Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Алкотур в Одесу

Насувалися 4 вихідних дня. І що з цим робити? Може бути, і не так вже й не право наш уряд, відбираючи потихеньку наші законні вихідні? Погодьтеся, що пити чотири дні поспіль тяжеловасто. А сидячи на дачі, тільки так і можна вбити час. Треба б якось провести час покультурнее. Раніше б ми з цього приводу навіть і не морочилися б. Б-б, б-б. Тепер для Криму 4 вихідних замало буде. Куди ж селянину податися?

Турправда для мене вже кілька років, як стала другою домівкою. Ні, брешу. Оскільки сиджу я тут виключно в робочий час. Значить, другою роботою. Ну не важливо. Факт в тому, що, мило тут спілкуючись, перезнайомилися з купою народу. І з якихось уривчастих відомостей, напівнатяків-полужеланій, у мене викристалізувалося намір поїхати в Одесу. Чотирьох, і навіть трьох днів, як я вважала, повинно вистачити. Це ж не Ялта! Останньою жирної краплею, що переповнила чашу мого наміри, стало отримання дещо з кого давно обіцяної мені суми, майже вистачило мені на знімання одеської квартирки на пару ночей. Залишалося тільки переконати, нічого не відав про моїх турправдінскіх справах, Вадика, що в Одесі нам буде добре, ну майже як в Ялті. Вадик, було, скривився (в Одесі він, будучи на зборах, лежав деякий час в госпіталі і, зрозуміло, через паркан збігає з пацанами в місто). Довелося пустити в хід важку артилерію у вигляді обіцянки, що це буде алкотур. У Криму ж скоро крім настоянки глоду пити буде нічого. А в Одесі, за чутками, можна недорого попити розливного вина навколишніх заводів. Та й квартирка, можна сказати, оплочена! Він здався. Я перемогла. Але ще потрібно було його якось довести до відома, що ми будемо там не одні. На подив, Вадик поставився до цього спокійно. Передчуття алкотура притупило його пильність.

У п'ятницю ввечері ми сіли в свій, під зав'язку забитий автобус Маріуполь-Одеса, і відпочинок розпочався! Щоб не виглядати після безсонної ночі надто вже пом'ятою і не злякати своїх подруг по інтернету, сказала напередодні Вадику, що в дорозі пити не будемо! Ось так взяла і сказала!

А разом з нами в автобусі їхала група відносно молодих (років 30) дівчат, які, безпосередньо після відправлення автобуса, відкрили пляшку вина і стали голосно обговорювати вчорашній ДР однієї з них. За їх словами, які чув весь автобус, повеселилися вони на славу! Каталися на лімузині, завантаженому шампанським, мартіні, ромом і джином. Закушували шаурмою. І так вони апетитно розповідали, що я докірливо подивилася на Вадика. А ми? А як же ми? Помітивши хитрий блиск в його очах, я зрозуміла, що він зробив все правильно, тобто навпаки. І у нас, виявляється, все є. Правда, цього всього було грам всього 250. Ну, нічого, для початку вистачить. Дівчата продовжували веселитися, що подобалося далеко не всім, про що вони їм не забули помітити. На що дівчата заявили, що ще не 23 години, і вони мають повне право шуміти. Однак же, трошки прикрутили гучність.

На автостанції Бердянська ми, замість туалету, рвонули в магазин за продовженням банкету. Дівчатка, само собою, теж. Коли я писала, що автобус був забитий під зав'язку, я анітрохи перебільшила, оскільки водій набрав лівих пасажирів, які стояли в проході. У Бердянську вони вийшли, але замість них з'явилися інші. Деяких прибудували на табуреті, інші сиділи на сходах, ну і стояли в проході теж. Стоячими виявилися молоді хлопці, і стояли вони, в акурат біля дівчаток. Зрозуміло, пішло ще більш жваве спілкування. Нас це анітрохи не напружувало, скоріше навпаки, веселило. Ми були з ними на одній хвилі, хоча нікому й не заважали. Ми тихі алкоголіки, що порушували тишу лише характерним скрипом витягали з коньячної пляшки пробки. Ну, а решта народу періодично приймався голосно обурюватися. Але совість у дівчат, все ж, була. За десять хвилин одинадцять одна з них, глянувши на годинник, сказала іншим щось типу «Швидше розмовляємо, а то залишилося десять хвилин!».

