Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Санта Сусанна (Santa Susanna)

Санта Сусанна - затишне містечко Каталонії, в якому все дихає спокоєм і старовиною тієї Іспанії, яку ми уявляємо собі, читаючи Сервантеса або Лопе де Вегу Санта Сусанна - затишне містечко Каталонії, в якому все дихає спокоєм і старовиною тієї Іспанії, яку ми уявляємо собі, читаючи Сервантеса або Лопе де Вегу. Цей чарівний старовинний каталонський містечко знаходиться на півночі узбережжя Коста дель Маресме. Постійно в ньому живе понад 3000 чоловік і займає площу 12,45 км², проте це досить розвинений туристичний центр. Крім того, місто визнане відмінним місцем для сімейного відпочинку - піщані пляжі тут просторі і не дуже багатолюдні. Курортна зона Санта Сусанни плавно переходить в сусіднє містечко - Мальграт де Мар.

Санта Сусанна розділена на дві частини провідним до Франції шосе. З одного боку - курортна зона, пляж море. З іншого - історична частина міста Санта Сусанна, розташована на мальовничих пагорбах з буйною рослинністю. Тут можна побачити сторожову вежу 16 століття і типові каталонські «Масіі» - старовинні, кам'яні хазяйські будинку 15-17 століть. В одному з них - прекрасно відреставрованому замку Кан-Ратес проходять всі культурні та громадські заходи в Санта-Сусанні. Поруч зі старим містом знаходиться прекрасний парк Парк сексуальна орієнтація де ла Фонте Санта Сусанна розділена на дві частини провідним до Франції шосе справ Ботеро, відомий своїми лікувальними джерелами гарячих мінеральних вод.

Що стосується курортної зони, то набережна Санта Сусанни плавно переходить в набережну Мальграт де Мар. Уздовж цієї лінії розташовані основні торговельні центри, ресторани, бари, дискотеки і нічні клуби. Пляжі в Санта Сусанні тягнуться на 2,5 кілометра і покриті великим жовто-золотистим піском. Як і всюди на узбережжі тут є все для видатних видів спорту. Найбільш широкий вибір послуг і розваг пропонується в зонах пляжу, що знаходяться навпроти готелів Don Angel і Aquamarina.

Це містечко в Каталонії користується великою популярністю у російських туристів. Вважається, що воно більше підходить молоді. У Санта Сусанні зовсім немає п'ятизіркових готелів і не так багато чотиризіркових. Основна маса готелів - демократичні три зірки. Але ви ж знаєте, що таке три зірки в Європі? Дуже пристойні готелі з повним набором послуг.

Втім, Санта Сусанна прекрасно підходить і для туристів постарше. Просто готелі потрібно вибирати або південніше, ті, що розташовуються ближче до Барселони, або

Просто готелі потрібно вибирати або південніше, ті, що розташовуються ближче до Барселони, або

осторонь від головної туристичної вулиці містечка. Літніми вечорами в високий сезон Санта Сусанна вирує, співає, танцює. На вулицях повно народу. Працюють всі ресторанчики і бари. І жадана тиша стає ласощами, яке треба ще пошукати ...

Взагалі, той, хто хоча б раз побував і трохи пожив у цьому містечку, розташованому в 65 км на північ від Барселони в районі Маресме, закохується в ці чарівні місця на все життя. Саме містечко Санта Сусанна розташований в стороні від готелів - за півкілометра від моря. У низині все, як в «теперішньому» європейському місті будівля муніципалітету, міська площа, житлові квартали, забудовані двоповерховими будиночками з мікроскопічними садками при них. Днем, в спеку, віконниці зачинені, і здається, що містечко нежитловий. Насправді велика частина населення Санта Сусанни працює в готелях, в сфері обслуговування туристів, на транспорті. Днем люди на роботі і додому повертаються затемна.

