Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

каталонська кухня

Зараз Барселона стала справжнім центром кулінарного божевілля з «молекулярної гастрономією» Феррана Адріа і його учнів Зараз Барселона стала справжнім центром кулінарного божевілля з «молекулярної гастрономією» Феррана Адріа і його учнів. Але все одно тут завжди можна покуштувати смаки традиційних страв каталонської кухні.

Каталонська кухня має репутацію найпрекрасніших страв іспанської кухні - це не тільки питання декількох регіональних страв, але гастрономії в цілому, подібну до якої годі й шукати більше ніде в країні і навіть у сусідній Франції.

Каталонцям важко зрозуміти, чому інші люди їдять просто хліб з маслом, Каталонцям важко зрозуміти, чому інші люди їдять просто хліб з маслом,   коли існує pa amb tomàquet - підсмажені на грилі скибочки хліба, натерті томатами, оливковою олією, часником і сіллю коли існує pa amb tomàquet - підсмажені на грилі скибочки хліба, натерті томатами, оливковою олією, часником і сіллю. Так само набагато смачніше!

Pernil (шинка) і formatge (сир) є кулінарними константами. Основні центри виробництва сиру в Каталонії - це в La Seu d'Urgell і Pallars. І хоча багато традиційні сорти сирів зникають, все одно в Каталонії можна знайти такі класичні сири, як formatge de tupí, козячий сир, просочений оливковою олією, і gorritxa, теж козячий сир, тільки з цвіллю. Каталонці люблять всілякі смачні ковбаси, з використанням свинини в якості бази. Найшанованіші - це botifarra, fuet і llonganissa.

Каталонці дуже люблять bolets (гриби) і calçots (великий солодкий лук), які обсмажують над розжареним вугіллям, попередньо змочивши в гострому соусі romesco (помідори, перець, цибулю, часник, мигдаль, оливкове масло), і їдять з жадібністю і задоволенням в сезон з січня по березень Каталонці дуже люблять bolets (гриби) і calçots (великий солодкий лук), які обсмажують над розжареним вугіллям, попередньо змочивши в гострому соусі romesco (помідори, перець, цибулю, часник, мигдаль, оливкове масло), і їдять з жадібністю і задоволенням в сезон з січня по березень. Найчастіше це відбувається у вигляді пікніка, недільного обіду на свіжому повітрі.

У каталонської кухні велике значення надається соусів. Найбільш поширеними є sofregit (смажену цибулю, помідори і часник), samfaina (по аналогії з рататуєм - sofregit плюс червоний перець і баклажан або кабачок), allioli (товчений часник з оливковою олією, часто з яєчним жовтком) і picada (мелений мигдаль, часник , петрушка, горіхи і панірувальні сухарі).

Рис вирощують на півдні Каталонії Рис вирощують на півдні Каталонії. Arròs a la cassola або arròs a la catalana - класична каталонська паелья, приготована в глиняному горщику і без шафрану, а arròs negre - рис, приготований з чорнилом каракатиці. Це набагато смачніше, ніж здається. Блюдо fideuá схоже на паелью, тільки замість рису в якості бази в ньому використовується вермішель.

Coca - це каталонська версія піци. Є багато варіантів, як гострих, так і солодких. Пікантний варіант: з помідорами, цибулею, перцем, а іноді навіть і сардинами. Солодкі версії, як правило, мають миндальную основу і є більш поширеним.

Морепродукти займають важливе місце в каталонському меню, а й м'ясні страви також займають чільне місце. Botifarra (ковбаси) бувають різних форм і розмірів, а для деяких каталонців немає нічого смачнішого, ніж solomillo, приготована з яловичої вирізки.

Закуски тапас - це невід'ємна частина каталонської традиції Закуски тапас - це невід'ємна частина каталонської традиції. Особливо популярними є pintxos, більшість з яких представляють із себе звичні нам канапе. На скибочки багета «насаджують» що-небудь смачне: від bacalao (тріска), до morcilla (кров'яна ковбаса). Кожен pintxo подається з зубочисткою. Оплата відбувається «по совісті»: в чеку враховується кількість ваших зубочисток.

Традиційні десерти в Барселоні - це включають crema Catalana (смачна версія крем-брюле) і mel i mató (мед з вершковим сиром). Іншою альтернативою є ласощі з назвою music - сухофрукти та горіхи, іноді змішані з морозивом або сиром, які подаються з келихом солодкого вина.

Новости