Автобус був досить комфортним, відстані між сидіннями були, вряди-годи, достатніми, щоб помістити довгі вадькіни ноги. Крім того, наші місця знаходилися біля других дверей, тобто за нами ніхто не сидів, і можна було спокійно опустити крісло, чи не лігши, при цьому, нікому на коліна. Але мені все одно було незручно. Ну не можу я сидіти довго з опущеними ногами. Мені неодмінно треба їх кудись закинути. Подивившись назад, побачила, що перед сидіннями, що знаходяться за дверима є перегородка, куди було б дуже зручно покласти ніжки. Ех, треба було просити в касі ці місця! Але Вадик сказав, що це погані місця - там не можна просунути ноги вперед під сидіння.

На наших квитках було написано місце прибуття - Одеса привокзальна. Я і подумала, що автовокзал знаходиться десь в районі ж / д. Подивилася по карті - Привоз десь поруч, і наше майбутнє місце ночівлі теж. Автобус злегка припізнилися. Нас обіцяли поселити рівно о пів на десяту і просили не спізнюватися. Після покупки зворотних квитків в касі автовокзалу у нас залишалося хвилин сорок, і ми не поспішаючи рушили в потрібному, як я думала, напрямку. Вулиця, по якій ми рухалися, була суцільною барахолкою, де продавався всякий цікавий мотлох. З чого я вирішила, що десь за рогом повинен бути Привоз. Але він поки не був нашою метою, і, побачивши, що час уже починає злегка підтискати, стали питати дорогу. Нас відправляли, чомусь, не в ту сторону, куди б я пішла за своїм розумінням. Зрештою, нам довелося майже бігти, щоб встигнути.

У потрібну нам підворіття ми проникли слідом за якийсь дівчинкою, як раз відмикає ворота.

Невдовзі підійшла і господиня. Вона запропонувала нам на вибір дві рівнозначних квартири, що знаходяться в одному дворі. Ми віддали їй 800 гривень, які були належні за 2 ночі, і 200 застави за можливу втрату ключа. Ніяких питань, типу. хто ми і звідки, задано не було. Паспорт фотографувати теж ніхто не збирався.

Швидко освіжившись, збігав в магазин, закупивши необхідний мінімум продуктів і поснідавши ними, ми помчали на зустріч з новими друзями - Матвейка і ЛаФіфой. В рамках алкотура, місцева мешканка ЛаФіфа обіцяла повести нас на ринок за розливним вином з подальшим його розпиванням де-небудь на природі. Поки ми брели юрбою до Нового ринку, Лада видала масу інформації з архітектури і історії. На жаль, я погано сприймаю інформацію на слух, аудіокниги можу слухати по п'ять разів одну главу. Ось друковане слово карбується в мозок грунтовно. Тому, не питайте мене що це і де це. Краще вже звернутися до першоджерела.

Без провідника на ринку ми нічого б не знайшли. Омріяна нами винна точка знаходилася в довершеному закутку ринку. Перепробувавши купу всього і купивши те, що здалося нам їстівним, ми рушили на «природу». По дорозі зайшли в магазин купити води. На очі мені попалося молдавське шампанське Крікова - одне з чотирьох натуральних на пострадянському просторі. У Маріуполі його давно не спостерігається. Брют коштував 160 грн. Однак! Артемівського не було взагалі.

У парку Шевченка ми розташовуватися не стали, побоюючись пильної уваги представників силових структур. Пішли на пляж. Незважаючи на сильний вітер та сонце в імлі, там вже були присутні загоральщікі. І випівальщікі теж. Ледве знайшовши, де примоститися, сяк-так розташувалися. Під приємну бесіду вино пішло, як у сухий пісок. Охоронець пляжного закладу, на сходинках якого ми розсілися, спробував було, нас здихатися, але ми не піддалися. Я влаштувала фотосесію виробами, щось клювало в піску неподалік. А мені в кадр раз у раз ненароком потрапляла інша фотосесія. Дівчина, мабуть, дочекавшись свого принца, відібрала у нього білого коня і виежіваться, як вміла.

