Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Третій факт масової загибелі нерпи виявлено на Байкалі

Раніше на узбережжі озера виявили понад 60 мертвих тварин Раніше на узбережжі озера виявили понад 60 мертвих тварин   Байкальська нерпа   Фото: YAY / ТАСС   Москва

Байкальська нерпа

Фото: YAY / ТАСС

Москва. 30 жовтня. INTERFAX.RU - Новий факт масової загибелі нерпи виявлено в акваторії озера Байкал в Слюдянском районі Іркутської області, повідомили "Інтерфаксу" в Байкальському управлінні Росприроднагляду.

"Надійшла телефонограма про виявлення семи загиблих нерпа біля селища Муріно, на схід від русла річки Хара-Муріно. Це другий факт в Слюдянском районі Іркутської області і третій - на Байкалі. На місце виїхали наші співробітники", - повідомив представник управління.

За його словами, розглядаються дві основні версії масової загибелі тварин - захворювання або негативна зміна в середовищі існування.

Перший випадок масової загибелі Байкальської нерпи був зареєстровано минулого тижня в Бурятії: на піщаній косі біля населеного пункту Новий Енхалук туристи знайшли близько 30 загиблих тварин.

Ще більше 30 мертвих нерпа виявили співробітники ФГБУ "Заповідне Прибайкалля" на узбережжі Байкалу між селищами Порт Байкал і Култук в Слюдянском районі Іркутської області.

Дві туші тварин передані на експертизу в службу ветеринарії Іркутської області для встановлення причини загибелі.

Фахівці Ангаро-Байкальського управління Росриболовства працюють в двох місцях масової загибелі нерпи - в Слюдянском районі Іркутської області і Кабанском районі Бурятії.

Байкальська нерпа, або байкальський тюлень - один з трьох прісноводних видів тюленя в світі, ендемік Байкалу. В даний час популяція нерпи в озері становить близько 100 тис. Голів.

раніше повідомлялося , Що прокуратура Санкт-Петербурга проводить перевірку відомостей про загибель тюленів на березі Фінської затоки. Зоозахисники стверджують, що ссавці були зарубані рибалками, "конкуруючими" з тюленями за рибу в затоці.

Новости