Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Барселона

Мабуть, тільки в Барселоні можна побачити місцевих жителів, абсолютно спокійно випивають пиво в пів на дев'яту ранку перед роботою або в першій годині дня під час обіду (la hora de comer) на терасах численних локальних барів. Здається, що каталонці п'ють багато, але насправді вони п'ють довго. Для них процес випивання - це перш за все приємна бесіда про все на світі: про футбол, політику, секс або про останні сусідських плітках. Так що каталонці ще й чемпіони по найповільнішого розпивання маленьких стаканчиків пива 0,33 (caña) або вермуту. Що стосується сангрии, то цей літній напій останнім часом отримав репутацію туристичного через свою популярності серед приїжджих. Ще один місцевий напій, крім вина, на який варто звернути увагу - це вище згаданий вермут. У Барселоні дуже багато спеціалізованих місць (вермутерій) зі світлими або темними сортами домашніх вермутів, а серед місцевих дуже популярна колись забута після падіння диктатури Франко традиція випивання вермуту - la hora del vermut - прямо перед обідом, щоб розігрався апетит. Що ж стосується головного іспанського напою - вина, тут взагалі можна загубитися у виборі. Rioja, one love!

Can Paixano   (Carrer de la Reina Cristina, 7) Can Paixano (Carrer de la Reina Cristina, 7). Про легендарний дайв-бар, де всі людці в єдиному пориві кидаються кавой (так називається каталонський варіант шампанського), ми вже писали в статті про найкращі злачнякі. Був в Барселоні і не був в Can Paixano - вважай, що марно провів канікули. З напоїв тут тільки домашнє ігристе - рожеве або біле, домашні бургери і сільські ковбаси, які смажаться прямо при тобі і цей скворчащій звук ідеально поєднується з гулом базікає натовпу. Для вегетаріанців є варіант закусити сирами, артишоками або соліннями.

Els Sortidors del Parlament   (Carrer Parlament, 53) Els Sortidors del Parlament (Carrer Parlament, 53). Обов'язково знайди вулицю Парламент - там найстильніші бари і кафе сучасної Барселони. В Els Sortidors безліч бочок з вином Північної Каталонії і місцевого вермуту. Сміливо відкривай краник бочки, яка більше подобається, і замовляй тапас.

La Libertária   (Carrer Tallers, 48) - популярний бар на вулиці з магазинами вінтажного одягу La Libertária (Carrer Tallers, 48) - популярний бар на вулиці з магазинами вінтажного одягу. Стіни оздоблені історією анархістської Барселони 1930-1940-х років. Плакати, фотографії, малюнки і газети - іноді відчуваєш себе тут, як в музеї. Обов'язково спробуй місцевий вермут і познайомся з барселонци, яких ближче до вихідних тут стає все більше і більше.

Dry Martini by Javier De Las Muelas   (Carrer Aribau 162-166) Dry Martini by Javier De Las Muelas (Carrer Aribau 162-166). Істинний подарунок для любителів джина і мартіні, який знаходиться в рейтингу кращих 50-ти барів світу, а також в трійці кращих джин-барів з близько 90 сортами джина. Попросіть бармена, або по-іспанськи коктелеро Пако приготувати їх фірмовий сухий Мартіні або замовляйте все що завгодно -ні разу не пошкодуєте.

Old Fashioned - Gin Tonic & Cocktail Bar   (Carrer Santa Teresa, 1) - коктейль-бар для тих, хто вирішить вигуляти в Барселоні своє вечірнє плаття або отримати доказ того, що в місті є люди, які вміють елегантно виглядати Old Fashioned - Gin Tonic & Cocktail Bar (Carrer Santa Teresa, 1) - коктейль-бар для тих, хто вирішить вигуляти в Барселоні своє вечірнє плаття або отримати доказ того, що в місті є люди, які вміють елегантно виглядати. За останні три роки бар буквально завоював звання кращого коктейль-місця міста.

Paradiso   (c Paradiso (c. Rera Palau, 4) зовні виглядає, як стильна забігайлівка з сендвічами-пастрамі.Возможно, ти навіть не відразу звернеш увагу на невеликі двері, яка більше схожа на шафу. Веде вона в один з найцікавіших спікізі-барів Барселони. У 2018-му Paradiso потрапив в шорт-лист 100 кращих барів світу. Креативна, але при цьому не виглядає безглуздо, подача напоїв, хороший інтер'єр і не дуже високі ціни для коктейль-бару такого рівня. Must must must.