Дівчина, мабуть, дочекавшись свого принца, відібрала у нього білого коня і виежіваться, як вміла

Нам було вже зовсім добре, і ми пішли гуляти. Добре, що я щось намагалася фотографувати, інакше б не згадала нічого. У грузинському закладі ми замовили баранячий шашлик і Микулинським розливне пиво. М'ясо було на реберцях. Зовсім без запаху. Ми його так і не ідентифікували. Але начебто, не баранина. І не свинина, і не яловичина. Сфоткати ні у кого ку-ку не спрацювало. Зате котика ми не забули.

Зате котика ми не забули

Котиків тут не подають. Може, це була собачка?

А замість мікуліцкого розливного нам принесли пляшкову «Оболонь». Вирішили, мабуть, що ми настільки п'яні, що не помітимо підступу!

Потім ми десь ще бродили, втративши черніговнян, які пішли, нарешті, поселятися в свій готель. Мені захотілося криковських шампанського, але той магазин, де я його бачила, ми вже давно пройшли, а в тих, які нам траплялися по дорозі, його не було. Примор'я наших поводирів, розпрощалися і пішли до себе. Але місія наша ще не була виконана! Нам ще потрібно було набрати води в бюветі. Взявши пляшки, ми пішли в сусідній сквер, де знаходиться бювет. Але він (бювет) вже був закритий! Ну ні так ні! Тоді ми пішли в магазин, і від засмучення купили коньяку. Їм і повечеряли.

Спалося на новому місці чудово! Вранці ми прокинулися, проти звичайних шести, аж о сьомій годині! Виявилося, що телефон здох. Зарядити я його встигла зовсім трохи. Ми поснідали і пішли знову до бювету, який працював з 8. Там була черга, в основному з мужиків з купою п'ятилітрових баклажок. Ніякої інформації про склад і походження води там не було. Простоявши хвилин десять і набравши свої дві невеликих пляшечки, ми повернулися додому. Вода виявилася абсолютно звичайної на смак. Ніякого сірководню, ніякого присмаку мінеральної води. Може вона така ж, як в крані? Тільки безкоштовна?

В наші сьогоднішні плани входила стежка здоров'я. Наші нові друзі не такі ранні пташки, як ми, тому ми пішли гуляти самі. Напередодні ЛаФіфа показала нам, де ця стежка починається. На підході до неї мені захотілося спробувати місцевого квасу з бочки. Гидота рідкісна! Абсолютно без газу! Ніколи не купуйте!

Стежка була досить мальовничій, ось якби ще гори тут виросли! До речі, погода в цей день була не в приклад вчорашньої. Був абсолютний штиль, і сонечко пріжарівало добряче. Ниряльнікі і рушник ми взяли, тому, спустившись на сподобався нам пляжик, вирішили розташуватися ненадовго тут. Роздягальні ще не розставили, і вони тіснилися купкою під парапетом. Відкритими дверима вони виходили на все той же парапет.

Абсолютно без задньої думки я туди зайшла і переодяглася. Тільки потім я звернула увагу, що мене хоч і не видно з боку моря, але отличненько видно з верху парапету, де іноді хтось сновигав! Ну і подумаєш! Мені від людей приховувати нема чого! Вадика я, правда, прикрила рушником.

Поповнивши ряди нечисленних, поки, загоральщіков, ми посиділи трошки на рушник, подзвонили прокинулася вже Матвейка і сказали, що зателефонуємо пізніше. Але просто так сидіти нудно, а лежати нема на чому. Я пішла купатись. Підійшовши до води, зрозуміла, що це абсолютно неможливо. Вода була просто фе! Хмарно твань.

