Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Парк Гуель в Барселоні

Барселона, одне з найпривабливіших місць на карті Європи. Переживаючи підйом в кінці XIX століття, місто подарувало світові століття XX такі імена, як Міро, Далі, Пікассо, Касальс і звичайно Антоніо Гауді. Туристам, що відвідали Барселону, які шукають яскравих, барвистих, ні на що не схожих вражень, ніяк не пройти повз творінь майстра. Антоніо Гауді залишив після себе всього вісімнадцять споруд, дванадцять з них у Барселоні, але його творіння назавжди змінили обличчя міста, задали стиль, встановили нові стандарти. Для самостійних мандрівників ми напишемо про одне з творів цього неперевершеного короля арт-нуво. Парк Гуель в Барселоні одне з найяскравіших місць у місті.

Парк Гуель в Барселоні

У 1901 році Еусебіо Гуель задумав реалізувати модну в Англії концепцію міста-саду. Викупив 15 гектар землі, розділивши їх на 62 ділянки під будівництво особняків для продажу, (продати вдалося тільки два). За задумом творців, Парк Гауді в Барселоні, повинен був відображати єднання людини і природи.

Почалися роботи з благоустрою схилів пагорба для майбутніх мешканців Парк Гуель, зведені зразки житлових будинків. В одному з них в 1906 році оселився Гауді і прожив там дев'ятнадцять років, зараз там розташовується будинок музей його імені.

Два будиночка, що з'явилися, немов з якоїсь казкової нереальності зустрінуть вас у центрального входу. Далі, вас будуть супроводжувати кам'яні пальми, колони у вигляді бетонних дерев і забавні монстри. Знаменита лава, абсолютно не для закоханих, кучерява змійкою протягом сотні метрів. Лавка викладена осколками битого скла, кам'яною крихтою, осколками кераміки і будівельним сміттям, стверджуючи екологічний принцип. Ця фантастична мозаїка змінює свій характер, в залежності від погоди і в різний час дня.

Парк Гуель в Барселоні це павільйони у вигляді пагорбів, гроти і печери. Непроста система доріжок, алей і стежок, створена Гауді, закликає мандрівника пройтися в глиб парку і відпочити в тіні дерев. Навіть якщо, єдиним місцем в місті, яке ви відвідаєте, буде Парк Гуель Барселона - назавжди залишить слід у ваших спогадах.

Навіть якщо, єдиним місцем в місті, яке ви відвідаєте, буде Парк Гуель Барселона - назавжди залишить слід у ваших спогадах

Самостійний мандрівник при відвідуванні Барселони, завжди може скористатися нашим додатком для Айпад або айфона. Наш путівник зробить ваші прогулянки більш цікавими і допоможе вам уникнути труднощів в пошуку необхідної інформації https://www.yarvitto.com/project/krasota-serdtsa-barselony/ .

Новости