Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Історія Октоберфесту

  1. Історія Октоберфесту - Походження свята - 1810 рік 12 жовтня 1810 року наслідний принц Людвіг, який...
  2. Історія Октоберфесту - з 1900 року по наші дні

Історія Октоберфесту - Походження свята - 1810 рік

12 жовтня 1810 року наслідний принц Людвіг, який став згодом королем Людвігом I поєднався законним шлюбом з принцесою Терезою Саксонської-хильдбургхаузськой. Всі городяни Мюнхена були запрошені на святкування цієї події на поля, які розташовувалися у міських воріт. На честь принцеси ці поля отримали назву " Theresienwiese ", Луг Терези, відомому також як" Wies'n ". На церемонії закриття, на Лугу Терези, були влаштовані кінські скачки, це було справжнє свято для всієї Баварії. Наступного року було вирішено повторити бігу, саме це і послужило початком традиції Октоберфесту .
12 жовтня 1810 року наслідний принц Людвіг, який став згодом королем Людвігом I поєднався законним шлюбом з принцесою Терезою Саксонської-хильдбургхаузськой
Саме тут бере свій початок історія Октоберфесту, грандіозна подія, незмінно проводиться з року в рік, за винятком 24 випадків, коли свято доводилося відкладати через війни або епідемій. Октоберфест - це символ пульсуючого життя Баварського Мюнхена і всієї Німеччини.

Історія Октоберфесту - з 1811 по 1900 рік

У 1811 році, для підняття сільського господарства і економіки Баварії була організована також сільськогосподарська виставка У 1811 році, для підняття сільського господарства і економіки Баварії була організована також сільськогосподарська виставка. Скачки, які поклали початок всьому, сьогодні більше не проводяться, останній раз їх проводили в 1960 році, а сільськогосподарська виставка організовується досі, кожні 4 роки, і розташовується в середній частині Wiesn. У 1813 році святкування не проводилося через війну з Наполеоном. У 1818 на святі встановлюються перший атракціон і двоє гойдалок. З 1819 року організація і управління святом були віддані в руки міської ради Мюнхена, і він став проводитися щорічно. Згодом період проведення свята був продовжений, а початок його перенесено на більш ранню дату, щоб використовувати більш довгі і теплі вересневі дні.

У 1850 році на Лугу Терези з'являється Статуя Баварії, створена Йоханом Баптистом Штігльмайером і його племінником Фердинандом фон Міллером, за проектом архітектора Лео фон Кленце і скульптора Людвіга Шванталера. У 1854 році Октоберфест був скасований через епідемії холери. У 1866 році святкування були скасовані знову, так як Баварія разом з Австрією брала участь у війні проти Пруссії. У 1873 році епідемія холери повертається, і свято знову переноситься. У 1885 році в павільйони провели електрику.

У 1887 році відновили традицію ходи господарів пивних павільйонів на церемонії відкриття, так само як це було в найперше святкування Октоберфеста в 1810 році У 1887 році відновили традицію ходи господарів пивних павільйонів на церемонії відкриття, так само як це було в найперше святкування Октоберфеста в 1810 році. Відтоді " Einzug der Festwirte und Brauereien "(Хода господарів пивних павільйонів), під предвадітельством Мюнхенського дитини, є невід'ємною частиною офіційної церемонії відкриття. З 1892 роки пиво розливається в скляні келихи (Maß). З 1896 року, з ініціативи господарів свята та за сприяння виробників пива, були монтовані найперші великі павільйони Октоберфесту, на місці старих бараків.

Історія Октоберфесту - з 1900 року по наші дні

У 1910 році Октоберфест відсвяткував свій столітній ювілей, на якому було спожито близько 120 У 1910 році Октоберфест відсвяткував свій столітній ювілей, на якому було спожито близько 120.000 літрів пива ... це було справжнім рекордом для тих часів! У 1913 році був відкритий Braurosl , Найбільший павільйон з 12.000 сидячих місць. З 1914 по 1918 вибухнула перша світова конфлікт, завадив проведенню свята Октоберфесту. У 1919 році і в 1920 році був проведений тільки так званий "Осінній фестиваль". У 1923 і в 1924 роках свято знову не проводився через інфляцію.

У 1933 році прапор зі свастикою замінив баварський біло-блакитний прапор. 1939 і 1945 - це роки війни і Октоберфест знову відійшов на другий план і відповідно не проводився. З 1946 по 1948 рік, як і в роки, після першої світової війни, в Мюнхені проводився тільки «осінній фестиваль» з використанням пива з меншим вмістом алкоголю. У 1950 році була вперше проведена церемонія відкриття першої бочки пива, що стала згодом традиційною, знаменита церемонія: " O 'zapft is ". Першим Мером, розбив бочку пива, був Томас Віммер.

У 1960 році було завершено проведення скачок У 1960 році було завершено проведення скачок. У 1960 Октоберфест перетворився в грандіозний фестиваль, такий, яким ми знаємо його сьогодні. У 1970 місцеві асоціації сексуальних меншин організовують так звані "Дні для геїв і лесбіянок".

26 вересня 1980 року, о 22:19 біля центрального входу в одному із сміттєвих баків місця громадського користування вибухнула саморобна бомба 26 вересня 1980 року, о 22:19 біля центрального входу в одному із сміттєвих баків місця громадського користування вибухнула саморобна бомба. Бомба була споруджена з вогнегасника, наповненого 1,39 кілограмами тротилу. Тринадцять людей загинули, понад 201 людей отримали поранення, 86 з них дуже важкі. Це було другим за величиною терористичним актом в історії Німеччини, після бійні в Мюнхені. Відповідальність за теракт було присвоєно терористові - смертника Гундольф Кьолеру, який дотримувався правих поглядів і який, нібито, діяв сам. Це твердження досі ставиться під сумнів і у всій цій історії залишається багато незрозумілих моментів. У 1984 році бляшані бочки для зберігання пива були покриті деревиною, таким чином, зручність зберігання поєднувалося з дотриманням стародавніх традицій. Починаючи з 2005 року, для того, щоб зробити Октоберфест гостинним і комфортним для людей похилого віку та сімей з дітьми, були введені наступні обмеження: гучність музики до 18.00 не перевищує 85 децибел.

З 2008 року по закону було заборонено куріння в приміщеннях публічного відвідування. Для Октоберфесту в 2008 році було зроблено виняток, проте продаж сигарет і тютюну в павільйонах була заборонена. У 2009 році заборона куріння в Баварії викликав бурхливі обговорення і суперечки в політиці і виключення для Октоберфесту були продовжені. У 2010 році, за допомогою народного референдуму, проведеного в Баварії, було прийнято рішення поширити дію закону від 2008 року і в павільйонах Октоберфесту, тобто куріння всередині павільйонів було остаточно заборонено.

У 2010 році Октоберфест відсвяткував свій 200-річний ювілей У 2010 році Октоберфест відсвяткував свій 200-річний ювілей. З цієї нагоди в день відкриття свята були проведені кінські перегони з використанням історичних костюмів. У південній частині Луга Терези було розгорнуто "Historische Wiesn" (історичний Октоберфест), всередині якого розливалося особливе пиво, спеціально зварене для цієї події. Організація цього ювілейного святкування дозволило відтворити атмосферу минулих століть, а відвідувачі отримали унікальну можливість пережити і відчути те, як святкували Октоберфест багато століть назад.

Новости