Хмарно твань

Тоді я пішла за сусідній хвилеріз. Там вода була чистою, і я зайшла в воду. За відчуттями, градусів 12. А в прогнозі писали 7. Як завжди набрехали! Скупавшись сама, загнала в воду Вадика. Він зайшов по коліно, вмився і вийшов. Не доходячи рушники, розвернувся і пішов назад. Викупався таки! Як це так? Бути на море і не викупатися? Тим більше, що на Чорне море ми в цьому році вже навряд чи потрапимо. По дорозі бачили таблички із зазначенням температури води-повітря, і навіть піску! Вперше таке бачила! Дуже цінна інформація. Пісок влітку буває, я думаю, градусів 50-60. Як правило, всі таблички були ще порожніми, але в одному місці значилося, що вода 11 градусів. Я майже вгадала! Синоптики відпочивають!

Переодяглися і пішли далі по стежці, влившись в натовп, спраглу, як і ми, здоров'я. Народ йшов, біг, котився на велосипедах і самокатах. Були і ледарі на туристичних електромобільчіка.

Періодично ми звертали з стежки, щоб подивитися на пляжики. В черговий раз, підійшовши з фотіком до обриву, побачила групу нудистів. Поспішно ретирувалася, побоявшись, що вони подумають, ніби я фоткаю їх! Ніяк не очікувала, що вони тут взагалі є, та ще в такій кількості! Крим відпочиває! Там нудятся, як правило, у відокремлених місцях. А тут, як-не-як, риса мільйонного міста! Таких наданих пляжів було кілька.

Потім ми натрапили на пляж, де нудистів не було, зате були абсолютно приголомшливі камені.

Потім ми натрапили на пляж, де нудистів не було, зате були абсолютно приголомшливі камені

Поруч з пляжем, спокусившись киплячій в казанах шурпою, пообідали в дуже милому і дорогому закладі «Санторіні».

Все добре, але Вадик став обурюватися: «Що це за алкотур? Вже півдня пройшло, а ми ні в одному оці! »Погрожував почати пити пиво.

Далі йшли закриті чистенькі пляжі, що належать СБУ і погранцам.

Далі йшли закриті чистенькі пляжі, що належать СБУ і погранцам

Хто б сумнівався! Найкраще - дітям!

А потім пішли суціль харчувальних заклади різного штибу, вінцем яких стали клуби «Ітака» і «Ібіца», розділені пірсом.

Ми вийшли на пірс.

Ми вийшли на пірс

Море - моторошне фе! Однак же, це не заважало деяким їм насолоджуватися! У холоднючей воді гуляла зграйка індусів.

У холоднючей воді гуляла зграйка індусів

Гоа, ні дати ні взяти!

Дитині теж холод дарма!

Ошатна дівчисько, чинно йшла по пірсу, в кінці його гепнулася на коліна. Я думала, що вона впала. Але немає! Це вона спеціально, щоб підповзти до краю і заглянути, таким чином, в безодню!

Перпендикулярно морю йшов променад з аквапарком, мініботсадом, бутиками, кав'ярнями, фонтанами та іншими атракціонами.

Дуже багатолюдно і святково. Увечері, напевно, тут неймовірно красиво!

Далі починався мегаполіс з суперсучасними будівлями. Назустріч йшли гламурні дівчата. На одній з них були шльопанці, типу домашніх, з пухнастими перетинками. Далі з машини вийшов тато з невеликим сином. Син був у теплій куртці і! шапці!

Я вирішила, було, під'їхати до центру. Сіли на трамвайчик 5-го маршруту. Поки Вадик шукав дріб'язок і чекав кондуктора, я вже вирішила, що ми даремно сюди сіли - сидячі місця були всі зайняті, а стоячи ніфіга не видно. На наступній зупинці ми вийшли і хотіли йти далі. Але не тут-то було! Вагоноуважаемий вагоноуважатий, рази в два молодші нас, з криком «Молоді люди! Сплатіть пГоезд! »Кинувся до нас з трамвая, кинувши свою баранку (або як там це у нього називається). Довелося Вадику відкупитися від настирного водії трояком за мене. Сам-то він пенсіонер. А я заєць недороблений.

Отже, ми гуляли далі по Французькому бульвару. За парканом була велика зелена і досить занедбана територія. Натрапили на вхід з табличкою, з якої випливало, що за парканом, виявляється, знаходиться Ботанічний сад.

