Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

АТОР: нові банкрутства туроператорів в 2018 році не загрожують ринку / Новини на Profi.Travel

Нові банкрутства туроператорів в 2018 році не загрожують ринку, але споживачам варто звертати увагу на популярність бренду і термін роботи компанії, у якій вони купують тур, повідомила журналістам у понеділок виконавчий директор Асоціації туроператорів Росії (АТОР) Майя Ломідзе.

«Що стосується стабільності туроператорського ринку, ніяких загроз в цьому році ми не бачимо. Ще в 2014 році почався процес природного відбору - кількість юросіб в цьому сегменті скоротилася з 1200 до трохи більше 500. Тобто, число компаній скорочується. Але вважаємо за необхідне попередити споживачів, що потрібно звертати увагу на бренд, назва туроператора. Показовим є минулорічний випадок з компанією Ted Travel, яка вийшла відразу з чартерами на масові напрямки і не витягнула конкуренцію », - підкреслила вона.

У АТОР закликали з обережністю купувати тури у компаній-новачків.

«Потрібно з обережністю купувати тури у компаній, які з'явилися на ринку вчора-позавчора і відразу ставлять чартери. Є великий ризик, що вони не впораються. Відхопити свій шматок на сформованому ринку складно, це можна зробити тільки за рахунок низької ціни. Ставлячи низьку ціну, потрібно мати фінансову подушку, щоб не прогоріти. Тому ми б рекомендували купувати тури у тих компаній, у яких є ім'я на ринку », - заявила М. Ломідзе.

Туроператор TED Travel повідомив про припинення своєї діяльності 24 серпня 2017 року. На той момент в Туреччині перебувало 755 його клієнтів, ще майже 1400 осіб купили путівки, але не змогли ними скористатися. Частини туристів довелося оплачувати проживання в готелях повторно з власних коштів.

Ted Travel вийшов на ринок в 2016 році, а вже в 2017 поставив чартерні рейси до Туреччини. Його відхід став першим великим банкрутством туроператора з 2014 року, коли від низки банкрутств постраждали 150 тис. Осіб. Майже у всіх випадках причиною був демпінг - продаж туроператором пакетів за цінами нижче середньоринкових з метою збільшити частку ринку.

Обговорюйте новини туризму з колегами!

Приєднуйтесь до найбільшої спільноти турпрофі в телеграм

Приєднуйтесь до найбільшої спільноти турпрофі в телеграм

Новости