Недалеко від міського центру Санта Сусанни, трохи на північ, піднімаються мальовничі пагорби, забудовані чудовими будиночками. Між ними в'ється серпантин дороги, що піднімається до самої вершини. З цього серпантину курсують туристичні «паровозики» - автомобільчики з відкритими пасажирськими вагончиками. Ці мікропоезда об'їжджають Санта Сусанну, повертають до моря, перетинають овочеві плантації, а потім піднімаються в гору. І такі звідси відкриваються види ... Нагорі, де дорога, нарешті, вирівнюється, «паровозики» зупиняються. І добродушні усміхнені дядьки-водії пропонують туристам розім'яти ноги і помилуватися морем звідси, з гори.

Знаєте, яка приходить думка, коли проїжджаєш повз цих будиночків, побудованих на горі та обсаджених соснами? Тут живуть художники. або

поети. Або - і ті, і інші. Красу Санта Сусанни неможливо передати словами. Дивовижне місце ...

Усе узбережжя Коста-Брава - ланцюг ось таких містечок, які переходять один в інший. Можна відправитися по головній вулиці Санта Сусанни і дійти до сусіднього села. І там буде приблизно те ж саме. Ті ж дівчата, що сидять за спиною мотоциклістів. Ті ж зосереджені продавщиці в сувенірних крамницях. Ті ж усміхнені водії туристичних автобусів і ось таких «паровозиків». На привіти вони завжди відповідають приветами, на усмішку - усмішкою. І небагаті ж люди. Робочий клас, явно не мільйонери. А посміхаються так, немов відчувають себе щасливими ... Може, вони і, справді, щасливі? Чому ж не посміхаємося ми? Ні, посміхаємося. У Санта-Сусанні - посміхаємося, тому що в ці дві відпускні тижні ми теж щасливі ..

Вранці, після сніданку, потрібно йти на пляж. В Іспанії пляжі залишають не дуже хороше враження. Вони - державні, тобто нічиї. Тому і прибирають їх так собі, і комфорту особливого, як, скажімо, в Туреччині, тут не спостерігається. Але нічого, чистенько і цілком зручно. Тільки лежаки і парасольки дорогі. Але це як на більшості курортів - хочеш відпочити, плати.

На пляжах Санта Сусанни повно нелегальних емігрантів. Це темношкірі марокканці, які торгують фальшивими годинами і сонячними окулярами. Дівчата - з Південно-Східної Азії (по виду - кхмеркі). Вони боязко крокують серед тих, хто засмагає і жалібно тягнуть: «Маса-а-а-хе ...» Масаж при цьому роблять видатний - прямо тут же, на пляжі.

Коли спека спадає, на Санта-Сусанну опускаються тягучі серпневі сутінки, і вулиці містечка заповнюються народом. І тоді можна просто гуляти по променаду - пішохідної алеї в південній частині містечка - і вибирати сувеніри, які пропонують крамарі.

Цих сувенірних крамниць до вечора відкривається безліч. Дуже багато торговців з Латинської Америки - їх видно відразу. А в кінці променаду торгує справжній індіанець (у всякому разі торгував, коли ми були в Санта Сусанні). З чорними, як смола, волоссям,

З чорними, як смола, волоссям,

зібраними на потилиці в пучок. Низькорослий, кремезний, медноліций. Страшний - жах. Він продає амулети, диски з якимись
А ще по Санта Сусанні роз'їжджають неповороткі і повільні веломобілі - чотиримісні педальні тарадайки з балдахінами, на яких можна кататися всією сім'єю. Забавно спостерігати, як зосереджений батько сімейства, який чесно крутить педалі, поки його чада Філон і шлють гуляють туристам привіти ... тягучими індіанськими піснями і чомусь із записами грека Вангеліса. Коли у індіанця що-небудь купують, він широко посміхається. І тоді його суворе обличчя вже здається зовсім нестрашним.

Санта-Сусанна - одне з місць старої Європи, де відчуваєш себе своїм.

Санта-Сусанна - одне з місць старої Європи, де відчуваєш себе своїм

Але ви ж знаєте, що таке три зірки в Європі?
Знаєте, яка приходить думка, коли проїжджаєш повз цих будиночків, побудованих на горі та обсаджених соснами?
Може, вони і, справді, щасливі?
Чому ж не посміхаємося ми?

Новости