Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Забайкальський національний парк: цікаві факти, пам'ятки і фото

  1. Де знаходиться Забайкальський національний парк
  2. Як краще дістатися до Забайкальського національного парку
  3. відвідування
  4. Тварини і рослини Забайкальського національного парку
  5. фауна
  6. Забайкальський національний парк - відео

Складно переоцінити значення озера Байкал як унікального природного явища. На берегах цього озера, в мальовничих краях і розташований Забайкальський національний парк. На його території в первозданному вигляді збереглися природні комплекси таких місць, як Баргузинский і Чівиркуйскій затоки, півострів Святий Ніс і Ушканій архіпелаг, Баргузинский хребет. Саме охороною і дослідженням цих екосистем, а також освітою в питаннях охорони природи і займається Забайкальський національний парк.

Я розповім вам про його визначні пам'ятки, рослинний і тваринний світ, цікаві місця і про те, що слід побачити, відвідавши цей куточок природи.

Півострів Святий Ніс, найбільший на озері Байкал, також знаходиться на території національного парку Півострів Святий Ніс, найбільший на озері Байкал, також знаходиться на території національного парку.

Де знаходиться Забайкальський національний парк

Адміністрація Забайкальського національного парку розміщена за адресою: республіка Бурятія, Баргузинский район, сел. Усть-Баргузин, вулиця Леніна, 71. Тел. +73013191578.

Як краще дістатися до Забайкальського національного парку

Для початку мандрівникові слід дістатися до міста Улан-Уде . Звідти до селища Усть-Баргузин, в якому знаходиться адміністрація національного парку, двічі в день відправляються рейсові автобуси. Також можна доїхати на власному транспорті, відстань становить близько 270 кілометрів.

відвідування

Щоб відвідати територію національного парку, потрібно зареєструватися та отримати дозвіл. Це можна зробити прямо на контрольно-пропускному пункті при в'їзді в національний парк.

Але слід пам'ятати, що такий дозвіл не дає право на відвідування режимних ділянок парку (заповідних і особливо охоронюваних). Для цього необхідна наявність спеціальної перепустки, який видається адміністрацією установи.

Відвідування особливо режимних зон в екскурсійно-туристичних цілях не допускається.

За в'їзд на територію національного парку стягується плата в розмірі 200 руб. з людини.

Відвідувачам Забайкальського національного пропонується ряд екскурсій та екологічних стежок, в тому числі:

  1. «В бухту зміїв». Доступна в період липень-серпень. Розрахована на один день. Подорож на катері в одне з наймальовничіших місць озера Байкал - Чівиркуйскій затоку. Вартість 11000 руб. за групу з дванадцяти чоловік.
  2. «До лежбища Байкальської нерпи». Доступна в липні-серпні. Розрахована на один день. Екскурсія на катері до архіпелагу Ушканій - місця проживання унікальних тварин, зокрема Байкальської нерпи. Крім того, ви помилуєтеся прекрасними видами Байкалу , Островами, скелями, бухтами. Вартість 51500 руб. за групу з дванадцяти чоловік.
  3. «Стежка випробувань». Доступна в період травень-вересень. Розрахована на один день. Піша екскурсія по горах, з яких відкривається вид на озеро Байкал. Абсолютні висоти, які підкоряються мандрівникам, досягають 1350 метрів. Вартість 1100 руб. за групу з восьми осіб.
  4. «Чівиркуйскій казка». Доступна в липні-серпні. Розрахована на один день. Екскурсія частково на автомобілі, частково на катері з оглядом усіх пам'яток затоки. Вартість 20900 за групу з дванадцяти чоловік.

Чівиркуйскій затоку Чівиркуйскій затоку

Тварини і рослини Забайкальського національного парку

Флора

Рослинна різноманіття Забайкальського національного парку характерно для зони лісів южносибирской тайги. З дерев переважають хвойні - сосна, кедр і кедровий стланик, модрина і ялиця сибірська. З листяних поширені осика і береза. Всього рослинний світ налічує більше 700 видів вищих рослин, з них 19 є ендеміками.
Охороняються шість видів рослин - зозулині черевички справжній і великоквіткова, кизильник блискучий, надбровнік безлистий, зозулинець шлемоностний і Луговик Турчанінова.

фауна

Світ тварин мешканців представлений таким розмаїттям:

  • три види земноводних;
  • три види плазунів;
  • 48 видів ссавців;
  • 249 видів птахів.

Повсюдно зустрічаються: бурий ведмідь, вовк, заєць-біляк, лисиця, бурундук, білка, лось, соболь. Типові представники пернатих: рябчик, глухар, чайка, крижень. З риб широко поширені: сиг, омуль, харіус сибірський, минь, окунь, щука, язь, ялець, плотва.

Лежбище нерпи на Ушканов островах - видовище, яке можна спостерігати тільки на території Забайкальського заповідника Лежбище нерпи на Ушканов островах - видовище, яке можна спостерігати тільки на території Забайкальського заповідника.
Знаходяться під охороною:

  • один вид риб - осетер сибірський;
  • 19 видів птахів, серед них чорні журавель і лелека, орлан-білохвіст, азіатський бекасовідного веретенник, далекосхідний кроншнеп;
  • один вид ссавців - прибайкальский черношапочний бабак.

Забайкальський національний парк - відео

У цьому відео представлена ​​вся краса цього парку. Приємного перегляду!

Складно відвідати всі цікаві місця Забайкальського національного парку за короткий період. Але навіть того, що мені вдалося побачити, вистачить, щоб надовго залишити найяскравіші враження.

Друзі, а кому вдалося побувати на термальних джерелах або відвідати озера Бормашевие? Прошу поділитися своїми спогадами в коментарях.

Друзі, а кому вдалося побувати на термальних джерелах або відвідати озера Бормашевие?

Новости