Rubi Bar   (Carrer Banys Vells, 6 bis) знаходиться у вузькому лабіринті старих вулиць району Ель Борн Rubi Bar (Carrer Banys Vells, 6 bis) знаходиться у вузькому лабіринті старих вулиць району Ель Борн. Величезний вибір джина, а мохіто взагалі за € 3,5. Досить доброзичливі і балакучі бармени. У п'ятницю та суботу тут збирається багато англомовних жителів міста - можна завести корисні знайомства і попрактикувати свій інгліш.

Arena Bar   (c / Carassa, 4) - захований в вузьких вуличках району El Born локальний бар, в якому люблять збиратися місцеві художники і музиканти, випиваючи і радіючи разом з бармен (ш) ами до самого закриття Arena Bar (c / Carassa, 4) - захований в вузьких вуличках району El Born локальний бар, в якому люблять збиратися місцеві художники і музиканти, випиваючи і радіючи разом з бармен (ш) ами до самого закриття. Два столи для пулу, жива музика по п'ятницях. Работет до 03:00.

Nevermind   (Carrer Escudellers Blancs, 3) Nevermind (Carrer Escudellers Blancs, 3). Must see бар, втілення дитячого захоплення сіетловской хвилею, Кобейном і скейтбордом. Стіни прикрашені графіті, на проекторі крутяться скейтерские відео, а замість полиць використовуються дошки від бордів. Дуже логічно, що і ціни для такого місця досить демократичні. € 1 за пиво в happy hour.

First Bar   (Carrer Rauriс, 9) First Bar (Carrer Rauriс, 9). Фішка місця в тому, що всі стіни заклеєні невеликими стікерами з побажаннями, парадоксальними думками, привітаннями та зізнаннями відвідувачів бару. Тут можна залишити послання для своїх друзів, які збираються відвідати Барселону. Обов'язково спробуй дивовижні коктейлі з правильним кількістю алкоголю.

Espit Chupitos   (Passeig de Colon, 8) Espit Chupitos (Passeig de Colon, 8). «Чупита» - по-іспанськи «чарка» або «шот». Місце пропонує абсолютно божевільне меню шотів - більше 500 - з підпалом, розіграшами та іншими елементами шоу. € 2 за Чупита. Наші рекомендації - Чупита «Амнезія», «Калашников» і «Моніка Левінські».

Manchester   (Carrer de Milans, 5) Manchester (Carrer de Milans, 5). Для тих, хто ностальгує за британським року 1970-1980-х. Назви в меню - New Order, Joy Division, The Smiths і інші ікони пост-панку. Музика і публіка відповідні.

Polaroid   (Carrer dels Còdols, 29) Polaroid (Carrer dels Còdols, 29). Привіт з 1980-х: тетріс, відеокасети, навіть Альф. Дешеві напої і халявний поп-корн.

La Plata   (Carrer Mercé, 28) - демократичний невеликий барчик недалеко від порту, що складається з шести столиків і спеціалізується на смаженої сардинку з пивом La Plata (Carrer Mercé, 28) - демократичний невеликий барчик недалеко від порту, що складається з шести столиків і спеціалізується на смаженої сардинку з пивом. Сюди любить заходити Боно з U2, коли приїжджає в Барселону.

Cyrano   (Carrer d'Aribau, 154) Cyrano (Carrer d'Aribau, 154). Популярний спот серед студентів. Платиш € 4-5 - і вам в руки дають порожній стакан і пляшку мартіні, віскі, рому, горілки або чого захочете. Наливаєш самостійно, так що після одного дринка можна виявити себе вже пристойно домашнім.

33 | 45   (Carrer Joaquin Costa, 4) - мабуть, цей бар став популярним серед скейтерів, студентів, місцевих тусовщиків і всіляких фрілансерів насамперед за свою Берлін-стайл атмосферу 33 | 45 (Carrer Joaquin Costa, 4) - мабуть, цей бар став популярним серед скейтерів, студентів, місцевих тусовщиків і всіляких фрілансерів насамперед за свою Берлін-стайл атмосферу.Здесь затишні диванчики, на яких можна відмінно спочив попиваючи пивко або вермут або познайомитися з Равальской богемою.

Two Schmucks   (Carrer de Joaquin Costa, 52) - один з тих барів, куди потрапляєш і не покидає відчуття того, що потрапив в гості до старих друзів Two Schmucks (Carrer de Joaquin Costa, 52) - один з тих барів, куди потрапляєш і не покидає відчуття того, що потрапив в гості до старих друзів. Неймовірно позитивна атмосфера, яку створюють бармени та офіціанти, коктейльне меню змінюється кожен місяць в залежності від пори року, а їх недільні бранчі - це окрема тема для розмови. У 2018-му році місце включили в топ-100 кращих нових барів світу.

Новости