Вхід коштував 30 грн. Але ми були змучені навіть не нарзаном, тому туди ми не пішли. Може завтра?

А далі ми знайшли дірку в паркані, через яку раз у раз хтось влазив і вилазив. Так що, в ботсад через ворота, мабуть, ніхто не ходить. А далі ми натрапили (про щастя!) На завод шампанських вин.

Не, ну ми знали, що одеське шампанське - гидота рідкісна, але на безриб'ї і рак риба! Зайшли в їх фірмовий магазин, що знаходиться на тихій зелененький території заводу. Анітрохи не вагаючись, придбали пляшку мускатного брюта за 70 грн. І де б його випити? Може повернутися до дірки в паркані і забратися під який-небудь відокремлений кущик в ботсаду? Вадик запропонував розпити її прямо тут, не відходячи від каси. Ось і лавочка є під тисом, поруч зі скульптурною композицією, яка символізує, мабуть, шкода дитячого алкоголізму.

Гіпсовий хлопчик тримав відірвану руку гіпсової ж дівчинки. Я сказала Вадику, що нас охоронець розстріляє через повішення, якщо ми тут затіємо бухати. Але потім мені прийшла в голову геніальна ідея запитати у нього дозволу. З цим наміром, я залом в його будку і солодким голоском запитала: «А якщо ми тут у вас на лавочці вип'ємо пляшку шампанського, ви нас виженете?». Він покивав головою зверху вниз. Я це розцінила як «Так, вижену!» І хотіла бігти. Але, після зворотно-поступального руху з вуст охоронця порядку було: «Пийте!» Радісні, ми кинулися до лавочці, де і сталося розпивання.

Ну що вам сказати? Очікувано - ..вно ..вном. Правда, не просто ..вно, а мускатне! Але смак мускату геть забивав смак вуглекислоти. Проте, ми купили ще одну пляшку на всякий випадок. Ну, хоча б подарувати Верке. Наостанок, поприставало ще раз до охоронця, на предмет, а де ми знаходимося, і як нам дістатися до центру, ми покинули гостинний дворик.

Але сідати знову на п'ятий трамвайчик, як радив нам охоронець, ми все, таки не стали, а звернули з бульвару в якийсь провулок у напрямку до моря. Поблукав між сирітських хатинок, вийшли до клініці Філатова. А потім спустилися знову на стежку здоров'я. ОООО! Вся зелена зона була просто забита тими, хто прагнув витратити здоров'я!

Вся зелена зона була просто забита тими, хто прагнув витратити здоров'я

Димки від мангалів кружляли голову. Або це були бульбашки голімого одеського шампанського? Сталося так, що ми знову вийшли на той пляжу, на якому були вранці. Іспукалісь ще разок. Розпили другу пляшку шампуспусіка (прости, Вєрка!)

)

Хотіли зателефонувати друзям, але виявилося, що телефон ісдох абсолютно. От невдача! Народ подумає, що ми відморозилися і вирішили всіх кинути! Тому, з метою економії часу, пішки не пішли, а піднялися наверх на фунікулері, схоже на те, що є в центрі Ялти. Коштувало це задоволення аж по 35 грн.

Коштувало це задоволення аж по 35 грн

Шампанське Вже давило на всі внутрішні органи, довелося зайти в якусь кафешку з метою освіжітіся. Полегшало. За дорозі зайшла в Якийсь магазин докупіті продуктів. Побачивши кріковськіх брют всього за 130 грн купили и его. Будинки Швидко переодягліся и немного підзаряділі телефон. Змогли, нарешті зателефонувати з друзями. Вони сиділи в кафе на Дерибасівській. Ми сказали, що зараз змотаємося на Привоз за вином і приєднаємося до них. Привоз виявився, як не дивно, зовсім поруч. Народ уже відпочивав, а ми, як дурні, практично тверезі, все ще металися в пошуках бухла.

Народ уже відпочивав, а ми, як дурні, практично тверезі, все ще металися в пошуках бухла

Ми знали, що винні точки закриваються о шостій вечора. Було вже десь за двадцять хвилин, коли ми увірвалися в ворота ринку.

