Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Біг Бен - пам'ятка Лондона, історія та опис Біг Бена

  1. Біг-Бен - головна визначна пам'ятка Лондона
  2. Дзвін Біг Бена
  3. Годинники Біг Бен
  4. Назва Біг Бена

Урррраааа, нарешті ми зробимо наше маленьке віртуальну подорож до столиці Великобританії - фантастичне місто Лондон!

Ще в 1777 році Самуель Джонсон писав, що якщо вам набрид Лондон, то ви просто втомилися жити. Адже в Лондоні є все те прекрасне, що нас надихає. Звичайно, зараз кожен школяр знає, що Лондон - столиця Англії. А чи замислювалися ви що САМЕ Англії? Адже Шотландія, Уельс і Північна Ірландія мають свої столиці. Але про них ми поговоримо трішки пізніше. Сподіваюся, ви не заперечуєте? Сьогодні ж на порядку денному Лондон. Звичайно, неможливо написати все про Лондоні в одній статті. Тому сьогодні лише перші враження про це місто.

Біг-Бен - головна визначна пам'ятка Лондона

Мені на думку спадає одразу ж Біг Бен. Напевно, у кожного міста є своєрідний символ. Коли ми говоримо про Париж, відразу ж згадуємо Ейфелеву вежу. Так само і з Лондоном і навіть Англією . Чим же знаменитий Біг Бен? Що це взагалі таке?

Це одні з найвідоміших годин в усьому світі. Знаходяться ці години на будівлі Парламенту, яке стоїть прямо на березі річки Темзи. На початку кожної години жителі та гості міста чують дивовижний бій годинника. І саме Біг Бен оповіщає першим про настання Нового року в країні! Але дістатися до годинника не так вже й просто. Вам доведеться подолати 334 сходинки, перш ніж ви потрапите на відкритий майданчик, де і знаходиться сам дзвін Біг Бена. Тепер же туристи навіть саму вежу називають Біг Беном.

Дзвін Біг Бена

Спочатку тільки дзвін називався Біг Беном Спочатку тільки дзвін називався Біг Беном. Його розміри дійсно приголомшують, особливо, якщо побачити його зблизька. Тільки подумайте, висота дзвони перевищує 2 метри (вище середнього зросту, та якого середнього, не так і багато в світі дядечків Стёп), діаметр ж близько трьох метрів. Чому ж цей величезний дзвін отримав таку дивну назву? Однозначної відповіді ми, мабуть, знайдемо. Якщо походження слова BIG цілком зрозуміло (адже дзвін справді вражає своїми габаритами), то чому ж Бен? Хто цей незнайомець? За однією з версій, це Бенджамін Холл. Саме він працював під будівництвом цієї пишноти. Але думки розходяться. Дехто припускає, що Біг Бен успадкував ім'я Бенджаміна Каунта, дуже відомого в ті часи боксера. Хто знає? Лондонські годинник до недавнього часу вважалися найбільшими годинами в світі. Тепер же вони поступилися першістю годинах Саудівської Аравії. Ну що ж ... Нехай так. Розміри не головне в житті!

Годинники Біг Бен

Ви, напевно, подумали, а що буде, якщо годинник зіб'ються: почнуть поспішати або відставати? Консервативні англійці цього вже точно не допустять. Механізм перевіряється щотижня надійними фахівцями. Метод же перевірки простий: годинникарі використовують монетки (пенні), якими врівноважують маятник. При необхідності пенні додають, іноді ж їх доводиться прибирати. Ось така ось нехитра процедура! Годинникарі, ми розкрили ваші карти!

Назва Біг Бена

В процесі написання «біг-беновской» статті, прочитала цікаву новину! Виявляється, 12 вересня 2012 року Біг Бен перейменували. А я тут працюю, пишу-пишу, просвіщати вас. А вежа то вже не Біг Бен, а «Вежа Єлизавети». Ну тут все просто. У королеви ювілей, точніше не у неї самої, а у її правління. Править то вона вже 60 років! Так-так, молодець англійська королева, так тримати! Але я все одно, перебуваючи у цієї вежі, буду згадувати Біг Бена (і одного з красенів Бенова, та не образиться на мене королева). Адже Біг Бен - це символ! Це традиція! Чи не втомилися, мандрівники? Другий день не за горами.

А чи замислювалися ви що САМЕ Англії?
Сподіваюся, ви не заперечуєте?
Чим же знаменитий Біг Бен?
Що це взагалі таке?
Чому ж цей величезний дзвін отримав таку дивну назву?
Якщо походження слова BIG цілком зрозуміло (адже дзвін справді вражає своїми габаритами), то чому ж Бен?
Хто цей незнайомець?
Хто знає?
Чи не втомилися, мандрівники?

Новости