Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Читай, як правильно утилізувати батарейки та енергозберігаючі лампочки

«Хотіла здати використані батарейки та енергозберігаючі лампочки, але абсолютно не знаю, куди «Хотіла здати використані батарейки та енергозберігаючі лампочки, але абсолютно не знаю, куди. Я живу в Мустамяе, в районі Кадака тее. Підкажіть, куди можна здати ці лампочки і батарейки в нашому районі? »- запитує читачка« МК-Естонії ».

«Згідно із законом виробники батарейок зобов'язані безкоштовно приймати їх назад через систему роздрібної торгівлі, забезпечивши магазини відповідними ємностями для збору, - розповіла« МК-Естонії »інфоспеціаліст Талліннського департаменту навколишнього середовища Сесія Вільмань. - Виходячи з вищесказаного, всі місця продажів батарейок (магазини, кіоски і т.д.) зобов'язані приймати безкоштовно використані батарейки незалежно від того, купуєте ви нові батарейки чи ні.

Також використані батарейки приймають на станціях відходів і в пунктах прийому небезпечних відходів ».

Інфоспеціаліст Талліннського департаменту навколишнього середовища пояснила «МК-Естонії», що більшість видів енергозберігаючих лампочок відносяться до небезпечних відходів. Як і інші небезпечні відходи, що утворилися в домашньому господарстві, їх можна безкоштовно здавати в пункти прийому небезпечних відходів або на станції відходів.

Жителям Мустамяе найзручніше буде передати батарейки та енергозберігаючі лампочки в пункті прийому небезпечних відходів на заправній станції Lukoil за адресою Сипрузе пуйестее, 261, (щодня з 8 до 20), а також на станції відходів за адресою Артеллі, 15, (Ср, Чт, Пт 14-19, Сб, Нд 10-15)

«Цю та іншу корисну інформацію про відходи жителі Таллінна можуть дізнатися російською мовою в мережі інтернет . Використовуйте також інтерактивну карту Таллінна для пошуку довколишнього до вас місця передачі сортованого відходу », - додала Сесія Вільмань.

Підкажіть, куди можна здати ці лампочки і батарейки в нашому районі?

Новости