Було вже десь за двадцять хвилин, коли ми увірвалися в ворота ринку

Відразу на вході ми виявили одну з них. Але вона виявилася з Таїровське винами, які, як ми вже знали, рідкісне ядло. Однак же, там виявилася Марсала, що коштувала, правда, аж 150 грн. за літр. Випивши склянку на пробу, Вадик на ній просто завис. Я його ледве потягла звідти. У пошуках овідіопольської точки, ми порозбігались полринка. В процесі забігли в рибні ряди. Запашок там мені дуже нагадав не те Шрі-Ланку, не те Гоа. Ціни недитячі. Свіжої барабульки немає. Де ж Овідіопольське вино? Ніхто не знає. Стали дзвонити ЛаФіфе. Нам сказали вийти на вулицю Пантелеймонівську (або Пантелеевскую?). Запитуємо у торговців редискою молдавської національності, що це за вулиця, на якій ми стоїмо? Вони ні бе, ні ме. Поки ми бігали, пробило шість! ААААА! Все зникло! Зараз ми перетворимося на гарбуз!

Коли було вже хвилин десять сьомого, завдяки вказівкам ЛаФіфиного чоловіка, ми таки знайшли необхідну в абсолютно неймовірному закутку. Пробувати часу вже не було, і ми купили літр Ведмежа кров і ДВА літра кагору. Зітхнувши з полегшенням, ми пішли на зустріч з друзями, заседавшими на Дерибасівській в «Кларебаре».

Посиділи трішки з ними, попиваючи куплений Кагор, який виявився зовсім не таким хорошим, як куплений вчора на Новому ринку. Але не виливати ж! Пішли гуляти. Хлопці показали нам ще багато красивих будівель, але у мене, як виявилося, скінчилася пам'ять на фотике! Менше треба було фоткати виробів і іншу різну нісенітницю! Є ще, звичайно, телефон, але він же ледь заряджений!

Сутеніло. На багатьох будинках з'явилося підсвічування. Красивенная!

Але тут Вадика раптово скрутило і стало нестримно рвати! Довелося терміново бігти додому. Мою бедняжечка буквально вивернуло навиворіт. І шо це було? Шурпа? Вино? Їли-пили всі однаково. Я, все ж, грішу на рото-вірусну інфекцію в море. Хоча і температура води для неї ще досить низька. Як би там не було, богатирський організм впорався до ранку без сторонньої допомоги ззовні. Але снідати яєчнею Вадик побоявся і я зварила йому яйця круто. Після чого з надією запитала: «Ти шампанське пити не будеш?» Ех, наївна!

Надолужуючи вчорашній день, ми пішли туди, де були ввечері - на Тещин міст, по дорозі загорнувши до Оперного театру, який не спромоглися як слід розглянути вчора.

Надолужуючи вчорашній день, ми пішли туди, де були ввечері - на Тещин міст, по дорозі загорнувши до Оперного театру, який не спромоглися як слід розглянути вчора

До нас причепилися екскурсоводи на електромобілі з пропозицією поїхати в катакомби і ще кудись. Проходить повз бомж обклав їх матом і сказав, що він розповів би краще, ніж вони. Він тут живе 43 роки і точно знає, що ..вно ваша Одеса! Ми, знайшовши момент, втекли.

На тещиному мосту ми сіли на лавочку і розпили молдаванский шампусік.

На тещиному мосту ми сіли на лавочку і розпили молдаванский шампусік

Ну і що? Знову гидоту! Пригадавши, що магазин знаходився на Малій Арнаутській, подумали, що контрабанда та повинна бути такою. Шанували етикетку. На ній було написано, що шампанське виготовлено шляхом вторинної шампанізації в якихось там резервуарах !!!!!! У яких ще, блін, резервуарах? Ми були в Новосвітські заводі шампанських вин і бачили, що там вино шампанізіруется безпосередньо в пляшках. Це божевільно копіткий процес. А тут - резервуари! Бррр! Ну, випили, звичайно. Спостерігали за тітонькою, що призвела на екскурсію купку дітей. Тітка була в усьому чорному, включаючи капелюшок і рукавички!

