Стів Джеггс каже, що мовчання Біг-Бена стало "значним поворотним моментом" в реставрації вежі з годинником.

"Ця важлива програма відновлювальних робіт захистить годинник в довгостроковій перспективі, а також захистить і збереже вежу", - сказав Джеггс.

Підписуйтесь на канал «» в Telegram



Публікації по темі

Новини від партнерів

Новости