Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Куди здати використані батарейки в Росії

  1. Куди здати використані батарейки в Росії Пам'ятайте, як там співалося в пісні «музика буде вічне,...
  2. Проблема 1-я: куди викинути батарейку?
  3. Проблема 2-я: хто ці пункти буде шукати?
  4. Проблема 3-тя: а яка мотивація?
  5. Проблема 4-я: чому так мало приймальних пунктів?
  6. Проблема 5-я: хто вирішить питання утилізації батарейок в Росії?

Куди здати використані батарейки в Росії

Пам'ятайте, як там співалося в пісні «музика буде вічне, якщо я заміню батарейку»? Часто, люди навіть не замислюються, яку важливу роль в нашому житті відіграють ці компактні автономні джерела живлення, вони всюди - в пульті від телевізора, в годиннику, дитячих іграшках, ліхтариках і т.п.

Список пунктів прийому

Коли вони розряджаються, без жалю викидаємо, купуємо нові - зробити це легко. Питання в іншому, куди ви викидаєте відпрацьовані батарейки? Ось тут і виникає ряд проблем, які ми і допоможемо вирішити.

Проблема 1-я: куди викинути батарейку?

Якщо просто відправляєте їх на смітник, разом з іншими відходами, то чините, м'яко кажучи, неправильно. У кожному місті нашої великої країни знайдеться хоча б один пункт прийому використаних батарейок. Такі організації створені з метою збору і правильної утилізації небезпечних для екології елементів.

Проблема 2-я: хто ці пункти буде шукати?

Розуміємо, у вас не завжди є час, щоб шукати ці пункти в місті. Тому пошуком зайнялися ми. На нашому порталі розміщена інформація про те, де можна здати використані батарейки. Залишається тільки знайти в списку своє місто і ознайомитися з адресами місць, де проходить прийом старих батарейок.

Проблема 3-тя: а яка мотивація?

Все ще сумніваєтеся, чи варто витрачати свій дорогоцінний час, щоб здати старі батарейки? Наведемо кілька вагомих аргументів, які підтверджують необхідність їх переробки.

20 квадратних метрів землі забруднює одна пальчикова батарейка, для порівняння, уявіть, що ваша невелика квартирка або простора вітальня (у кого яке житло) стали зоною відчуження через неї.

На сміттєвих полігонах корозія руйнує металеве покриття батарейки і в навколишнє середовище потрапляють важкі метали : Свинець, кадмій, ртуть, нікель, цинк. Яке це має відношення до вас? Якщо вам не шкода флору і фауну, то подумайте про себе. Ґрунти - грунтові води - річки - водосховища - водопровід - стакан води. Як бачите, ланцюжок проста, в результаті якої завдається шкода здоров'ю людини , Особливо страждають нирки, печінку, нервова система, щитовидна залоза, кісткові тканини. Уже захотіли здати відпрацьовані батарейки?

Проблема 4-я: чому так мало приймальних пунктів?

Чому у нас так складно знайти компанію, основний профіль якої прийом старих батареї? Відповідь гранично проста - сьогодні займатися їх збором на просторах Росії невигідно. Переробляти батарейки складно, для цього необхідні спеціальні заводи.

Не дивлячись на налагоджений збір джерел живлення в Європі, самих переробних комбінатів мало, можна порахувати на пальцях однієї руки. У Росії їх взагалі немає. Однак у нас є підприємства, які мають досвід і території для зберігання небезпечних відходів, саме до них потрапляють батарейки з приймальних пунктів.

Проблема 5-я: хто вирішить питання утилізації батарейок в Росії?

Звичайно, необхідні загальнодержавні програми, підтримка органів влади. Однак давайте не будемо забувати, що в нашій демократичній країні влада - це ми, народ. Так, вже знаємо, куди здати батарейки. Залишився суща дрібниця - тільки здати відпрацьовані батарейки. Ще можна приєднатися до волонтерського руху, яке організовує акції зі збору.

Ми з вами відповідаємо за правильну утилізацію старих батарейок!

Проблема 1-я: куди викинути батарейку?
Проблема 2-я: хто ці пункти буде шукати?
Проблема 3-тя: а яка мотивація?
Проблема 4-я: чому так мало приймальних пунктів?
Проблема 5-я: хто вирішить питання утилізації батарейок в Росії?
Питання в іншому, куди ви викидаєте відпрацьовані батарейки?
Проблема 1-я: куди викинути батарейку?
Проблема 2-я: хто ці пункти буде шукати?
Проблема 3-тя: а яка мотивація?
Все ще сумніваєтеся, чи варто витрачати свій дорогоцінний час, щоб здати старі батарейки?

Новости