Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Будинок Вісенс в Барселоні відкритий: Історія, квитки, фото: Статті

Гарна новина для всіх шанувальників Барселони і особливо - творчості її великого «громадянина архітектора» Антоніо Гауді! В кінці 2017 року, вперше за 150 років відкрився для широкого загалу унікальний об'єкт - перший спроектований ним будинок - Будинок Вісенс, або Casa Vicens.

Це сьомий за рахунком пам'ятник архітектури в Іспанії, що належить Гауді і внесений до Списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Тепер ви зможете побачити не тільки його красивий фасад з вулиці, як раніше, а й відвідати повноцінну музейну експозицію всередині, помилуватися модерністськими інтер'єрами «раннього» Гауді. До 2014 року будівля була приватною сімейною власністю, однак після того, як його придбав андоррський MoraBanc, було прийнято єдино правильне рішення відкрити пам'ятник архітектури для всіх. Реставрація каcается Вісенс велася протягом трьох років, і ось в листопаді 2017 року Будинок відчинив свої двері для місцевих жителів і туристів.

Будинок Вісенс знаходиться в респектабельному артистичному кварталі Барселони Граса, недалеко від іншого знаменитого дітища архітектора - Парку Гуель.

Будівля була побудована в 1883-1885 роках за проектом молодого Антоніо Гауді, тільки-тільки закінчив університет, як «літня резиденція» для багатого каталонця Мануеля Вісенс, який займався біржовою торгівлею і виробництвом «облицювальних матеріалів» - цегли і плитки. Ці матеріали, необроблений камінь і керамічна плитка, і були взяті Гауді за основу при обробці досить простого будівлі у формі правильного чотирикутника. Однак уже тоді почав формуватися неповторний і впізнаваний стиль архітектора.

Будинок Вісенс вважається першим провісником модернізму в Каталонії. Гауді особисто займався не тільки розробкою проекту, але і безлічі зовнішніх декоративних елементів, на створення яких його надихала улюблена їм з дитинства середземноморська природа. Різноманітні рослинні орнаменти, скульптурні зображення птахів і тварин, які стали характерні для всього європейського модернізму, перемішані в оформленні будинку з елементами еклектичного іспанського стилю мудехар. Однак фахівці вважають, що все ж модерністського в першому серйозному проекті Гауді більше, ніж традиційної для того періоду еклектики. Цим він і цінний. Будинок Вісенс, поряд з такими шедеврами Гауді, як Парк Гуель, Палац Гуель, Будинок Міла, Саграда Фамілія, Будинок Бальо і крипта в Колонії Гуель, внесений до списку об'єктів Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Час роботи:

Будинок Вісенс відкритий щодня з 10.00 до 20.00 (каси закриваються в 19.00), крім 25 грудня, 1 і 6 січня.

Потрапити безкоштовно сюди можна пару раз на рік - 18 травня у Всесвітній день музеїв та в Європейську ніч музеїв (день проведення варіюється).

В інший час квиток до Будинку Вісенс коштує 16 євро для дорослого, діти від 7 до 18 - 14 євро. Є деякі інші знижки. Рекомендується купувати квитки заздалегідь і приходити за 10 хвилин до початку часу сеансу, зазначеного в вашому квитку. Будинок Вісенс повністю доступний для відвідування людьми з обмеженими фізичними можливостями.

Купити заздалегідь квитки в Будинок Вісенс Антоніо Гауді за офіційною ціною і не втрачати час на очікування в чергах можна тут (зручний інтерфейс сайту-партнера на російській мові, квитки-підтвердження приходять на вашу електронну пошту)

Як дістатися до Будинку Вісенс

Туристичний автобус Hop on - Hop off в Барселоні - синій маршрут, зупинка Gràcia

Детальніше про це в статті - Бас туристик в Барселоні

На метро: Fontana (L3) - 250 метрів, Lesseps (L3) - 280 метрів.

Міські автобуси: №22, 27, 32, 87, 114, N4, V17.

Якщо ви подорожуєте на машині: навколо будинку-музею в районі Граса є кілька платних парковок.

У Будинку-музеї Вісенс є книжковий магазин, кафе, камери зберігання та гардеробна, працює безкоштовний вай-фай. Крім постійної і тимчасової експозицій, для огляду доступні панорамна тераса і сад.

Будинок Вісенс фото

Може бути цікаво:

Пам'ятки Барселони: Опис і фото

Пам'ятки Барселони: Гауді і не тільки

Саграда Фамілія: Вся необхідна інформація для відвідування

Новости