Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Хочу відпочити в Білорусії. Що потрібно знати?

  1. Географічно: куди ми їдемо?
  2. Якою мовою там говорять?
  3. Які документи потрібні для в'їзду?
  4. Як дістатися з Єкатеринбурга?
  5. Які там гроші?
  6. А кухня яка?
  7. Що подивитися?
  8. Де жити?

Чи плануєте відпустку? Один з напрямків, до якого ми радимо придивитися тим, хто з якихось причин не хоче відпочивати далеко від Росії, це - Білорусія. Столиця країни - Мінськ. Ревда-інфо.ру і спонсор публікації, портал нерухомості Мінська Domovita.by, розповідають, чому цікаво подорожувати в цій країні.

Географічно: куди ми їдемо?

Якою мовою там говорять?

Які документи потрібні для в'їзду?

Як дістатися з Єкатеринбурга?

Які там гроші?

А кухня яка?

Що подивитися?

Де жити?

Географічно: куди ми їдемо?

Чи плануєте відпустку

Білорусія розташована в центральній частині Східної Європи. На північному заході межує з Литвою, на півночі - з Латвією, на північному сході і сході - з Росією, на півдні - з Україною, на заході - з Польщею. Свого виходу до моря немає, але в країні є Бориславська озера (парк в околицях однойменного міста), які високо цінуються туристами.

Великі міста: Мінськ, Брест, Гродно, Гомель. Національності: росіяни, поляки, українці та інші.

Якою мовою там говорять?

Російською та білоруською. Переважно все-таки російською. Виродження білоруського - національна проблема, яку обговорюють на державному рівні.

Які документи потрібні для в'їзду?

Досить загальноросійського паспорта. Віза не потрібна. Якщо з вами діти до 14 років, і вони вписані в ваш паспорт, з собою потрібно взяти і свідоцтво про народження, діти старше 14 років - повинні мати власний паспорт. Якщо дитина подорожує з одним з батьків, важливо, щоб була довіреність від другого батька.

Як дістатися з Єкатеринбурга?

Якщо ви літаєте, розгляньте варіанти перельоту через Москву, прямих рейсів з хаба «Кольцово» немає. До Мінська літають багато компаній: наприклад, білоруська «Белавіа», наші «Уральські авіалінії», «Аерофлот», AirBaltic та інші. Квитки коштують в районі 15 тисяч рублів.

На поїзді можна дістатися з Єкатеринбурга, шлях займе добу з половиною. Квитки близько 10 тисяч рублів в одну сторону.

Можна поїхати на машині, це близько 2,5 тисячі кілометрів.

Які там гроші?

Білоруські рублі. Один білоруський рубль коштує приблизно 3,3 російських рубля.

А кухня яка?

Як і на будь-яку кухню, на білоруську відчутно вплинули світові кулінарні тенденції. І все-таки національні традиції як і раніше сильні. Наприклад, в Мінському ресторані «Камянiца» можна покуштувати «Верещаку» (білоруською: Верашчака). Ця страва з томленою квасолі з томатною пастою, баликом, грудинкою і ковбаскою. В оригінальних рецептах використовують свинину.

Фото // shutterstockФото // shutterstock.com

Або, наприклад, «Борщ» - типовий білоруський специалитет, холодний супи з буряка, щавлю, кропиви. Або деруни - без картоплі національна кухня в цій країні немислима. Наприклад, в «Лідо», мережі ресторанів східноєвропейської кухні, можна знайти їх кілька видів.

З напоїв питайте квас, збитень і компот.

Страви - ситні, порції - великі, словом, виїхати з Білорусі, набравши пару кіло, цілком реально.

Що подивитися?

У Білорусії багата історія. Колись вона називалася Великим литовським князівством, потім стало частиною Речі Посполитої, а в XVIII-му столітті увійшла в Російську імперію. Білорусія була частиною СРСР, після перебудови - була створена незалежна держава. Ці події привели до того, що на території країни збереглися як католицькі, так православні храми (в державі сповідують обидві релігії), які цікаво побачити.

Наприклад, середньовічні костел Божого Тіла і замок в Несвіжі, що в 125 км від Мінська. Або кафедральний собор Зіслання Святого Духа в Верхньому місті Мінська (початок 17 століття).

Брестская фортеця. Фото // rutraveller.ru

А меморіали і пам'ятники військових років? Знаменита Брестська фортеця - 22 червня 1941 року о 4:15 ранку за міцністю був відкритий артилерійський вогонь, що застав гарнізон зненацька. Потім почався штурм. Одна з написів у фортеці говорить: «Я вмираю, але не здаюся. Прощавай, Батьківщино. 20 / 7-41 ». Загинули тисячі воїнів, що стояли до кінця. І тисячі мирних жителів. Кожен повинен приїхати сюди і вшанувати їх пам'ять мовчанням.

Театри, музеї, парки - все це теж можна знайти в Білорусії. Маленький лайфхак: перед подорожжю заздалегідь виберіть місця, які хочете відвідати.

Де жити?

Можна замовити номер у готелі, але набагато зручніше - зупинитися в комфортабельній квартирі з усіма зручностями. Domovita.by - ваш гід по нерухомості в цій країні. Шукайте в його великій базі квартири на добу , квартири в оренду на тривалий термін . Якщо ви хочете провести в Білорусії тривалу відпустку, причому, великою компанією, візьміть в оренду котедж.

Гостинна і привітна країна чекає вас в гості!

  • Сплачена публікація. Це - спеціальний проект Ревда-інфо.ру. Як ми робимо їх, читайте тут: спецпроекти .
comments powered by HyperComments

Географічно: куди ми їдемо?
Якою мовою там говорять?
Які документи потрібні для в'їзду?
Як дістатися з Єкатеринбурга?
Які там гроші?
А кухня яка?
Що подивитися?
Де жити?
Чи плануєте відпустку?
Географічно: куди ми їдемо?

Новости