Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Замки Баварії - подорож в середньовічну казку

«На високій скелі, де на тлі небес
Дикої хащами розрісся чорніючий ліс,
Де серед тиші водоспад лише шумить,
Білий замок, як лебідь, над лісом ширяє. » «На високій скелі, де на тлі небес   Дикої хащами розрісся чорніючий ліс,   Де серед тиші водоспад лише шумить,   Білий замок, як лебідь, над лісом ширяє

Ці рядки присвячені знаменитому замку Нойшванштайн в Німеччині. Живе втілення німецького фольклору і творів Ріхарда Вагнера було неймовірною мрією одного баварського короля - Людвіга II. З юних років він захоплювався Лоенгріном - лицарем Лебедя з однойменної опери композитора Вагнера.

З юних років він захоплювався Лоенгріном - лицарем Лебедя з однойменної опери композитора Вагнера

Бурхливі амбіції єдиного короля-романтика в 1869 році і поклали початок будівництва Лебединого замку. Саме так, це не справжній середньовічний замок, тут не вершилася доля королівств, його стіни не приховували змов, не бачили балів, що не терпіли воєн. Однак, завдяки історії життя короля Людвіга II, про замок можна виткати непогану і ємну історію.

Однак, завдяки історії життя короля Людвіга II, про замок можна виткати непогану і ємну історію

6 МІЛЬЙОНІВ ЗОЛОТОМУ І 17 РОКІВ

На п'ятий рік свого правління, витративши з казни держави 6 мільйонів золотих марок, Людвіг II почав будівництво замку своєї мрії. Прототипом для створення плану Нойшванштайн стали декорації, використовувані в тій самій опері «Лоенгрін». Король дуже педантично і вимогливо ставився до будь-якої дрібниці, яка причетна до замку, тому його будівництво затяглося на 17 років.

Внутрішнє оздоблення, зали і покої, були витримані в уривках з улюблених творів короля. На третьому поверсі будівлі є навіть грот - печера з водоспадом, виглядає вкрай казково, і, в той же час, реалістично. Майже 5 років більше дюжини платників працювали над різьбленням по дереву в спальні короля. Коли закінчили обробку королівських покоїв, Людвіг II, нарешті, зміг в'їхати.

Коли закінчили обробку королівських покоїв, Людвіг II, нарешті, зміг в'їхати

92 МЕТРИ НАД ВОДОСПАДОМ

Особливо прекрасний вид відкривається з Маріенбрюке - це підвісний міст між двох скель, прокладений над 45-метровим водоспадом на висоті 92 метри. Він старше замку і названий на честь матері Людвіга II, Марії. Король дуже любив проводити тут час, годинами розглядав своє чудо серед зелених дерев, гір і водоспаду.

КІНЕЦЬ безтурботне життя

Однак, прожив він тут зовсім недовго - приблизно півроку. У 1886 році з легкої руки його радників, він був визнаний психічно хворим і недієздатним. Найпершим пунктом в медичному висновку були слова про те, що Людвіг II розтратив державну казну на купу нікому непотрібних замків, далі говорилося, що він не цікавиться справами країни. Його відправили на примусове лікування. Будівництво замку припинилося, безліч кімнат були ще не готові. Роботи так і не відновилися.

ДОЛЯ КАЗКОВОГО КОРОЛЯ

«Божевілля» короля не позбавляє його законного трону. І, буквально на наступну добу після того, як його доставили в клініку, у Штарнберзького озера знайшли тіла: це були Людвіг II і його психіатр. Існує кілька версій цих таємничих смертей: офіційна говорить, що король хотів накласти на себе руки, а лікар, в спробі його врятувати потонув разом з ним. Однак, є більш поширена версія, згідно з нею - це було вбивство неугодного короля його ж наближеними. Адже незабаром була б проведена незалежна експертиза, яка швидше за все показала, що король здоровий і ніяких ознак божевілля не показує. Істину, все ж, ніхто досі не відкрив.

ширяючого ЛЕБІДЬ

Замок Нойшванштайн відкрили для відвідувань практично відразу після смерті Людвіга II, щоб він почав себе окупати. Німці жартують про те, що замок окупить себе тільки в тому випадку, якщо його хоча б раз відвідає кожен житель Землі.
Переживши важкі часи, сьогодні Новий Лебединий Камінь (так перекладається назва замку) щодня приманює своєю чарівністю близько 6000 людей.

Замок знаходиться в біля кордону з Австрією, близько 130 кілометрів від Мюнхена. Недалеко від нього знаходиться ще один великий замок Баварії - Хоеншвангау . У цього замку є справжня середньовічна історія, яка в захоплюючій формі розповідається аудіо-гідом на екскурсії по Хоеншвангау .

У цього замку є справжня середньовічна історія, яка в захоплюючій формі розповідається аудіо-гідом на   екскурсії по Хоеншвангау

Вирушаючи в тур по Баварії, вам напевно буде запропоновано відвідати ці величні замки. І, як радить більшість відвідали замки Баварії - краще не зупинятися на одному.

І, як радить більшість   відвідали замки Баварії   - краще не зупинятися на одному

відвідуючи Мюнхен , Обов'язково поверніть у бік цих місць. Бажають з головою зануритися в середньовічну епоху, можуть піднятися до замку Нойшванштайн на спеціальному екіпажі XIX століття.

Бажають з головою зануритися в середньовічну епоху, можуть піднятися до замку Нойшванштайн на спеціальному екіпажі XIX століття

Намилувавшись вдосталь на замки, прогуляйтеся по колоритною селі Швангау, уздовж прекрасних озер і Альп.

Намилувавшись вдосталь на замки, прогуляйтеся по колоритною селі Швангау, уздовж прекрасних озер і Альп

Наші досвідчені фахівці з радістю допоможуть зорієнтуватися по турам до Німеччини.
Подорожувати з Тревел Хаус - легко і надійно!

Автор: Дар'я Бєльська

Новости