Пора було виселятися. Будинки перекусили, зібрали шмотки, і подзвонили ріелторше, що ми вже готові. Прийшла господиня. Я запропонувала їй перерахувати ложки-вилки, але вона, побачивши живий пульт від телевізора, віддала нам заставу і відпустила з миром. Потягли барахло до Ладі. Познайомившись ближче з хазяйської кішкою і кинувши барахло, пішли закінчувати своє недовге знайомство з Одесою. Спочатку ми пішли на морвокзал, але там було ну дуже жарко навіть мені.

Зате побачили дельфінчиків, пустуючих в акваторії. Перемістилися в парк на лавочку. Потім сиділи біля «Немо» на дерев'яному настилі, звісивши ноги. Пиво скрашувало дозвілля. Потім вирішили перекусити і пішли в якесь кафе на Лонжерон.

Коли до відправлення автобуса залишився годину, ми зволили покинути заклад. Забравши речі у Лади, пішли на автовокзал біля ж / д. Лада нас проводжала. Прийшовши на шосту платформу, номер якої нам наполегливо повідомляла касирка при продажу квитків, за п'ять хвилин до відправлення, автобуса ми там не виявили. Я насторожилася. Запитала у людей, що сидять на лавочці: «А де ж автобус?» На що мені відповіли - поїхав! Як поїхав? Я п'яна-п'яна, але зрозуміла побігти в касу. Тицьнула квитки в ніс касирці і запитала, з цієї чи автостанції відправляється автобус? Ні, з іншого! АААААА! Ось це засідка! Бігом до таксистів. До іншого автовокзалу скільки! Сто! Поїхали! Стрибнули в таксі рівно о першій годині відправлення нашого автобуса. Їхали хвилин п'ять або десять. Вискочивши з таксі і сунувши йому сотку, веліла водію чекати, якщо що. Прибігши на платформу, знайшла свій автобус, мирно стоїть, і ще не заведеним. Фух! Мого полегшення не було меж!

Знайшли свої місця. І що ви думаєте? Це виявилися саме ті місця, які я і хотіла, а Вадик не хотів - за другими дверима. Вночі я задирала ноги, як хотіла. Але це не врятувало мене від відсиджування всіх м'яких, і не дуже, місць. Ненавиджу автобуси далекого прямування. І що цікаво! Це щастя нам коштувало гривень 570 з Маріуполя (за людину). З Одеси це було гривень на 30 дешевше, що само по собі кричуще. Але, дізнавшись у чернігівських друзів, скільки платили вони - ми взагалі офигели. Їх квитки були практично в два рази дешевше при фактично тієї ж протяжності шляху. Ну так! Ми ж найбагатший все ще регіон! Нас ще доїти і доїти! Тьху! Противно.

Ну да я не про це. Не дивлячись ні на що, поїздка сподобалася. Одеса, як нам з Вадиком здалося, куди краще і Києва і Львова. І це навіть не враховуючи наявність моря, що само по собі, величезний плюс. Що старовинних будівель, абсолютно не схожих один на одного, що суперсучасних неоднотипних, тут в рази більше. Якщо вибирати, де жити з цих трьох, Одеса - однозначно! Але ось їхати сюди нам далеко і дорого. І це, як не крути, місто. Міський місто. Все одно я люблю Ялту. І мені її ніщо не замінить. За ціною, до речі, Одеса, практично на її рівні.

Але головне в поїздці що? Для мене - враження. Їх я отримала хоч греблю гати. Досить спогадів до наступної ще такою далекою поїздки. І велика заслуга в цьому належить моїй новій подрузі ЛаФіфе. Дай їй Бог здоров'я!

І що з цим робити?
Може бути, і не так вже й не право наш уряд, відбираючи потихеньку наші законні вихідні?
Куди ж селянину податися?
А ми?
А як же ми?
Може, це була собачка?
Може вона така ж, як в крані?
Тільки безкоштовна?
Як це так?
Бути на море і не викупатися?

Новости