Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися з аеропорту Ben Gurion International до центру, жд і автовокзалів міста Бат-Яма вдень і вночі?

  1. Підготовка до поїздки
  2. Аеропорт імені Бен-Гуріона
  3. В Бат-Ям на машині
  4. В Бат-Ям на поїзді
  5. Де купити квитки
  6. Вартість проїзду
  7. В Бат-Ям на таксі
  8. висновок

В Ізраїль я збиралася їхати кілька років, навіть наявність знайомих в країні цього не сприяло. Нарешті викроївши час і кошти, я купила квитки, допоміг мені в цьому цей сервіс .

Висловити свої враження від поїздки складно, вони двоякі. З одного боку немає європейського лиску, я думала в Ізраїлі набагато чистіше, з іншого боку - мені все одно дуже сподобалося, особливо тому що я в перший раз була на сході.

Планувалося, що мене зустрінуть в аеропорту і заберуть на машині, але наш літак затримали через поломки і мені довелося їхати самій.

Підготовка до поїздки

Перше, що хочу сказати, не купуйте квитки в шаббат або на єврейські свята. Якщо літаки прилітають в будь-який день, то громадський транспорт в ці дні не ходить! Винятком є ​​жовті маршрутки, які водять араби. Вони стануть порятунком для поїздки хоч куди-небудь в суботу, але ні як з аеропорту. Водії маршруток не знають англійської мови і вже тим більше російського. Я на маршрутках їздила пару раз, але тільки тому що в салоні були місцеві російськомовні пасажири, які підказали дорогу.

Аеропорт імені Бен-Гуріона

Аеропорт Бен-Гуріон - головні ворота країни. До сих пір не можу згадати як я вийшла з цього аеропорту) Я просто йшла разом з натовпом і захоплювалася його масштабами. аеропорт мені здався величезним, хоча так і є. Найбільше запам'ятався фонтан-водоспад і запах східних пахощів. Взагалі перші дні мені постійно пахло східними духами, причому особливо на вулиці.

На перший погляд нічого не зрозуміло, але в аеропорту все досить впорядковано і заблукає складно, на відміну від інших місць, тут ви знайдете покажчики англійською мовою.

В Бат-Ям на машині

В аеропорту є кілька компаній, що пропонують взяти машину в оренду. Підібрати автомобіль можна ще вдома, особливо мені сподобався цей сайт . Туристам не рекомендують їздити на машинах в суботу по районам, де живуть релігійні євреї, особливо це стосується Єрусалиму. Маршрут з аеропорту в Бат-Ям по таким районам не проходить.

Виїжджаючи з аеропорту, я вдивлялася в навколишній пейзаж, чекала що ось-ось побачу щось красиве і незвичайне. Але на жаль, тільки траса і звичайний пейзаж, хоча дороги в Ізраїлі хороші, причепитися ні до чого. Мені хотілося швидше в'їхати в місто, а ми все їхали і їхали по шосе, іноді дорогу зовсім оточували бетонні стіни. Виїжджаючи з аеропорту, я вдивлялася в навколишній пейзаж, чекала що ось-ось побачу щось красиве і незвичайне Для проїзду в Бат-Ям з аеропорту потрібно виїхати на трасу 1, незважаючи на безліч доріг, складних розв'язок, дотримуйтеся напрямки в Тель Авів . Перед розв'язкою ви поведіть покажчики на дорогу 4, візьміть лівіше і поверніть на 461. Потім вам потрібно виїхати на Ayalon Highway, дотримуйтеся покажчиків Ayalon South.

Перед потрібним поворотом є покажчик в Бат-Ям, поверніть направо і ви потрапите на вулицю Йосефталь (Yoseftal). Перед потрібним поворотом є покажчик в Бат-Ям, поверніть направо і ви потрапите на вулицю Йосефталь (Yoseftal)

В Бат-Ям на поїзді

Потяги в Ізраїлі їздять швидко, без зайвих зупинок. Залізничні колії зазвичай проходять в бетонних стінах, так що побачити місто вже точно не вийде, навіть якщо поїзд через нього проходить.

В аеропорту станція знаходиться біля терміналу №3, вона називається Ben Gurion Airport. В Бат-Ямі дві станції: Йосефталь (Bat Yam - Yoseftal) і Коммеміют (Bat Yam - Komemiut). Ближче до центру знаходиться станція Йосефталь.

Потяги комфортні та безшумні, їздять дуже швидко. Станції не оголошують - вони спалахують на спеціальному табло. Двері між вагонами відкриваються після натискання кнопки, загалом все не як у нас) Квитки продаються без місць, ви можете сісти в будь-який вагон, крім самого північного, в нього квитки продаються окремо. У цьому вагоні дотримується повна тиша. Ще на вході на станцію вас попросять пред'явити паспорт, звикайте, в Ізраїлі навіть при вході в торговий центр просять показати вміст сумки і пройти через рамку металошукача.

Потяги починають відправлятися о 5:30 і їздять кожні 30 хвилин до 21:30. Всі варіанти проїзду вимагають пересадку в Тель-Авіві, а деякі навіть дві. Поїздка з однією пересадкою займає 45-60 хвилин, а з двома - 2 години. Детальний розклад можна подивитися на офіційному сайті Ізраїльських залізниць, російська версія має граматичні помилки, але це набагато зручніше івриту) Потяги починають відправлятися о 5:30 і їздять кожні 30 хвилин до 21:30

Розміщення залізничних станцій і автовокзалів мене досі дивує, нерідко вони знаходяться в торгових центрах і щоб їх знайти потрібно пройти ряди магазинів, напевно, це маркетинговий хід) Станції в Бат-Ямі теж з родзинкою, залізниця проходить між трасами, платформа знаходиться внизу , а виходи в місто ведуть вгору на міст. Тут відразу ж розташовані автобусні зупинки. Всі автобуси йдуть в Бат-Ям, але в різні його райони. Розміщення залізничних станцій і автовокзалів мене досі дивує, нерідко вони знаходяться в торгових центрах і щоб їх знайти потрібно пройти ряди магазинів, напевно, це маркетинговий хід) Станції в Бат-Ямі теж з родзинкою, залізниця проходить між трасами, платформа знаходиться внизу , а виходи в місто ведуть вгору на міст

Де купити квитки

Квиток на поїзд продається в касі на станції або в терміналі, рекомендую купувати квитки у касира відразу до кінцевої зупинки. В Ізраїлі все касири і водії автобусів добре говорять англійською мовою. Зберігайте квитки до кінця поїздки, на вході і виході зі станцій є турнікети.

Квитки на автобус продаються у водія.

Вартість проїзду

Квиток на поїзд коштує 3,5 євро, на автобус - 1,5 євро.

В Бат-Ям на таксі

Користуватися послугами таксі в Ізраїлі безпечно, оплата проводиться по лічильнику, тому цінових накруток немає. Практично всі таксисти розмовляють англійською мовою, а багато і на російській. Таксі в Бат-Ям обійдеться мінімум в 45 євро.

висновок

Проїхавши по цьому маршруту і побувавши в інших місцях, мені здалося, що в Ізраїлі зроблений великий акцент на автомобіль. Хоч автобусна мережа добре розвинена, але іноді щоб зробити пересадку і піти від однієї зупинки до іншої потрібно перейти кілька доріг і не завжди в призначеному місці.

Автобуси з аеропорту в Бад-Ям не їздять, а поїздка з пересадками займе багато часу. Знайомі, до яких я їздила часто користуються шаттлами, це маршрутне таксі, яке збирає пасажирів по місту, а потім привозить в аеропорт.

Новости