Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Круїзний порт Копенгаген / Copenhagen

інформація

Круїзний порт Копенгагена займає 2-е місце в Північній Європі по пасажирообігу. У 2018 р. його відвідали 337 лайнерів і 875.000 пасажирів.

У місті 3 круїзних терміналу - Langelinie (Причали 191-199), Frihavnen (Причали 240-262) і Oceankaj (Причали С330-334). З його відкриттям в 2014 р. він став основним для великих круїзних лайнерів. Де буде стояти ваш лайнер, можна дізнатися за кілька днів до круїзу на сайті порту . Залежно від цього логістика трансферів різна.

Залежно від цього логістика трансферів різна

Розглянемо спочатку варіанти для тих, у кого круїз починається в Копенгагені.

Порт знаходиться в 11-15 км від аеропорту Каструп . Проїзд на таксі коштує приблизно 300 крон (40 €). До оплати приймаються карти. Таксі в Копенгагені - одне з найдорожчих в Європі. 1 км пробігу коштує приблизно 3 €.

З аеропорту до терміналів можна доїхати на метро (працює цілодобово). Квиток треба брати на 3 зони. Проїзд обійдеться в 36 крон (5 €). Можна оплатити картою. Квитки необхідно компостувати в жовтих ящиках перед входом на перон. Після компостування квиток дійсний протягом 1 години. Цього часу цілком достатньо, щоб дістатися до круїзного терміналу. Час в дорозі з аеропорту займає не більше 30 хв. Детальніше на сайті аеропорту тут .

Щоб дістатися до найближчого від центру міста причалу Langelinie, треба доїхати до станції Nørreport , Там пересісти на наземне метро S-tog і вийти через одну зупинку на станції Østerport . Від зупинки до причалу 1 км.

До терміналів Frihavnen і Oceankaj - так само, але треба доїхати до наступної станції Nordhavn на цій же лінії наземного метро.

Якщо термінал Frihavnen знаходиться в 800 м від станції Nordhavn, то новий термінал Oceankaj - в 3,5 км. Можна під'їхати на автобусах №25 та 27 . зупинка тут , У терміналу тут .

Детальна відеоінструкція

Або скористатися таксі, можливо буде шатл-бас від круїзної компанії. У день відплиття круїзні компанії організують трансфери з аеропорту до причалу. Вартість від 5 до 15 євро.

Автобус №26 курсує повз терміналів Langelinie і Frihavnen. На ньому можна дістатися до Kongens Nytorv (Нова королівська площа), Copenhagen Central (Залізничний вокзал) і Rådhuspladsen (Ратушна площа) і назад. Квиток можна придбати у водія за 24 крони. Приймаються євро (3,5). Приготуйте дрібниця. Він діє і в метро протягом години.

Повертаючись на лайнер, будьте уважні при виборі автобуса. На табло в лобовому вікні відображається або Færgehavn Nord (термінал Frihavnen), або Langelinjekaj (термінал Langelinie).

Якщо плануєте багато переміщатися по місту на громадському транспорті, є сенс придбати абонемент на день вартістю 80 крон. Також подумайте про покупку Copenhagen card вартістю 51 €, яка включає в себе відвідування 79 пам'яток і проїзд на будь-якому транспорті.

На залізничному вокзалі Copenhagen Central Station є камера зберігання . Вартість 1 валізи - 70 крон.

Варіанти трансферів для тих, хто прибув до Копенгагена транзитом на лайнері.

Якщо судно встане біля причалу Langelinie, вам пощастило. До центру міста повз русалоньки на набережній можна прогулятися пішки близько 3 км.

Якщо біля причалів Frihavnen або Oceankaj, то можна скористатися автобусом №26 або трансфером від круїзної компанії вартістю 13 €. Також від станції Nordhavn на наземному метро доїхати до центру.

Повз всіх терміналів проходять маршрути бас-Туристік з російським аудіогідом. У Копенгагені їх два - CitySightseeing і Gray Line . Маршрути практично ідентичні і майже збігаються з маршрутом автобуса №26. Як не дивно, на місці ціна дешевше, ніж на сайті. Дітей до 15 років садять безкоштовно.

Маршрут бас-туристика досить компактний. Тому, якщо ваш лайнер стоїть біля причалу Langelinie, то можна не поспішаючи дійти до основних визначних пам'яток пішки.

Набагато цікавіше водна прогулянка на туристичному кораблику від Kongens Nytorv (Нова королівська площа). Працюють 2 фірми - Stromma і Havnerundfart . Маршрути трохи відрізняються. Квиток у першій коштує від 95 крон, є аудіо-гід російською мовою. Влітку можна сісти у "Русалочки", де кораблик робить зупинку. У другій квиток коштує 60 крон (8 €), але немає російського ауді-гіда.

При продажу квитків на бас-туристик пропонують комплексний квиток з поїздкою на кораблику, але вигідніше купити на місці.

Любителі тварин високо оцінюють скандально відомий вбивством тварин зоопарк Копенгагена . До нього йдуть кілька автобусів, в тому числі і «портовий» №26, бас-туристики.

Відеопрезентація міста

Пам'ятки міста на мапі тут .

Незвичайні для відвідування місця Копенгагена тут . Про безкоштовних туристичні можливості в місті тут .

На час круїзу можна залишити автомобіль на платній стоянці. Вартість від 110 DKK в день. подробиці тут . Інформація про порт англійською мовою тут .

Екскурсії круїзних компаній, пропонованих в Копенгагені, на прикладі Costa тут .

При тривалій стоянці або якщо ви вже були в столиці Данії, можна порекомендувати з'їздити в шведське місто Мальме (35 км) по знаменитому Ересуннський міст . Швидкісні електрички відправляються з центрального вокзалу з інтервалом 20 хвилин. Вартість квитка 222 крони туди / назад. Розклад тут .

Новости