Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Аеропорт - Нетанія: транспорт, відстань, час у дорозі

На сьогоднішній день крім військових, в Ізраїлі є три цивільних аеропорту з міжнародним статусом: Бен-Гуріон і Сде-Дов в Тель-Авіві, аеропорт Хайфи і аеропорт Увда в Ейлаті

На сьогоднішній день крім військових, в Ізраїлі є три цивільних аеропорту з міжнародним статусом: Бен-Гуріон і Сде-Дов в Тель-Авіві, аеропорт Хайфи і аеропорт Увда в Ейлаті.

Власний аеропорт з міжнародним статусом міг би бути і в районі Нетанії. Обговорення з цього приводу років п'ять тому велися в Європейському Союзі. Передбачалося, що новий льотне поле буде спільно використовуватися Ізраїлем і Палестинською автономією. Аеропорт передбачалося побудувати на південь від Нетанії, з палестинськими територіями його мав з'єднувати підземний тунель, вся ця ініціатива розглядалася в якості заходів щодо зміцнення довіри.

Але ідея наштовхнулася на шалений опір власників квартир в районі передбачуваної споруди аеропорту. Вони боялися, що таке сусідство перетворить їх елітне місце в нетрі. Поступово задумка зійшла нанівець, і міжнародний аеропорт так і не увійшов до числа пам'яток Нетанії .

Таким чином, на сьогоднішній день найближчий до Нетанії аеропорт Бен-Гуріон знаходиться біля Тель-Авіва.

Бен-Гуріон - це головний ізраїльський аеропорт з міжнародним статусом. Знаходиться на 14 кілометрів на схід від Тель-Авіва, недалеко від міста Лод. У 1936 році він відкрився під назвою «Аеропорт Лідда», в 1948 році був перейменований в «Аеропорт Лод», а в 1973-му отримав ім'я першого прем'єр-міністра країни Давида Бен-Гуріона, після його кончини. Термінал № 3, що відповідає сучасним вимогам до міжнародних аеропортів, був відкритий в 2004-му році.

Основні авіакомпанії головного аеропорту Ізраїлю: Ель_Аль, Ісраейр, Аркіа.

До Бен-Гуріон веде шосе №1 Тель-Авів - Єрусалим. В аеропорту зупиняються маршрутні автобуси двох компаній: Дан і Егед. Крім цього на території аеропорту обладнані багатоярусні автомобільні стоянки, стоянки таксі і залізнична станція.

З Нетанії в аеропорт Бен-Гуріон ходить прямий автобус під номером 930. Час в дорозі з Нетанії становить 55 хвилин, квиток коштує 25 шекелів, багаж можна розмістити в багажному відділенні під салоном, платити додатково за це не потрібно, робити це потрібно самостійно без допомоги водія. Можна замовити трансфер в аеропорт або з аеропорту. Таксі довезе вас за 30-40 хвилин, вартість проїзду варіюється від 220 до 260 шекелів.

Ще один хороший спосіб дістатися з аеропорту до Нетанії - поїздом. Для цього навіть не знадобиться виходити з Бен-Гуріона, поїзд заїжджає прямо на його територію. Вартість квитка - 25,5 шекелів. Необхідно буде доїхати до станції «Тахана А-Хагана», вийти з вагона і, не переходячи на іншу сторону, дочекатися іншого поїзда, що йде в Нетанію. Аналогічна пересадка є ще на станції «Університет». Між станцією «Нетанія» і гордій курсує автобус №5, де проїзд коштує 5,8 шекелів. Обміняти валюту можна в аеропорту, але не варто міняти більше 100 $ - в аеропортах, як правило, самий невигідний курс. Більш повну інформацію можна знайти на сайті залізниць Ізраїлю (rail.co.il), в тому числі там є варіант російською мовою.

Пасажирам, що вилітають або прибувають внутрішніми рейсами в аеропорт Бен-Гуріон, необхідно пам'ятати, що внутрішній термінал Бен-Гуріона знаходиться на відстані чотирьох кілометрів від міжнародного терміналу, звідки слід весь громадський транспорт в міста країни. Між терміналами курсують безкоштовні автобуси, проте вони не мають розкладів і теоретично під'їжджають до прибуття літаків з Ейлата. На практиці це означає, що час очікування автобуса може становити від 10 хвилин до півгодини.

Аеропорт Хайфи розташований в п'яти кілометрах від центру міста і межує з морським портом. Туди слід міський автобус номер 58. В даний час аеропорт використовується для внутрішніх авіарейсів в Ейлат. Звідси ж виконуються чартерні рейси в сусідні Кіпр, Йорданію і Туреччину.

Аеропорт Ейлата розташований безпосередньо всередині міста. Від компактного терміналу до центру Ейлата, готелів, в тому числі готелю Crowne Plaza , Торгових центрів, підводної обсерваторії і моря всього кілька хвилин пішки. В даний час заплановано перенесення аеропорту за межі міста, і відповідні роботи ведуться на авіабазі "Увда" в 25 кілометрах на північ від Ейлата. Згодом військові будуть звідти переведені, а міжнародний аеропорт Ейлата почне діяти на їх місці.

В даний час розпочато будівництво нового аеропорту в Ейлаті, який буде розташовуватися в 18км на північ від міста, поруч з національним парком Тимна.

Залишається додати, що в Ізраїлі є ряд дрібних аеропортів, використовуваних сільськогосподарської авіацією і авіаклуб. Це Рош-Піна недалеко від Тверії (одного з релігійних центрів Ізраїлю ), Кирьят-Шмона - біля кордону з Ліваном, Атарот - на північ від Єрусалиму (закритий в 2005 році), Сдом на Мертвому морі , Міцпе-Рамон - в районі Беер-Шеви і Сапір - в пустелі Арава.


Новости