Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Навіщо будували дзвіниці і навіщо на мечетях мінарети?

Дзвіниці будували як окремо від храму, так і на його даху. Всередині дзвіниці розміщували дзвони. Їх дзвін розносився на великі відстані, його впізнавали люди, їм пишалися служителі храму і парафіяни. На стіни храмів іноді «садили» кам'яні фігури - горгулі. Зазвичай ними прикрашали водостічні труби, і вода витікала з пащ чудовиськ. Дзвіниці будували як окремо від храму, так і на його даху

Водостічна труба горгулья Водостічна труба горгулья   Храм Ангкор-Ват Храм Ангкор-Ват

Найбільший в світі храм - це Ангкор-Ват у Камбоджі, побудований в XII столітті. На його території вміститься 8317 тенісних кортів! Люди, які будували шпилі церков, стояли на вузеньких дерев'яних лісах. Це була непроста і дуже небезпечна робота.

Мінарети це високі тонкі вежі на мечетях - храмах, де мусульмани моляться Богу. Мінарети, як і дзвіниці, спрямовані в небо . На вершині мінарету є балкончик, звідки служитель мечеті - муедзин - кличе віруючих до молитви. Поруч з китайським містом Лешань в скелі вирізана гігантська статуя Будди. Це 70-метрова статуя побудували в IX столітті. На одному пальці його ноги можуть без праці сидіти двоє людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Рейтинг: 5.0 / 5. З 4 голосів.

Please wait ...

Новости